SPM: TS100 je super, když potřebuješ pájet venku, kde nemáš 220 VAC, ale máš jen 3-5S lipolku =) Taky je fajn, že topný těleso je přímo součástí hrotu, takže je velmi rychle nahřátý a teplotu si to drží opravdu hezky nezávisle na tom, jestli pájíš nějaký SMDčka nebo XT90.
Na druhou stranu nevýhoda TS100 je v tom, že ač jsem laboroval s FW jak jsem chtěl, tak po připojení na lab. zdroj jsem viděl odběr nejvíc 2.2 A při 23 V, což odpovídá 50 W, a ne deklarovaným 65. A taky si musíš na TS100 udělat vlastní držák, je sice lehká, malá, v kufříku s elektro nářadím se lehce ztratí, ale stojan nemá a ten potřebuješ vždycky.
Jinak u TS80 bych se bál toho micro USB-C, nevím jak jsou udělaný výkonový piny, ale tahat přes to dlouhodobě 3-5 A mi nepříjde jako use-case toho konektoru.
Abych to nějak shrnul - pokud nemáš místo na stole, potřebuješ pořád všechno uklízet a občas pájíš venku (RC apod), tak je TSxx super volba. Pokud máš stůj jen na pájení, kde se ti pořád válí kalafuna, drátěnka a stojan od pájecí stanice ti nebude překážet, tak ti bohatě stačí SR976, která toho (pocitově) tepelně zvládne o trochu víc, než TS100 =)
A největší rozdíl v pájení dělá imho druh hrotu, který použiješ a volba vhodné teploty právě podle hrotu a druhu pájky(cínu)