• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXDealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny
    TOM
    TOM --- ---
    QWWERTY: řazení výsledků na Ali nefunguje už roky
    jako třeba dát si rozmezí ceny od do, zaškrtnout free shipping a seřadit od nejdražšího... no chance
    MVEK
    MVEK --- ---
    Rozklikl jsem to, když jsem hledal produkt. Tak jsem hledal dál nejlevnější cenu. To moc efekt už nemá.

    Já bych to viděl spíš na bug, protože za ty roky mám zkušenost se spoustou bugů typu nahodilých "ups, něco se nepovedlo", nebo přepínání do ruštiny či arabštiny, nefunkčních odkazů apod.


    QWWERTY: Dobré vědět, že to fakt řeší.


    REDSNAKE: Ne, spousta věcí se nevyplatí. Ale pořád je sortiment nebo ojedinělé věci, které se vyplatí.
    Konkrétně za mě:
    - obaly na mobily (zvláště 360stupňové, co mají průhlednou ochranu displeje, přes kterou jde smartphone ovládat, rád to využívám venku a doma pak mám čistý mobil), dříve i skla, ale to už moc ne, zas většinou ta laciná ochranná skla nic nevydrží
    - nějaké elektro součástky/komponenty pro kutily (a asi i neelektro), a to jak kvůli výběru/existenci vůbec daného zboží (u nás třeba k nenalezení), tak často i kvůli ceně
    - komponenty pro bižu pro kreativní lidi
    - napodobeniny Lego, zvláště pro speciální kostky, náhradní díly apod.
    - prý určité survival gadgety, zrovna včera jsem na prepperské skupině viděl přehled různých věcí, třeba tam chválili nějaké osvědčené taktické pero nebo molle brašny apod., které vyjdou levněji (a to často i s několikadolarovým poštovným)

    Asi i další věci, ale prostě některé nechci, přece jen ten dovoz sem eliminuje s určitou pravděpodobností plasty a kovy uvolňující škodlivé látky. Takže hlavně různé příbory, nádobí a nástroje na vaření, lahve apod., co se ožužlávají atd. fakt nemusím riskovat. A o to víc třeba hračky pro děti, co ještě vše ocucávají.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    QWWERTY: jako je super jestli to nějak postihujou, že to je agregátor obchodníků vím, ale zas nemám tolik volného času a nadbytky energie na to abych jim dělal zdarma cenzora, myslím že by si to měli hlídat trochu víc sami. Nicméně je fakt, že co se týče ochrany kupujícího mám s aliexpressem jen ty dobré zkušenosti.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    REDSNAKE: btw pokud najdes shop, ktery ma nizkou cenu, ale napaleny postovny, tak to reportuj aliexpresu
    je potreba pamatovat, ze ali neni single entita, ale marketplace pro tisice ruznych obchodu a scamu a i kdyz to tak nevypada, tak maji nejakou politiku pro cisteni tehle podvodu, ktery kamufluji ceny, jenom aby vypadaly lip v rankingu a razeni vyseldku
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MVEK: Utratil jsem v minulosti na aliexpressu hromadu penez a myslim si ze za a)se to v dnesni dobe uz snad ani cenove nevyplati a za b) jsou to hrozni ojebavaci. Jsou tam ruzne skryte akce a podvudky ci pokusy ojebat zakaznika kdyz je nepozornej. Zbozi ktere je levnejsi ma casto napalenou dopravu, ci uvadeji cenu nejake nepodstatne komponenty a pak po upresneni cena vylitne. Myslim ze aliexpress je plny takovych drobnych bugu co jsou spis featury na ojebavky.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    MVEK: Tak stejně jsi to rozkliknul, je větší šance, že to přece jen koupíš, než kdybys na to nekliknul, neřkuli kdybys kliknul na nějaký jiný podobný. Z hlediska prodejce, který to tam dává, to zafungovalo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    REDSNAKE: Myslíš snad, že je to feature?:-) Když to otevřu v jiném brosweru, tak tam mám, že je to deal pro nováčka, takže tam je to ok, beru, smůla. Ale v jiném, kde jsem přihlášený, už to smysl nedává.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MVEK: "bug"
    MVEK
    MVEK --- ---
    Pozoruji "pěkný" bug na Ali... I přihlášenému mi v přehledu obchodu hází ceny pro nováčky. Jakmile to rozkliknu, tak místo 90 % off mám jen 40 %.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    CUKI: Chtěl jsem poslat odkaz, že to tam vychází klidně o polovinu levněji ještě. Ale koukám, že moje objednávka ještě nebyla odeslaná po dlouhé době a když zkusím hledat, tak už se přímo na Aliexpressu nedají najít.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DRIZDIK: A to se při těch cenách vyplatí? Já na ostatní nářadí kupuju redukce právě na darkside baterie, protože jsou za tu cenu fakt dost kvalitní. Kolik by musela stát ta z Číny aby se to vyplatilo?
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    ROBOTON: Já zrovna objednal, na Parkside baterky tam jdou dobré recenze.
    ROBOTON
    ROBOTON --- ---
    Nezkousel nekdo objednat aku baterie k naradi??
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    Tak jsem si nedal pozor, a zase se po dlouhy dobe napalil objednavkou za vic jak 150 eur.
    Posta si napocitala 300 Kc poplatek + ukradla 137 Kc, tim ze z 3869 Kc udelala 4522 Kc jako zaklad pro DPH.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    SINEAD: simtě, mě teď oznámení dali týden po doručení...ale o té zásilce jsem věděla, protože slovenský doručovatel poctivě volá, jestli je člověk doma

    jinak už jsem měla uloženo i z důvodu vyšší moci, obvykle je tam "žádost adresáta" (aniž bych o doručení měla tucha), letos zvládli jednu zásilku doručit, protože jsem byla doma a druhou uložit na poště, že jsem doma prý nebyla
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    E42: velmi casto se mi stava, ze Ceska posta vraci akorat "Pro tento druh zásilek Česká pošta informace nezobrazuje." ... tzn. o te zasilce vi, maji ji v systemu, ale nic ti neukazou. jenze ono je dobry sledovat tu zasilku i pred tim, nez ji dostane posta. Protoze pak jsou videt detaily, jestli jde letadlem nebo vlakem (uz mi vlakem poslali i zasilky, ktery do letadla mohly) a nebo kdyz zasilka zahadne zmizela, protoze se transportni letadlo zritilo

    defacto jediny co te zajima u 17track: kdyz se objevi kombo "Arrived at local delivery center" ++ "Delivery attempt unsuccessful. Delivery method changed to self-pickup" tak je cas vydat se na pobocku bez ohledu na papiry ve schrance, jestli ti dala posta vedet, etc...

    tracking primo na Ali je dost krkolomny a sledovat pres to vic zasilek je docela voser
    takhle staci vykopirovat vsechny tracking #, hodit je do 17tracku a nechat si je vypsat vsechny zaraz
    jediny smysl podivat se zpatky na Ali je, kdyz se objevi info "Received by local delivery company", protoze pokud dochazi ke "combined delivery", tak v tomhle bode byva na Ali dostupny novy tracking pro sloucenou zasilku

    btw API ceske posty taky neposkytuje konkretni casy (vsechno je 00:00) a detaily o processingu zasilky
    Cainio/Ali tracking ano ... tzn. u Ceske posty mi chybi komplet cely tyden, kdy nevim, co se s tou zasilkou deje, zatimco u Cainiao vidim, kdy zasilka vstoupila do EU, ze je ziva a predava se dak a ne, ze nekomu spadla do vytahove sachty. navic mi taky zobrazi potvrzeni, ze se nezasekla pri celnim rizeni ("Import customs clearance complete")

    jedina vyhoda Ceske posty je vic detailu o lokalnim dorucovani - i.e. vidim, kdy je zasilka v tranzitu / v depu / ma ji ridic / na pobocce ... aka pokud vidim, ze ji dostalo nejdriv depo/ridic, nema smysl chodit na pobocku, dokud ji tam nepreveze
    E42
    E42 --- ---
    TOOMIX: Určitě to jde sledovat více způsoby, ale nejdůležitější pro tebe většinou je, co se zásilkou vyvádí pošta, takže mi přijde nejužitečnější informace přímo od ní.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Když jsem líný v aliexpress aplikaci sledovat tracking objednávek jednotlivě, nasypu to všechno do 17Track a ten mi hází automaticky notifikace
    E42
    E42 --- ---
    SINEAD: Položka "automatické načítání zásilek".
    E42
    E42 --- ---
    SINEAD: Jj, podle emailu a/nebo telefonního čísla (musíš vyplnit v appce). Ale můžeš do ní samozřejmě i zadat manuálně trackovací číslo.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    No tak mam appku a dalsi 3 veci na ceste, tak jsem zvedava, jak to dopadne. Oni to s tim alisem paruji na zaklade emailu??
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Mě se to pošta nikdy ani nepokusí doručit a napíše, že delivary failed. Já to uvídím večer na alíkovi v "orders", když se kouknu, jak daleko už jsou a druhý den si to jdu vyzvednout na pobočku, kde mi nabídnou losy. Já nechci losy, já chci aby doručovali %@#%@#$%@!!!
    E42
    E42 --- ---
    Ono to asi bude poštu od pošty trochu jiný. U nás (18100) třeba lístek nenechají, ale prý pak před koncem uložení volají. Každopádně ta aplikace je pro posílání z Ali dost nutnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam