• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: 3 switch Mode: high / low / strobe ...asi bych při tomhle výkonu potřeboval i ultra low, protože jestli si to někde v noci zapnu u xichtu, tak by mi to vypálilo oči :))
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ZUZU: Zajimave, i kdyz pokud to je od doby co ji postavili tak v soucasnosti pod tou vrstvou usedleho smogu, rzi a opryskaneho nateru uz asi modra moc nebude. Ale pobavilo, byl jsem tam asi desetkrat a jedine co mi utkvelo v pameti bylo barak pochybne komunisticke konstrukce. Kazdopadne to hodne vysvetluje o jejich zahadne schopnosti dorucovat oznameni o prichodu zasilky tyden po jejim vyzvednuti.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    WOLFGAR: ...budova je modrá už od té doby, co jí postavili....


    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    3000lm 10W COB LED Rechargeable 18650 Outdoor Headlamp Headlight Head Torch USB | eBay
    https://www.ebay.com/...ht-Head-Torch-USB/202042604254?hash=item2f0aad7ade:m:mPe2ByZes6kVjgn8YxNhNCw

    Asi po výplatě prubnu. Za 300 s baterkama mi to přijde jako fér cena a na netu jsou s tím zajímavý videa
    MUXX
    MUXX --- ---
    Nez se to uklidni, tak nakupuju na ebay od prekupniku z Nemecka. Doruceno za 4 dny. Na balicku byla nalepka z ciny prelepena nalepkou z Deutche post...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    Na jednu stranu to chápu když to vidím v práci, náš E-shop běžně na dopravdu (česká pošta, DPD a intime) posílá 3-5 palet balíků. Teď to je 15-20 a po víkendu kdy byl black friday museli jet jak pošťák tak DPD dvakrát protože to už nenarvali do auta a to jeli jen k nám. Jenže doháje to je zase jak když silničáři jsou v lednu překvapení, že sněží a vlekaři v dubnu, že to taje. Vymlouvají se na nedostatek lidí, ten je ale přímo úměrný mizerným platům a špatným pracovním podmínkám. Ono by nebylo tak těžké udělat to aby jim tam ti lidi šli a neutíkali jenže to by něco stálo, co na tom, že je tohle období pro ně zlatým dolem, čím méně se vrazí do zaměstnanců s tím, že ti stávající vyčerpaní chudáci kteří v sezóně odmakaji 250+ hodin měsíčně to prostě nějak dají a o to víc se na té sezóně vydělá že, zákazník bude remcat, ale když to tak udělají všichni tak si stejně nikde nepolepší.

    Popravdě kdyby prostě dali status - vaše zásilka byla přijata a čeká v pořadí na vyřízení tak bych to u té číny zas tak neřešil, dárky jsem prozíravě objednal už v září a dávno tu jsou a na svoje věci si klidně do ledna počkám, ale to že tam mají standartní o této zásilce nezobrazujeme informace, mezinárodní tracker ukazuje, že to je v čechách už měsíc a já nevím jestli je to ztracené, ukradené nebo jen mezi několika stovkami pytlů k vyřízení to mě na tom štve nejvíc.

    Dokonce i můj běžně spolehlivý pošťák přestal doručovat a už háže jen oznámení. Copak u to u dvaceti gramových balíčků z číny je mi to celkem fuk, ale ten desetikilový pytel granulí který teď čekám je nechám na opakované doručení vykládat a nakládat klidně desetkrát dokud ho nedovezou.
    RADDINO
    RADDINO --- ---
    PISTA1: má mi přijít balík přes PPL a taky naprostá tragédie a co tak čtu komenty na FB, tak nejsem jediný. Řidič radši ani mobil nebere, infolinka je přes den dost vytížená a tak mi napsali, že si pro to mám dojet do depa do Říčan :D Takže v pondělí mě čeká další kolečko telefonátů. Chápu, že asi nemají dost řidičů, aby to utáhli, ale mohli by to nějak komunikovat a né vesele posílat sms "doručíme dnes mezi X-Y" a pak nereagovat a posílat automatické emaily, že se zásilku nepodařilo doručit.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TOOMIX: Taky jsem si myslel. Porad nic.

    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Na brzký dodání bych se moc nespoléhal. Co sem slyšel tak je praha totálně zavalená zásilkama a nejdřív český pak až čína.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    QUIP: mám to podobně. Měsíc se to někde válelo, snad to v pondělí/úterý dorazí

    QUIP
    QUIP --- ---
    Letos se fakt nejak nedari. Takhle spatne zkusenosti jsem nikdy nemel a to jsem objednaval i dost na posledni chvili pred vanocema.
    Ted mam tacking:
    17.10. track added
    19.10. departure, Acceptance center Zhengshou
    20.10. Odeslani zasilky do CR
    22.10. Arrival Bajing Airport
    23.10. Sent to airlines
    30.11. Podaci cislo zasilky pridelene v Ceske Republice RR9669...

    37 dnu to cestovalo asi na Mars a zpatky na Zem.
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PAYAXY: A Litevská pošta hlásí, ze adresát nezastižen - no kidding
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    Tak mi teď Aliexpress poslal upozornění, že zboží dorazilo do země určení - Litva :-D. Ještě že to není dárek...
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Už jsem navrhoval aby byl úředníkům celní pošty přidělen titul pán času a budova přetřena na modro, ale nějak se to neujalo. Přitom schopnost cestování v čase mají nepochybně, tak třeba dnes mi byla doručena tři oznámení o příchodu zásilky z ciziny, těch samých zásilek které jsem si na poště osobně vyzvedával minulou středu.
    MATT
    MATT --- ---
    MUXX: 68 je Ruzyne (balíčky z letiště?), 120 je celní pošta v Košířích.
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    MUXX: 120 je bájné místo, kde se čas i prostor projevuje specificky.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Tusite jaky je rozdil mezi postou Praha 120 a Praha 68? Na kazde mi visi jedna zasilka za zahranici, ale zajimalo by me jestli je mezi tim nejaky zasadni rozdil.
    HANZO
    HANZO --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: v pátek jsem tam byl osobně pro něco za $200. cely to zabralo asi 10 minut. ale je fakt, že pro balíček z AE bych tam nešel :D
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    nojo, blíží se Vánoce, na stodvacítce nestíhají otvírat dárky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam