RAINBOF: Synchronizace čeho myslíš? Sběrnic? Mě jede u zákazníků cca 2000 RPI v provozu 24/7 a na všech běží komunikace RS232, RS485, SPI, někde I2C a není s tím žádný problém. Jasně, není to na ultra přesné časování a měření dějů, to ale když nutně potřebuju, tak tam prostě na SPI sběrnici pověsím STM32xxx procesor, který se o to stará a data předává dál.
Mám na tom třeba aplikaci pro měření časů na závodech FPV dronů (běžně rychlost nad 100km/h) a nativně na pinu RPI mám připojený IR přijímač (nosná frekvence 38kHz) a RPI to stíhá bez próblémů dekódovat. Na každém dronu je vysílací IR tag s jedinečným ID a při průletu brankou ho RPI odchytne a zapíše čas. Je u toho dotykový displej kterým se to ovládá, zobrazuje pořadí a rekordy, výsledky to ukládá do textových souborů a je tam nahozený server, takže se na ně dá dívat přes WiFi online. A stíhá to. Je ale třeba samozřejmě obsluhu IR přijímače dát do jiného vlákna než hlavní program a dát mu vysokou prioritu. Takže například logický analyzátor bych na tom samozřejmě nestavěl (jedině ve variantě s STM), ale jinak to zvládá spoustu věcí.