• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    JOPS
    JOPS --- ---
    XCIDER: hele a nestaci na monitoru zmacknout tlacitko kalibrace nebo neco takoveho. Ja nevim jak se tomu dneska nadava, ale aby se se znova nastavil.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    Ale uz jsem mezitim (snad) vygooglil o co jde:
    Out of the box, R-Pi graphics may be larger than the 1080p (ie Full HD) screen. This is due to something called “Overscan”, and it can be fixed easily by creating a simple text file on the R-Pi SD card by using Notepad on your PC.
    Raspberry Pi HDMI display spills off the screen or is cut off - Easy Cloud
    https://techtips.easycloudsolutions.com/2012/07/17/raspberry-pi-hdmi-display-spills-off-screen-cut-off/
    vecer to zkusim a snad to zabere
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    AXTHEB: normalni monitor pripojenej pres HDMI
    SEDLLAK: rozliseni mam dobre, jen bych potreboval bych jen cca o 5% mensi obraz
    SEDLLAK
    SEDLLAK --- ---
    XCIDER: Preferences > Screen Configuration

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    XCIDER: Jak mas ten monitor pripojenej? Je to afkt monitor, neni to televize?
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    mam takovej lama zacatecnickej dotaz. Koupil jsem si Pi 4 B, nainstaloval na kartu standarni R.OS a mam problem s tim, ze plocha lehce presahuje obrazovku, neni videt cast ikon a horni listy. Proklikaval jsem vsechno co me napadalo, ale nikde jsem na tohle zadny nastaveni nenasel. Monitor mam standardni s rozlisenim 1920x1080...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    How credit-card size computers are made (Factory Tour)
    https://www.youtube.com/watch?v=k2C4lbbIH0c
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RORSCHACH: schvalne to muzes zkusit v sigroku dekodovat jako i2s nebo SPI... jestli z toho poleze neco co by ramcove slo pouzit po nejakym prefiltrovani treb.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    HARVIE: Jo, proto jsem to sem dával, abych se nechal trochu inspirovat. Podobné věci určitě řeší spousta lidí. To řešení s tím analyzátorem jsem ze začátku použil, protože bylo triviální na implementaci. Dokázal jsem z toho ty snímky dostat na pář řádků kódu, aniž bych měl nějakou závislost na hardwaru. Jen jsem si ze sigroku poslal výstup do svého procesu a fungovalo mi to ve Windows i na Pi.

Ta I2S vypadá dobře, aktuálně se asi přikláním k tomu, že zkusím to nebo místo toho analyzátoru dám Pico, tam ty signály rozeberu a budu si do Pi posílat jen data.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RORSCHACH: no... jestli by to prave neslo treba vycitat pomoci SPI a nejakeho interruptu, kterej by to sekal na snimky. to bude radove vykonnejsi nez analyzator. Nekdo pouziva i I2S na ruzne podobne ucely... Clovek musi bejt trochu kreativni, ale vysledek je mnohem elegantnejsi.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    HARVIE: Je to myslím speciálně udělaný pro ty pinbally. Ten display má 128x32 bodů a ty mají stavy jen zapnuto/vypnuto. Ten "protokol" pro přenost dat je relativně jednoduchej. Pro rekonstrukci toho obrazu stačí vyčítat asi jen 3 signaly. Hodiny, seriový data a ještě asi jeden co odděluje ty jednotlivý obrázky toho "videa". Tady někdo popsal něco dost podobnýho, řešil to právě přes ten logickej analyzátor. Na tom jsem začal.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RORSCHACH: no tak na zaklade popisu toho protokolu (ktery bud znas nebo prectes z datasheetu) bude asi snazsi vybrat vhodne reseni. treba pude vyuzit nejaka existujici periferie. urcite bude snazsi ti poradit, kdyz ramcove nastrelis jak ten protokol vypada.
    RORSCHACH
    RORSCHACH --- ---
    HARVIE: Teď nevím jak to myslíš. To jak ten display funguje vím, mám k němu i schéma. Já potřebuju nějak nedestruktivně vyčítat co do něj posílá 30 let starej pinballovej stroj a tohle mi přišlo jako relativně jednoduchý řešení. Třeba je i nějaký lepší způsob, nechám se poučit :)
    TR1
    TR1 --- ---
    Zdravim panove,

neprovozujete nahodou nekdo na raspberry OCIS (ownCloud Infinite Scale)? Kdyz se mi to konecne povedlo zprovoznit, tak jsem zjistil, ze po nahrati nekolika malo souboru pada server. Zajimave je, ze na normalnim debianu nebo na linuxmintu server nepada ani kdyz kopiruji cele adresare o velikosti stovek MB dat.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    RORSCHACH: neni lepsi najit datasheet toho displeje?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TOOMIX: Ok
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    REDSNAKE: jo tam to jde. V Nydroidu pro Android to otevřít nejde, ne FYXu a v Nnn to otevřít jde
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TOOMIX: Tak asi je to standardni aplikace od Marka prej. Co ja vim 🙂
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    REDSNAKE: nyxdroid pro iOS není ne? To je jen FYX a standardní iOS klient od NYXe
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SKAUT: U me dobry, nyxdroid pro ios
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam