• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: btw pokud najdes shop, ktery ma nizkou cenu, ale napaleny postovny, tak to reportuj aliexpresu
    je potreba pamatovat, ze ali neni single entita, ale marketplace pro tisice ruznych obchodu a scamu a i kdyz to tak nevypada, tak maji nejakou politiku pro cisteni tehle podvodu, ktery kamufluji ceny, jenom aby vypadaly lip v rankingu a razeni vyseldku
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MVEK: Utratil jsem v minulosti na aliexpressu hromadu penez a myslim si ze za a)se to v dnesni dobe uz snad ani cenove nevyplati a za b) jsou to hrozni ojebavaci. Jsou tam ruzne skryte akce a podvudky ci pokusy ojebat zakaznika kdyz je nepozornej. Zbozi ktere je levnejsi ma casto napalenou dopravu, ci uvadeji cenu nejake nepodstatne komponenty a pak po upresneni cena vylitne. Myslim ze aliexpress je plny takovych drobnych bugu co jsou spis featury na ojebavky.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MVEK: Tak stejně jsi to rozkliknul, je větší šance, že to přece jen koupíš, než kdybys na to nekliknul, neřkuli kdybys kliknul na nějaký jiný podobný. Z hlediska prodejce, který to tam dává, to zafungovalo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    REDSNAKE: Myslíš snad, že je to feature?:-) Když to otevřu v jiném brosweru, tak tam mám, že je to deal pro nováčka, takže tam je to ok, beru, smůla. Ale v jiném, kde jsem přihlášený, už to smysl nedává.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MVEK: "bug"
    MVEK
    MVEK --- ---
    Pozoruji "pěkný" bug na Ali... I přihlášenému mi v přehledu obchodu hází ceny pro nováčky. Jakmile to rozkliknu, tak místo 90 % off mám jen 40 %.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    CUKI: Chtěl jsem poslat odkaz, že to tam vychází klidně o polovinu levněji ještě. Ale koukám, že moje objednávka ještě nebyla odeslaná po dlouhé době a když zkusím hledat, tak už se přímo na Aliexpressu nedají najít.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DRIZDIK: A to se při těch cenách vyplatí? Já na ostatní nářadí kupuju redukce právě na darkside baterie, protože jsou za tu cenu fakt dost kvalitní. Kolik by musela stát ta z Číny aby se to vyplatilo?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ROBOTON: Já zrovna objednal, na Parkside baterky tam jdou dobré recenze.
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    Nezkousel nekdo objednat aku baterie k naradi??
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    Tak jsem si nedal pozor, a zase se po dlouhy dobe napalil objednavkou za vic jak 150 eur.
    Posta si napocitala 300 Kc poplatek + ukradla 137 Kc, tim ze z 3869 Kc udelala 4522 Kc jako zaklad pro DPH.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SINEAD: simtě, mě teď oznámení dali týden po doručení...ale o té zásilce jsem věděla, protože slovenský doručovatel poctivě volá, jestli je člověk doma

    jinak už jsem měla uloženo i z důvodu vyšší moci, obvykle je tam "žádost adresáta" (aniž bych o doručení měla tucha), letos zvládli jednu zásilku doručit, protože jsem byla doma a druhou uložit na poště, že jsem doma prý nebyla
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E42: velmi casto se mi stava, ze Ceska posta vraci akorat "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje." ... tzn. o te zasilce vi, maji ji v systemu, ale nic ti neukazou. jenze ono je dobry sledovat tu zasilku i pred tim, nez ji dostane posta. Protoze pak jsou videt detaily, jestli jde letadlem nebo vlakem (uz mi vlakem poslali i zasilky, ktery do letadla mohly) a nebo kdyz zasilka zahadne zmizela, protoze se transportni letadlo zritilo

    defacto jediny co te zajima u 17track: kdyz se objevi kombo "Arrived at local delivery center" ++ "Delivery attempt unsuccessful. Delivery method changed to self-pickup" tak je cas vydat se na pobocku bez ohledu na papiry ve schrance, jestli ti dala posta vedet, etc...

    tracking primo na Ali je dost krkolomny a sledovat pres to vic zasilek je docela voser
    takhle staci vykopirovat vsechny tracking #, hodit je do 17tracku a nechat si je vypsat vsechny zaraz
    jediny smysl podivat se zpatky na Ali je, kdyz se objevi info "Received by local delivery company", protoze pokud dochazi ke "combined delivery", tak v tomhle bode byva na Ali dostupny novy tracking pro sloucenou zasilku

    btw API ceske posty taky neposkytuje konkretni casy (vsechno je 00:00) a detaily o processingu zasilky
    Cainio/Ali tracking ano ... tzn. u Ceske posty mi chybi komplet cely tyden, kdy nevim, co se s tou zasilkou deje, zatimco u Cainiao vidim, kdy zasilka vstoupila do EU, ze je ziva a predava se dak a ne, ze nekomu spadla do vytahove sachty. navic mi taky zobrazi potvrzeni, ze se nezasekla pri celnim rizeni ("Import customs clearance complete")

    jedina vyhoda Ceske posty je vic detailu o lokalnim dorucovani - i.e. vidim, kdy je zasilka v tranzitu / v depu / ma ji ridic / na pobocce ... aka pokud vidim, ze ji dostalo nejdriv depo/ridic, nema smysl chodit na pobocku, dokud ji tam nepreveze
    E42
    E42 --- ---
    TOOMIX: Určitě to jde sledovat více způsoby, ale nejdůležitější pro tebe většinou je, co se zásilkou vyvádí pošta, takže mi přijde nejužitečnější informace přímo od ní.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Když jsem líný v aliexpress aplikaci sledovat tracking objednávek jednotlivě, nasypu to všechno do 17Track a ten mi hází automaticky notifikace
    E42
    E42 --- ---
    SINEAD: Položka "automatické načítání zásilek".
    E42
    E42 --- ---
    SINEAD: Jj, podle emailu a/nebo telefonního čísla (musíš vyplnit v appce). Ale můžeš do ní samozřejmě i zadat manuálně trackovací číslo.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    No tak mam appku a dalsi 3 veci na ceste, tak jsem zvedava, jak to dopadne. Oni to s tim alisem paruji na zaklade emailu??
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Mě se to pošta nikdy ani nepokusí doručit a napíše, že delivary failed. Já to uvídím večer na alíkovi v "orders", když se kouknu, jak daleko už jsou a druhý den si to jdu vyzvednout na pobočku, kde mi nabídnou losy. Já nechci losy, já chci aby doručovali %@#%@#$%@!!!
    E42
    E42 --- ---
    Ono to asi bude poštu od pošty trochu jiný. U nás (18100) třeba lístek nenechají, ale prý pak před koncem uložení volají. Každopádně ta aplikace je pro posílání z Ali dost nutnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam