• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FROORaspberry Pi - miniaturní počítač za 35$
    TR1
    TR1 --- ---
    Kdyz cluster, tak me by se zamlouvalo neco takoveho :)

https://computeblade.com/
    VITEX
    VITEX --- ---
    Kdybyste mi s tím někdo chtěl pomoci, tak software pro ClusterHat udržuji zde: https://github.com/PureHTML/clusterhat-image

Cluster HAT - RPishop.cz
    https://rpishop.cz/cluster/1175-cluster-hat.html
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    VITEX: :) pak to nema bejt furt vyprodany :D :D :D JK ... Ja jen tri , mam to na 3xSuperCollider hadron urychlovac projekt :)
    VITEX
    VITEX --- ---
    CHINOXR: no já jich koupil 18 aby se naplnily všechny clusterhaty
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    KLAS
    KLAS --- ---
    Ahoj,
    neměli byste někdo zájem?

2x ODROID-HC1

Včetně:
    • Krabičky
    • Zdroje
    • SD karty (SanDisk Extreme Pro 32GB)
    • SSD disku (1x WD Green 120GB/1x Samsung EVO)
    Cena
    • s 500GB diskem 1500,-
    • s 120GB diskem 1000,-

1x ODROID-HC2

Včetně:
    • Krabičky
    • Zdroje
    • SD karty (Kingston Canvas Go! Plus 64GB)
    • SSD disku (1x Verbatim 128GB)
    Cena 1000,-

Případně vše dohromady za 3000,-

Osobní předání v Praze
    VITEX
    VITEX --- ---
    TR1
    TR1 --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: windows no. 3000 hodin na sw kterej bys udelal za 200 ale opravit chybu je na dvojnasobek
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RAINBOF: super, díky. tento post mě přinutil to ještě jednou projet s parametrem -f a už se chytl. nějak by mě ani nenapadlo, že když chkdsk zahlásí, že je všechno ok a no further actions are required, že by to přece jenom nemuselo být tak ok.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RAINBOF: ne, libreelec to nemá.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    v linuxu nouzove muzes pouzit odebrani dirty bitu ntfsfix -d /dev/sda1 ale podle me to libreelec nema
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR: resi to chkdsk /F po kontrole.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RAINBOF: chkdsk ve win jsem samozřejmě udělal, disk je naprosto v pořádku :/ dogooglil jsem, že to je featura ntfs, že když ho natvrdo vytáhneš z linuxu, tak onemocní ... nevím si s tím rady, podle všeho je někde v tabulce zapsané, že velký špatný, a ani reinstal libreelec s tím nic neudělá
    asi to nakonec bude zas na půl dne kopírování jinam a formát :/
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DOKKTOR:
    seskenuj ho scandiskem ve windows proste se hlasi jako ze nebyl spravne odpojen a je potencialne nemocnej.

Urcite nepoustej zadny z tech dvou commandu

Ten nastroj je chkdsk, tenhle nastroj ma moznost ulozit si report do souboru a to bych ti i doporucil je mozny ze probehne rozsahla oprava.

je to neco jako
    chkdsk X: /F
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    lame dotaz .... už půl hodiny tu doluju z chatgpt příkazy a nedaří se mi to vyřešit. mám kodi na libreelec 11 něco, odpojil jsem bez unmountu usb disk a po připojení ho kodi nevidí. nedá se unmountovat, protože není mountlý, nedá se přimontovat, protože nevím proč. po nějaké anabázi jsem přišel k tomu, že je poškozený nějaký superblock, ale nedaří se mi ho obnovit. fdisk v libreelec není, jiný tool se tam nedá nainstalovat a vlastně jiný neznám. fsck vyhodí tady ten zápis, ale když zkouším jiné magic numbers, tak prostě nic (zkusil jsem jich asi 10 z toho listu, co mi to vyhodilo)

e2fsck 1.46.6 (1-Feb-2023)
    ext2fs_open2: Bad magic number in super-block
    fsck.ext4: Superblock invalid, trying backup blocks...
    fsck.ext4: Bad magic number in super-block while trying to open /dev/sda

The superblock could not be read or does not describe a valid ext2/ext3/ext4
    filesystem. If the device is valid and it really contains an ext2/ext3/ext4
    filesystem (and not swap or ufs or something else), then the superblock
    is corrupt, and you might try running e2fsck with an alternate superblock:
    e2fsck -b 8193
    or
    e2fsck -b 32768

jinak disk mi na windows na ntb normálně jede a malina nenamontuje ani jinou flashku, když ji připojím. toto je poslední záchvěv, než to celé přeinstaluju ... :)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QWWERTY: kdyz ho stahnes tak ne. kdyz si ho prohlidnes a pak spustist tak v sekci "a pak". to je duvod proc se "curl | bash" nepovazuje za dobry napad.
    SUK
    SUK --- ---
    QWWERTY: myslim, ze nejvetsi problem s curl | bash je v tom,ze to lze pomerne jednoduse presmerovat ...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    RAINBOF: kdyz ten script stahnu pres curl, prohlidnu si ho a pak ho z toho disku spustim, tak kde tam probehne to "kod se mezi prohlednutim a spusenim muze zmenit"?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    QWWERTY: tak jinak, kod se mezi prohlednutim a spusenim muze zmenit, takze nevis co spoustis.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam