E42: velmi casto se mi stava, ze Ceska posta vraci akorat
"Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje." ... tzn. o te zasilce vi, maji ji v systemu, ale nic ti neukazou. jenze ono je dobry sledovat tu zasilku i pred tim, nez ji dostane posta. Protoze pak jsou videt detaily, jestli jde letadlem nebo vlakem (uz mi vlakem poslali i zasilky, ktery do letadla mohly) a nebo kdyz zasilka zahadne zmizela, protoze se transportni letadlo zritilo
defacto jediny co te zajima u 17track: kdyz se objevi kombo
"Arrived at local delivery center" ++ "Delivery attempt unsuccessful. Delivery method changed to self-pickup" tak je cas vydat se na pobocku bez ohledu na papiry ve schrance, jestli ti dala posta vedet, etc...
tracking primo na Ali je dost krkolomny a sledovat pres to vic zasilek je docela voser
takhle staci vykopirovat vsechny tracking #, hodit je do 17tracku a nechat si je vypsat vsechny zaraz
jediny smysl podivat se zpatky na Ali je, kdyz se objevi info "Received by local delivery company", protoze pokud dochazi ke "combined delivery", tak v tomhle bode byva na Ali dostupny novy tracking pro sloucenou zasilku
btw API ceske posty taky neposkytuje konkretni casy (vsechno je 00:00) a detaily o processingu zasilky
Cainio/Ali tracking ano ... tzn. u Ceske posty mi chybi komplet cely tyden, kdy nevim, co se s tou zasilkou deje, zatimco u Cainiao vidim, kdy zasilka vstoupila do EU, ze je ziva a predava se dak a ne, ze nekomu spadla do vytahove sachty. navic mi taky zobrazi potvrzeni, ze se nezasekla pri celnim rizeni (
"Import customs clearance complete")
jedina vyhoda Ceske posty je vic detailu o lokalnim dorucovani - i.e. vidim, kdy je zasilka v tranzitu / v depu / ma ji ridic / na pobocce ... aka pokud vidim, ze ji dostalo nejdriv depo/ridic, nema smysl chodit na pobocku, dokud ji tam nepreveze