• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Na rpi4 my ansible hodi "msg": "ansible_network_os must be specified on this host to use platform agnostic modules"

(task: ansible.netcommon.net_ping)

Nemuzu k tomu nejak vygooglit rozumnou dokumentaci. Poradite mi prosim?
    TR1
    TR1 --- ---
    RORSCHACH:
    Ja kupoval rpi4 cca mesic od uvedeni na trh. Pokud si dobre pamatuji, po nejake dobe byla nova revize RPI4 a tykalo se to prave nepajeni ale jednalo se snad o nejakou chybnou detekci spojenou s USB-C.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Nevali se nekomu kdo je kolem prahy 4 volne raspi zero ?
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    TR1: Zajímavý, možná nějakej rozdíl mezi jednotlivejma revizema. Já to Pi kupoval relativně nedávno.

FATBOZZ: Určitě existujou, ale hledal bych spíš podle toho co chceš "benchmarkovat". Rychlost CPU, GPIO, ethernetu, USB atp.
    TR1
    TR1 --- ---
    RORSCHACH:
    Tak jsem nastavit eeprom stejne jako mas ty a problem s 3.3V zustal ale to nevadi, nakonec to budu resit nakupem D1 mini, ktere budu mit pripojene na 5V
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    FATBOZZ: tohle?

Raspberry PI alternatives | Comparison tables - SocialCompare
    https://socialcompare.com/en/comparison/raspberry-pi-alternatives
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Existuje nejaka tabulka na srovnani různých pc ala rpi? Kdysi jsem něco takového viděl. Nemůžu najít. Zajímají mě benchmarky
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    PISKVOR: Je to o dost slabsi nez by bylo treba zero v arduino formatu. Parametrama to pripomina spis STM32. podle me vyviji vlastni procesor pro velky raspi a zatim jsou ve stavu, ze se da pouzit aspon jako uC, tak to vydali aby se to testovalo.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    RORSCHACH: Malina pyčo! Asi jak na co...třeba tohle vypadá jako docela zajímavý kousek někde na půl cesty mezi RP Pico a "velkým" Arduinem:

Arduino Blog » Welcome Raspberry Pi to the world of microcontrollers
    https://blog.arduino.cc/2021/01/20/welcome-raspberry-pi-to-the-world-of-microcontrollers/
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    náhrada Arduina od Raspberry? :)

Meet Raspberry Silicon: Raspberry Pi Pico now on sale at $4 - Raspberry Pi
    https://www.raspberrypi.org/blog/raspberry-pi-silicon-pico-now-on-sale/
    BOAR
    BOAR --- ---
    RAGNAROK: vem tu sd kartu, namountuj v PC, a uprav /etc/passw (resp. /etc/shadow)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    RAGNAROK:
    kdyz dam cmdline.txt do puvodniho stavu tak rpi nabootuje v pohode akorat se nemuzu nalogovat.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Zdravim. Mam na rpi4 ubuntu. Muze se k nemu pripojit pres ssh s private key, ale zapomel jsem heslo pro sudo.
    Zkousel jsem dle navodu:
    How to recover the password of your Raspberry Pi if you lost it. 2018 Update. – Howto Raspberry Pi
    https://howtoraspberrypi.com/recover-password-raspberry-pi/
    ale to zamrzne na:
    Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init!

Je nejaka sance krom reinstalu OS?
    BOAR
    BOAR --- ---
    TR1: Hele treba tady
    Building a Raspberry Pi Gateway | MySensors - Create your own Connected Home Experience
    https://www.mysensors.org/build/raspberry#wiring
    taky re
    sej, ze rpineda na 3.3v dostatek proudu na napajeni nrf24. jedno z reseni je i LE33ACZ 5V-3.3V popripade 662K 5V-3.3V.
    TR1
    TR1 --- ---
    PES:
    Ten AMS1117-3,3V vypada hodne nadejne. Ja se nastesti tema odporama zabyval jenom teoreticky, porad jsem si rikal, ze ten odber esp-12 nebude stabilni a s promenlivym proudem se mi bude menit i napeti, coz bude delat problemy i kdyz pracovni rozsah esp8266 je tusim 3.0 az 3.6V
    PES
    PES --- ---
    TR1: Než odpor to už raději v sérii několik (2 nebo 3) diod (ale tam je riziko, že v určitých pracovních oblastech se úbytek na diodě hodně snižuje a tak paradoxně by tam mohlo do 3,3V projít víc, než by to sneslo), ale spíš rovnou AMS1117-3,3V či něco takového, co z toho ty 3,3V udělá spolehlivěji...
    TR1
    TR1 --- ---
    RORSCHACH:
    Diky za poskytnuty vypis. Zkusim to, az budu mit vice casu, nastavit shodne jako to mas ty a uvidim. Drive byl na strankach raspberrypi.org odkaz na nejaky vychozi obraz eeprom ale nejak jim zmizel, to byla dalsi moznost, jak to uvest do vychoziho stavu.

SPM:
    No ty odpory propojek, se mi taky vubec nezamlouvaji a to jsem na nekterych nameril i pres 3 ohmy. Holt cina no.

RAINBOF:
    Take jsem nad podobnym napadem uvazoval, superkondenzatory nejsou az tak drahe a nebo spocitat odpor a srazit 5V na 3.3V.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SPM: vem to klestema a mer pokud se to zlepsi tak jdi do obchodu kde ti to prodali a slehni prodavace do oka tim uzsim koncem :)
    SPM
    SPM --- ---
    RAINBOF: já to měřil na hotovém nakonektorovaném kabelu, takže bych to měl mít i s tím přechodem na něj. Jinak banánky byly pájený, ty duponty lisovaný. Přechoďák na něm asi největší bude, ale pořád mám o řád menší číslo, než TR1 na těch jeho, takže ty jeho asi lisovalo nějaké čínské dítě, co to ještě neumělo :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam