• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    TOM
    TOM --- ---
    ehm... obligátní téma doručování zásilek... tak teď mě fakt nasrali
    objednáno v prosinci
    stále nic nedorazilo, tak jsem včera zkusil:
    http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp
    koukám, že už by mělo být na české poště:
    item No. Year Status Location Destination Country Date
    RC335129730CN 2013 Collection 20094905 CZ 20131225 1030
    RC335129730CN 2013 Departure from outward office of exchange 20110600 CZ 20131226 0634
    RC335129730CN 2013 NULL PVG CZ 20131227 1127
    RC335129730CN 2013 Arrival at outward office of exchange 10010200 CZ 20140204 1026
    RC335129730CN 2013 NULL 10010200 CZ 20140204 1420
    RC335129730CN 2013 NULL 20110600 CZ 20140208 0758
    RC335129730CN 2013 NULL 20110600 CZ 20140208 1303
    RC335129730CN 2013 Final delivery 20044301 CZ 20140209 075326

takže koukám na:
    Sledování zásilek (Track & Trace) | Česká pošta
    http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/sledovani-zasilky.php
    zadávám do hledání RC335129730CN a výsledek je:
    Úplná data o zásilce nejsou na www k dispozici, volejte naši infolinku - tel. 800 177 889.

což se mi nelíbí, tak píšu na info@cpost.cz všechny výše uvedené informace, a co že to jako má znamenat, protože jsem ve schránce žádný lístek s výzvou nenašel...
    ...odpověď:
    Dobrý den, pane Naivko,
    podle informací uvedených na našich interních webových stránkách byla zásilka Vámi uvedeného podacího čísla doručena ve Vámi uvedený datum zpět odesílateli. Zásilka nebyla vyzvednuta v úložní době.
    Hezký den
    Vladislava Fránková
    Call centrum
    Info@cpost.cz
    Tel: +420 840 111 244
    Fax: +420 596 112 049
    Česká pošta, s. p.
    Politických vězňů 909/4
    225 99 Praha 1

těžko říct, kdo má vinu... teoreticky mi mohl lístek k vyzvednutí sníst člen rodiny, nebo vytáhnout ze schránky kolemjdoucí pobuda...
    ale vždycky pošta přeci posílala druhé varování před koncem termínu, ne?
    shodou okolností teď odkládám jednu zásilku na dobírku od českého odesilatele... a zatím mi druhé upozornění nepřišlo (limit je do 4. března, tak ještě uvidím)
    každopádně v "dnešní době informačních technologií" je spoléhání se na papírové lístky trochu .. zkostnatělé

QUIPe, jak přesně jsi posílal tu stížnost? nechceš ji tady zveřejnit? :)
    nechápu, proč u PPL a jiných dopravců upozorňování na mail/telefon jde, a u ČP ne
    respektive.. oni to zpoplatňují:
    Avizování balíkových zásilek | Česká pošta
    http://www.ceskaposta.cz/...stroje/avizovani-balikovych-zasilek--nase-nova-doplnkova-sluzba-id33272/
    chápu, že tím chtějí obírat tuzemské obchodníky, kteří chtějí u zásilek na dobírku eliminovat riziko, že se jim balík vrátí nezaplacený...
    ...ale proč to doprdele neposkytují u zahraničních zásilek zdarma?
    jsou přeci sami proti sobě - musí platit letadlo zpátky
    zahraniční subjekty přeci nezkoumají podmínky "státních pošt" v každém prdelistáně, takže se nedá předpokládat, že by jim za sms/e-mail připláceli extra prachy navíc
    nevím jakou jim zákon/vyhláška nařizuje povinnost informovat, ale všechny prostředky zdaleka nevyčerpali. z politických stran by tenhle shnilý monopol ČP mohl zajímat jedině snad piráty :/

řešili jste něco podobného?
    jak se na to tváří DX? budou ochotní to poslat znovu? (pokud ČP nekecá a fakt to poslali - bych se skoro vsadil, že takhle postupují, když se jim balík na koncové poště "záhadně ztratí")
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP: Proto si posilam balicky na firmu kde to vzdy nekdo prebere a pocka to na me. Vyhnu se tim i litami po postach ;)

Nevyhoda je ze obcas pak je problem s 14ti dennim vracenim...
    QUIP
    QUIP --- ---
    FATBOZZ: no ceska posta ten balicek jeste asi nema, takze mi na to nic nereknou. (ale jinak s prudenim ceske posty jsem jednou zasel tak daleko, ze jsem podaval stiznost na CTU :) )

APOKAKODEX: jak vidis, tak muj balicek je "na ceste" uz od konce kvetna a porad nic. Pri me smule dorazi pristi tyden, az budu mimo CR a nekoho napadne ho ihned odeslat zpatky :)
    APOKAKODEX
    APOKAKODEX --- ---
    QUIP:
    QUIP:
    QUIP:
    APOKAKODEX:
    noo google rika ze by to znamena ze je to na ceste :-D tak jeste chvili pockam a uvidim
    APOKAKODEX
    APOKAKODEX --- ---
    QUIP: právě že to NULL PEK mám taky, tak jsem taky bezradný :-D
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    QUIP: poprud českou postu, maji tam formulář "napište nam”
    QUIP
    QUIP --- ---
    APOKAKODEX: ceska posta tam ma porad to same, tedy jen ten zaznam z 11.7.:

Zásilka podána dne 30.05.2013.
    Zásilka dne 11.07.2013 odeslána do České republiky.

Ten dalsi status, ktery je v tom cinskem trackingu NULL PEK, na webu ceske posty neni vubec
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    dam confirm a fuckoff

TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    uz druhy den si chci koupit ten tel TOM_HOST ale priceangels mi delaji tohle:

paypalem to projde a pak vyjede toto

VASAX
    VASAX --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: tak samotný mikrofon není problém, horší najít ten transmitter a reciever. Něco jsem zkusil a pak jsem zabředával do toho co to umí a jestli a.... rozumíš. A to se mi už v tuhle hodinu nechce řešit.
    Vím že tam byl nějaký blůtůt mikrofon, ale bůhvíjestli to tam ještě je...
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    hele, neviděli jste někdo na DX mikrofon, který by se připnul na sako, byl bezdrátový, s nějakým bezdrátovým USB přijímačem? Něco jako wireless presenter, ale aby to přenášelo zvuk do PC a ten pak hrál z repráků? Nějak to neumím najít.
    VASAX
    VASAX --- ---
    FATBOZZ: Ale pořád to není divoký. Ono je možný že to někde rozdělali a posléze přečíslili. Stalo se mi už (a znova nedávno).
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    VASAX: za měsíc a pul by tam už mohlo něco být
    VASAX
    VASAX --- ---
    FATBOZZ: Divoký? Haló, bavíme se pořád o DX? :-)
    QUIP
    QUIP --- ---
    FATBOZZ: jak je to dlouho od toho, co ti balicek poslali? Ja ho v tomhle trackingu vetsinou zacnu videt az po par dnech od odeslani. Treba tak po 3-5 dnech.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    QUIP: tak to je divoky, oba kody co jsem dostal nevypisuji zhola nic krom
    Success find: 0 items!
    QUIP
    QUIP --- ---
    FATBOZZ: je to ten tracking, co odkazuje primo DX
    Welcome to International Registered Mail Tracking System
    http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp

MONOTYPEK: to je zajimavy, ja v kvetnu objednaval jedinou polozku za $15.60 a tracking k ni byl automaticky (objevil se tam jako polozka za $0.01, ale v konecnem vyuctovani zapocitany neni)
    VASAX
    VASAX --- ---
    MONOTYPEK: Mě v nějakém supportu říkali 20 USD, ale já se tohohle držím automaticky (tzn kupuji jen za dvacku, případně to doskládám) :-)
    MONOTYPEK
    MONOTYPEK --- ---
    VASAX: ta objednávka byla nad 16 USD, nevím proč k tomu musím ještě dokoupit tracking... hlavně už chci aby to tu bylo. asi si rozmyslím příště líp... :)
    VASAX
    VASAX --- ---
    QUIP: To se mi teď stalo taky.. 16 jsem psal ticket že jim to trvá, 17 mi psali že to dorazilo na poštu v praze, a dnes ráno mě budila pošťačka...
    byl to sice jen pásek, ale i tak...
    MONOTYPEK: mají tam kategorii 2USD nebo tak :-)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    QUIP: co to je za tracking ? me ten cinskej na posledni objednavku nic nenapsal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam