Potřeboval bych vyřešit vypínání a zapínání maliny. Teď je nalepená zezadu na TV. K napájení používám
Zonepi USB-C 5,25V⎓4A napájecí zdroj. Zdroj je v zásuvce za skříní, přívodní kablík vede lištou za telku, kde tak akorát dosáhne do konektoru pro napájení. Co mě vadí je, že když dám v menu KODI "vypnout" - tak se sice ukončí systém, ale deska zůstane bežet a větrák (FANshim) fučí - furt. Ledky svítí. vytahovat zdroj ze zásuvky je nepohodlné. Vytahovat USB-C z maliny je taky blbý, ˇžena ty otvory moc nerozlišuje a hned vedle je to malý HDMI (flashku narvala do DispalyPortu, protože to vypadalo stejně a bylo to vedle sebe)...
Co bych uvítal je, jednoduchý a uživatelsky blbuvzdorný způsob vypnutí a zapnutí. Ale i jednoduchý na výrobu, protože už se topím v tolika blbostech co se snažím nějak dokopat do konce, že radši koupím hotový spínač mezi přívodní USB-C a USB-C v malině...
Leda by ten přívodní kablík byl pouze 2 dráty pro napájení a já tam mohl švihnout libovolný on/off vypínač - ten se mi tu nějaký válí. Sice bych to chtěl mít hezký a nějak zautomatizovaný podle vypínání a zapínátí TV a tak, ale jestli k tomu n-pólovýmu USB-C konektoru vedou pouhé 2 dráty, tak to šmiknu, vypínač a hotovo.