DZEJN: Mimochodem - je to chata, nebo celotýdenní bydlení? Máš tam už ty elektrické přímotopy, které nechceš používat, nebo by se musely taky koupit?
Ta plynová kamna stojí 4000 (a něco protopí), k tomu dvě tisícovky za slušný detektor CO a detektor úniku propanbutnu (pořádně hlasitý, aby vás vzbudily, kdyby se něco nedejbože stalo - a nezapomenout kontrolovat baterky - hlavně pokud to přes týden promrzne!). Pokud je to řešení pro tuhle zimu, než se vymyslí něco lepšího natrvalo, myslím, že se elektřinou neprotopí zas tolik, aby to za ten risk a opruz stálo.
(Ale jsem zaujatý: Mám rád čerstvý vzduch v místnosti, kde spím a čato větrám. Tohle plynové vytápění mi na chajdě, kde jsem ho zažil, vydýchávalo moc vzduchu v místnosti, radši jsem ho vypnul, vyvětral, vybalil péřovej spacák a spal pod ním a pod dekou. ;) ) A to je vlastně původní určení přenosných propanbutanových kamen: Topení v rekreačních objektech, kam není zavedená (dost silná) elektřina a kde se z nějakých důvodů nedá topit dřevem...