FATBOZZ: rekni si, jakej benchmark, a v prubehu tydne se k tomu nejak dostanu. Pokud bys hodne chtel, tak ti na oba hodim stock armbian, a dam ti tam ssh ucet a muzes otestovat co chces. Kolik to zere ti nezmerim, ale nemyslim si, ze by usb-c bylo kvuli spotrebe - spis kvuli posunu standartu. a uprime radsi usb-c, nez usb micro.
Orange pi zero2 je nova vec - tusim ze od listopadu.
Ja se timhle nezivim, ale doma si s tim malinko ( opravdu jen malinko) hraju. asi bych osobne zavrhl opi1 kvuli 32 bitu, ale stale cekam na podporu mainline kernelu pro H616 (opi2).
Celkove je to levnejsi oproti raspberry pi, a proti pine64 to ma wifi. A pobezi na tom muj (jiz) oblibeny nixos. Staly problem je nutnost uSD = ZLO Na to je super pine64, ale ten je aktualne nedostupnej, a je o cca 15usd drazsi = o ten emmc modul, kterej stoji 15usd :-)
tak jak rikam, osobne bych sel do ROCK64 (taky ti muzu pustit benchmark, nebo ti ho hodit a dat ti na nej ssh....)
https://pine64.com/product/rock64-2gb-single-board-computer/?v=0446c16e2e66 je skladem. Ja bral verzi s 1G, a trvalo asi 50 dni nez dorazila.
dost zalezi, kolik toho chces (cena) a na co to chces.
A omlouvam, se, psal jsem to asi 3 hodiny, tak to mozna nema hlavu a patu :-)