• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PISTA1: zda se mi to moc.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TANTRAMAN: Teď nevím jestli se ti zdá 65 moc nebo málo :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PISTA1: ne, to je fuk. hlavne kdyz se ti nezasira komin. v kotli je to jedno, protoze driv nebo pozdeji to uschne a odpadne.

ale spis nevidim duvod topit na 65. mozna se ti zavre privod primarniho vzduchu, protoze mas pretopeno. kazdej kotel je jinej, ale z myho pohledu teploty na nulou uz jsou teplo, a nemusim topit tolik.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Chtěl bych se zeptat místních zkušenejch topičů v kotli :)

Snažím se topit tak aby mě teploměr přímo v kotli nekles pod 65°C

Pálím teď oplocenky, dřevo je určitě dost suchý.
    Problém je, že díky blbýmu tvaru násypky, (přikládání zepředu a šikmý dno) se tam dřevo šprajcuje a odhořívá v ní a dost dehtuje.
    V podle mojí úvahy ve chvíli kdy se plyny nasajou nad rošt (šipka dolu) a přívod sekundárního vzduchu za ním tak chytnou a schořej, protože v "komínku" (šipka nahoru), výměníku, i trubě ke komínu žádnej dehet není. Jenom "čistý saze" který jdou dolu normálním kartáčem co se používá na lahve, škrabka ani ocelák není potřeba :)
    Násypku vždycky obden vezmu nahrubo škrabkou.

Otázka je: Vadí to něčemu?

Sice jiný kamna, ale uspořádání stejný ;)

TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    nemate nahodou nekdo zkusenosti s timhle vyrobcem ?

Produkty a ceny | Florian
    http://www.eflorian.cz/produkty?pa=cms&pb=produkty-a-ceny

libi se mi, ze se tam da palit i kusove drevo. prijde mi to naprosto super.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak klubky sou definitivně pryč i s dírou do komína. :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    FUNTL: To možná vypadá, ale nedělej závěry dokud si ho neviděl v akci ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    FUNTL: Pokud tomu správně rozumím, tak stávající radiátor topí, ale nedostatečně. Nebylo by nejjednodušší nahradit jej větším (např. stejná výška a šířka, ale silnější provedení) popř. ještě jeden přidat?
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    TANTRAMAN: nebo starej kotel, naši měnili 25let starou Moru za novej, kterej v pohodě vyhřeje i poslední radiátor
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    FUNTL: hele, jestli ti tam nedojde horká voda od kotle, tak to by se mělo opravit. máš někde bublinu. odvzušnila jsi ?
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    TANTRAMAN: radiator tam praveze je, ale casto nastavaji situace, kdy ve zbytku domu je teplota ok, a v teto mistnosti by bylo treba pritopit. Podnikla jsem nicmene maly pruzkum a vypada to, ze kamna na drevo s vykonem pod 2 kW (coz je asi tak neco, co by bylo potreba na tak maly prostor) neexistuji z duvodu technicke nemoznosti. Jeste jsem koukala na peletky, ale je to dost draha varianta, nutnost zapojeni do elektriny, atp.
    PISTA1: bubinek je roztomily, ale vypada od pohledu, ze ma ucinnost tak 10% :)
    PAWLEEQ: Klubky bych taky hodnotila jako predimenzovany.
    Tak nevim, asi vezmu namatkou nejaky kamna s co nejnizsim vykonem a ne premrstenou cenou a budu doufat, ze pri otevrenych dverych do zbytku baraku se to nebude moc prehrivat.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    delší dobu přemýšlím a automatickém kotli.
    známej má http://www.kielar-eco.pl/

a včera jsem na aukru zjistil, že je tam hromada polskejch kotlů. stačí napsat kotel nebo automatický kotel. a jsou teda výrazně levnější než české.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PAWLEEQ: klubky na místnost 12m2 je dobrá sebevražda, do hodiny tam chcípne vedrem :)

FUNTL: Pořiď si bubínek ;) http://aukro.cz/kamna-tradicni-bubinek-darek-i2969120706.html
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    FUNTL: bych tam dotáhl trubky a radiátor
    PAWLEEQ
    PAWLEEQ --- ---
    FUNTL: Jestli je tam komín, tak bych neváhal a strčil tam klubky. Vytápěli jsme s nimi dvě poměrně chladné místnosti (každá cca 15mě) a bylo to fajn. Jen trochu trvá, než se nahřejí.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    Zdravim, mate tipy na nejaka minikamna na drevo za ucelem pritapeni v pokoji o velikosti cca 12m2 a prilehlych mistnostech? Mame jinak ve zbytku baraku kombinaci plyn + krbova kamna s pruduchy do horniho patra, ale tato mistnost je trochu bokem, je nejstudenejsi z celeho domu a slouzi jako pracovna, tj. clovek v ni dlouho sedi a postupne vymrza :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    COLOMAN: tak to by me zajimalo jakou to mzue mit ucinnost. jestli me zrak nesali tak prilepili radiator na kamna a funguje tudiz jako teplovodni vymennik.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Mimochodem, tohle se mi taky moc líbí. Hlavně představa, že by si kamna/kotel vyráběla sama elektřinu k napájení čerpadla. Ale je to asi ještě dost futuristická představa. http://www.vlastnihlavou.cz/kamna-indigirka-ktera-vam-vyrobi-elektrinu/
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    PISTA1: ach jak ty děti boří naše romantické představy, ideály a narušují zajeté zvyky... Gratuluju k narození potomka. A klubky bych nedala, pečlivě uložila a za 20 let potomek jak když je najde ;).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam