• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    QUIP: Dobry, me se tohle vyresilo samo kdyz jsem v praci zacal delat baliky pro postu a diky tomu znam vsechny dorucovatele v okoli a oni znaj me tak kdyz me nezastihnou doma nechaj si to v aute a hodi mi to do prace, ale to je takove reseni pro vetsinu nepouzitelne i kdyz bych veril, ze se spoustou dorucovatelu by se slo taky nejak lidsky domluvit oni budou taky radi ze jim nekdo nedela vitr nahore, co tak od nich slycham tak na poste ten system padajiciho hovna funguje ve velkem a i kdyz chyba je obecne na vyssich postech, v buzeraci a platech kvuli kterym nejsou schopni sehnat dost lidi aby se stihalo tak samozrejme na hlavu to dopadne tem az uplne vespod. Jenze kvuli tomu tam taky nikdo dlouho nevydrzi a snazit se co dva mesice ziskat kontakt na noveho postaka take neni moc realne. Mas pravdu v tom ze na poste se toho proste moc nezmeni bez toho aby byla prekopana od zakladu.

    Ja ted narazil na jiny problem, zacaly se mi ztracet zasilky ve fazi "Odeslání zásilky do České republiky" takze zasilku jeste oscanuji v CR a pak se ztrati nekde mezi prekladistem a celni postou, asi tam nekdo ma dlouhe prsty, problem je v tom, ze stiznosti, domluva a vyhrozovani CTU jsou pouzitelne po tom co zasilka celni postu opusti ale celnici jsou dle celniho zakona prakticky nedotknutelni a obavam se ze kdybych tam zkousel delat vitr tak te jedne zasilky bych se mozna i domohl ale pak by se mi take mohlo stat ze budu mit celni rizeni na kazdem balicku ktery mi kdy prijde tak se mi moc nechce drazdit bosou nohu kobrou.
    QUIP
    QUIP --- ---
    WOLFGAR: Samozrejme jsem to tenkrat nenechal jen tak a poslal stiznost s fotkou baliku, (kde byla spravne vyplnena moje adresa), fotkou toho listku, fotkou oznaceni naseho vchodu platnym cislem atd.
    A za 3 tydny dorazila omluva ;)

    -----------------------
    Vážený pane XXYYZZ,
    odpovídáme na Vaše podání ze dne 11.7.2016 ve věci nespokojenosti s dodáním balíkových zásilek na Vaši adresu.
    Na úvod naší odpovědi přijměte prosím naši omluvu za komplikace spojené s dodáním balíkové zásilky z ciziny BA91711599VV.

    Šetřením provedeným na provozovně Depo Praha 702, Hybernská 15, která zajišťuje dodávání balíkových zásilek na Vaši adresu bylo zjištěno, že při dodání výše uvedené balíkové zásilky dne 29.6.2016 byly porušeny technologické postupy. Odpovědný doručovatel pochybil, když v místě Vaší adresy neprovedl řádný pokus o dodání zásilky a zásilku dále chybně vyúčtoval s důvodem „adresát neznámý“. Zásilku spolu s výzvou uložil u pošty. Výzva pak byla doručena následujícího dne listovním doručovatelem.
    Porušení technologických postupů bylo s odpovědným pracovníkem projednáno v souladu s pracovněprávním řádem České pošty.

    V případě jakýchkoliv problémů s dodáváním zásilek na Vaši adresu je možné kontaktovat vedoucí provozovny Depo Praha 702 na tf. čísle 224 215 781, která Vám operativně pomůže věc řešit, případně zajistí opakované dodání zásilky do místa adresy.
    K tomuto účelu můžete využít i bezplatnou službu na webových stránkách ČP na adrese: www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/opakovane-doruceni.cz.

    Vážený pane XXYYZZ, přijměte prosím ještě jednou naši omluvu za nekvalitně provedenou službu i za problémy, které Vám důsledkem toho vznikly. Ujišťujeme Vás, že je v našem zájmu poskytovat kvalitní služby a vítáme každou informaci, která nám k tomu napomůže. Za Vaše upozornění děkujeme.
    -----------------------

    Me je na jednu stranu samozrejme lito tech dorucovatelu, ze maji nalozeno tolik prace, ze to nestihaji a pak vymysleji klicky, jak to ochcat. Na druhou stranu, kdyz si nebudu stezovat ja jako zakaznik, nebudou si stezovat ani oni, vedeni to neuvidi a nikdy se to nezmeni. (ne ze bych si delal velky nadeje, ze se Ceska Posta bez privatizace zmeni, ale...)
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    Mně se osvědčuje chtít veškerá vysvětlení takovýchto nesrovnalostí písemně. jestli se něčeho vedoucí poboček pošty a vedoucí doručovatelů bojí, tak je to ČTÚ. Co vám řeknou, lze popřít. Písemně to popřít nemůžou.
    Už mi volá vedoucí směny doručovatelek i kvůli obyčejným zásilkám bez tracking number :)
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    QUIP: A nebyli ochotni vysvetlit ti co to znamena? To bych si rad poslechl...

    Jinak uz mam take mesic balik bez jakehokoli pohybu, takze jsem si temer jisty ze ten uz se take neobjevi. Zajimave, ze posledni dobou kdyz se neco ztrati tak je to hned ve fazi odeslano do CR, takze pred celni kontrolou, asi ma na poste 120 nekdo dlouhe prsty.
    QUIP
    QUIP --- ---
    HELIUM: Tak ja mel ve schrance listecek "Nedodano: Adresat neznamy" ;o) Nad tim jsem taky zasnul, co to znamena. Pritom na tom listecku bylo moje jmeno a na poste mi ten balicek vydali.
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    DUDEL: neni .. mě jednou pošta hodila do schránky lísteček, že zásilku poslali zpátky protože jsem se odstěhoval .... hlava mi to nebere ....
    SKUTEKKUTEKK
    SKUTEKKUTEKK --- ---
    Nerad vám házím vidle do statistiky, ale z cca 60 objednávek z aliexpresu mi

    - 1x zůstala na rentgenu v NL
    - 2x nepřišla vůbec
    - 1x přišla po urgenci na prodejce
    - 1x jsem jí nestihl vyzvednout na poště

    Nikdy se mi nestalo že bych

    - musel řešit clo (na 17$ jich bylo kolem 15)
    - přišla poškozená

    Ale strašlivě mě sere ten rozptyl při dodání. Od magických 7 dnů po 2 měsíce.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    QWWERTY: Jo cinska neregistrovana, pokud nejde o prkotinu za dva dolary tak je lepsi si tech padesat centu priplatit a pouzit registrovanou postu. Cinska registrovana je na tom lepe, osobne mam nejlepsi zkusenosti s holandskou postNL, ne ze by se mi nikdy nic ztratilo, ale vzdy az v Cechach. Nic nedokazuje inkompetenci ceske posty tak jako fakt, ze tak z padesati zasilek je prumerna doba behem ktere se dostane do cech prez polovinu sveta 4-7dni a 0% ztracenych pak trva 2-4 tydny nez se dostane prez pul Prahy s 10% ztracenych a to nepocitam ty co poslali na spatnou postu, doruceni nekomu jinemu se mi nastesti diky neobvyklemu prijmeni jeste nestalo. Obecne nejjednodusi je nakupovat jen tam kde jde platit paypalem a pak resit ze ti to nedoslo s nima.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    WOLFGAR: nejúžasnější je zpráva "Pro tento druh zásilek pošta informace neposkytuje"
    .....parchanti tu zásilku mají v systému, ale ne, detaily neposkytnou
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    SINEAD: Chce to sledovat tracking number a kdyz ta zasilka udela odbocku na nejake necekane depo tak se po tom hned shanet. Ale je pravda ze naposled kdyz se me na poste u prepazky ptali jestli si nechci koupit los tak jsem odvetil, ze vyuzivani jejich beznych sluzeb mi prijde jako dostatecne hazardni loterie.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak chyby se stavaji.

    Synovec posilal pohled a napsal blbe PSC. Tedy to doslo do nejake prdele. Tam zjistili, ze podle obce to je uplne jinde. Jenze si jiz neoverili, ze ta obec neni se stejnym nyzvem jen jedna a tak to poslali do jine prdele. Tam zjistili, ze to taky bnepujde dorucit a tak to napotreti poslali spatne.

    Takze si myslim, ze kdyz maji oci otevrene, tak to jde. A chyby se stavaji no...
    DUDEL
    DUDEL --- ---
    SINEAD: hah. tak toto uz je moc trosku ne?
    oproti tomuto slovenska posta vyzera jak top institucia :)))
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    No co ted cumim do diskuzi tak CP rozjela novej level...zasilku doruci uplne nekomu jinymu a pokud ji ten dotycnej prevezme, ma kupujici smulu, jelikoz v systemu se objevi ze byla dorucena. Me se to stalo se dvema baliky z Ali, nastesti u jednoho dotycna cizi osoba zasilku odmitla prevzit takze se vratila prodejci. (ale jako WTF? Zasilka do Prahy byla dorucovana nekde v Ceskejch Budejcich??) U druhyho baliku to zenska prevzala a pak mi vola, ze ma moji zasilku a me asi prijde ta jeji, tak jsme si je vymenily.
    Ty sluzby jsou horsi a horsi....clovek to proste musi brat jako takovej gamble :D
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    WOLFGAR: Jeste jsem zapomel doplnit, samozrejme to je postup ktery funguje u tuzemskych shopu. U Ciny bych to asi nezkousel tam je mnohem jednodussi vyuzit reklamacnich systemu dane stranky, balik prevzit, pokud vypada vykradene/poskozene tak idealne treba udelat par fotek a nahravku pri rozbalovani a obratit se na customer support nebo u shopu kde jde platit paypalem primo paypal reklamaci.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    DOKKTOR: V takovem pripade vubec neprebirat, pokud adresat odmitne zasilku prevzit vraci se odesilateli tedy shopu ktery ji odeslal, ten vrati penize a sam si vyridi s postou reklamaci.

    QUIP: Prevzeti, reklamovat poskozenou/vykradnou zasilku stale jde ale jak rikam, je to krkolomny proces s nejistym vysledkem a je mnohem jednodussi zasilku vubec neprevzit a nechat to vyridit obchod ktery zasilku poslal. To treba doporucujeme zakaznikum my, co se tyce pomerne velkeho shopu takovych pripadu se bezne resi kazdy mesic desitky, ten obchod bez problemu ziska od posty nahradu skody a nema duvod se nejak kroutit, u nas je bezna praxe, ze se zakaznikovi hned vraci penize nebo posle novy kus zatimco my to doresime s postou prubezne.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Tak mi jeste nekdo reknete, co vlastne pri prevzeti baliku potvrzuju podpisem? Protoze ted balikovy dorucovatel chodi jen se zarizenim, kam se podepisuju stylusem a rekne "tady to podepiste". Potvrzuju tim prevzeti? Potvrzuju tim, ze balik byl neporusen?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    WOLFGAR: když mi pošta přivezla na půlky zlomený balík s 2m lištama, tak říkám pošťačce, že to tady před ní rozbalím a hned to hodlám reklamovat a ona na to: na to nemám čas, stejně to musíte jít vypsat na pobočku, nashle ....
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    QUIP: Je to jiste ne nahodou proste nastavene tak aby jsi mel co nejmensi sanci to vyreklamovat, vazne se vyplati ty balicky kontrolovat kdyz je prebirate. Kdyz uz to nechcete otevirat tak alespon zkontrolovat jestli nevypada balicek otevreny, poskozeny, rozlepeny a jestli sedi vaha. Jedna z nejoblibenejsich fint je rozriznuti balicku nekde ve svu a po vybrani opetovne prelepeni pruhlednou lepici paskou.

    CODE: Nejcasteji to berou podle dobirky protoze pak je hodnota balicku hezky napsana na stitku a neni tezke zjistit co se vyplati ukrast. Zkusenejsi postovni chmataci pak uz jedou podle kombinace odesilatele, velikosti a tvaru balicku a vahy. Bezna praxe treba po vydani noveho iphone - balicek od prodejce elektroniky vzdy se stejnou vahou a stejneho rozmeru, neni pak tezke vybrat ten spravny. Stejne tak asi nebude tezke vyhlednout si balicky od prodejce sperku.
    CODE
    CODE --- ---
    THEODORT: ty kraaaasko .. to muselo byt pod rentgenem nebo nekdo vedel co tam je? :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam