• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    Ahoj,
    premyslim o nejakem systemu pro nastaveni topeni pres LAN, pripadne pres internet.
    Nasel jsem tohle, nejake zkusenosti, pripadne doporuceni nejake alternativy?
    Termostatické hlavice systém MAX! | Regulace vytápění | Conrad.cz
    http://www.conrad.cz/termostaticke-hlavice-system-max.c0812043
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    http://atmos.cz/czech/images/zapojeni2/28.jpg
    tohle je planek pro to co potrebuju ja...akorat tady treba konkretne jestli to dobre chapu neni vubec zadna regulace toho kolik tepla pujde do radiatoru a kolik do akumulacky. proste tam na ferovku dali T-kus a jedem.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SASOS: dik
    SASOS
    SASOS --- ---
    TANTRAMAN: jestli muzes, tak to tam klidne dej, ja na to asi nemam prava ;)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SASOS: dame to na nastenku ?
    SASOS
    SASOS --- ---
    OGMIOS: hele jukni se sem, je to stránka Atmosu, kde maji 55 zapojení kotlů a aku nádrží. třeba tam najdeš něco co by ti pomohlo.
    ATMOS - Dalších 55 doporučených zapojení s příslušenstvím
    http://atmos.cz/czech/instalace-kotlu-006-dalsi-doporuce-zapojeni
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: to se ale da vzdycky posunout tam nebo tam a upravit ;) ja v tom problem nevidim.
    spis me vic zajima jestli je neco co by mohlo delat problem pri zapojeni 2 zdroju. je tam jeste neco co sme nenacali na co si dat pozor?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    pokud ti to takto vyhovuje, tak je vse v poradku
    V mem pripade bych z takoveho systemu nadseny asi uplne nebyl..
    nehlede na situaci, kdy zase muzes dojit k tomu, ze v dusledku hydraulicke nerovnovahy ti pujde vic vody do jednoho nez do druheho
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: tak za prve...bez si prosimte dat par facek za roh a pak se vrat a uz me neprud ze jsem debil kterej nic neumi, tohle prosimte si nadale jen mysli ale uz to sem nepis pac to neni konstruktivni. kdyz nechces pomahat ale jen se tady chlubit tak potes koste. a ne, nesnazis se mi radit..z tebe vypadly 2 veci a zbytek jen nekonstruktivne kritizujes, nic konkretniho.
    a taky si rekni jak dlouho si doma ladil nez si se dostal na dnesni stav? jak jsem te pochopil tak ti trvalo nekolik let nez si se dopracoval k tomu co mas dneska a jeste to budes stejnak dal ladit tu i tamhle.

takze kdyz to sesumiruju...chces pomahat? moji situaci znas. me odhodlani znas. tak prosimte co mas pro me prinosneho?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: uz jsem psal ze mam kombinovanou aku nadrz se zasobnikem na TUV. takze kdyz neni nahrata aku nadrz tak neni doma tepla voda a o tom nemuzu doma diskutovat. takze ja ted fakt nevim..to je pro vas pul hodina rozjezdu pri topeni drevem tak dlouho? mi nerikejte ze zatopite a za 5 minut mate doma vsechno. me prijde pul hodina docela fer. a ano, celej system se mi za pul hodiny nenatopi, za tu pul hodinu jen hrejou rozumne radiatory a je tepla voda na myti. proto mi ted vyhovuje ze to mam stabilne nastaveny 50/50 a proto ani nechci zavadet elektroniku.
    a hlavne ja mam ten problem ze se mi z podlahovky vraci studena voda ktera moc ochlazuje celej system. kdyz vypnu podlahovku tak celej system natopim i na vic. tak ano, tu podlahovku potrebuju predelat..ano, ale na tom jsme se uz shodli.

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Přemýšlíte o koupi automatického kotle florian?
    Podívejte se na naše video a chuť vás přejde :)
    vlog Automatický kotel na tuhá paliva Florian Ignis 22 kW - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ujkOyFdKqOk
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Rozdíl mezi mojím a tvým topením je ten, že já mám funkční vyváženej systém a ty polofunkční bastl.

Ty se furt snažíš (ač o tom víš kulový jak si sám přiznal) vymejšlet ptákoviny který nemůžou pořádně fungovat. Když se ti tu snažíme poradit že to tak nepůjde, pořád to tak chceš dělat.Místo toho sis měl nejdřív pořádně nastudoval a pochopil principy jak topení funguje, na netu se materiálů válej tuny, jen nesmí bejt člověk línej hledat a číst. A pak se teprva ptát na konkrétní problémy zapojení.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Vcera jsem trochu vic odvzdusnoval az jsem se dostal na cca 1 bar a dnes mi to studeny ukazovalo 0,7. Muzeme v klidu topit a napustit az o vikendu? Vcera to nedelalo problem.

Diky!
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    hele, ale to je asi jako rici, ze budes za autem vozit tunovej vozejk (se kterym se budes dlouho a tezce rozjizdet) jen proto, aby kdyz potom odstavis plyn, tak to auto dele jelo.

pozadavkem je prave naopak, aby setrvacnost systemu samotneho byla pokud mozno co nejmensi, tedy zatopis, prvne se ti zacne vyhrivat domacnost a teprve az ta bude vyhrata, tak prebytek tepla zacnes posilat do akunadrze..
    ale nerozumim tomu, proc rovnou s radiatorama zacnes nahrivat akunadrz, aniz by to k necemu bylo
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: takze jedinej rozdil vuci me je ze ty nenatapis komin z akumulacky a mas funkcni samotiz, silnejsi kotel no a mensi ztraty v systemu.. tak proc me tak prudis? :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: no predpokladam ze kdyz zatopim tak budu topit tak dlouho az se nahreje aku. respektive normalne topim dlouho. treba ted jsem naposledy zatapel pred tejdnem v nedeli a od ty doby topim. ja vim ze v tom pripade aku ztraci tak trochu smysl ve smeru, natopim a pak nejakej cas netopim, ale ja to mam pro udrzovani setrvacnosti systemu a TUV. me bude stacit kdyz mi to v noci vyhasne tak aby se to par hodin udrzelo z akumulacky a rano zase prohrabnu zhavy a nebo rychle zatopim. zvlast kvuli ty podlahovce kterazto se desne dlouho natapi kdyz vychladne.
    tim teda chci rict ze pro me to michani vody v aku neni takovej problem.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: U mě to tak nefunguje, na ochranu zpátečky sem se zvysoka vys...
    1) chci zachovat funkční samotíž, abych nemusel řešit žádnou zálohovanou elektroniku.
    2) chci aby mě všechno teplo z kotle přes noc když se nepřikládá a kotel vyhasíná šlo do baráku a ne aby se kotel nahříval na 60 a v baráku byla zima.

Když teď v 11 naložím plnej kotel a dám regulátor na 75, mám pořád ráno na výstupu 45 - 55° na vstupu něco přes 30° a radiátory sou teplý. Bej tam termoventil tak mám třeba na kotli 70, ale radiátory jak led :(

Původní kotel z 4,5mm plechu vydržel 20 roků a nejspíš by i nějakej rok ještě šlapal, takže když dakon z 3mm vydrží 10 tak budu spokojenej
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    jj, bude to ze zacatku takove dost nestabilni,coz pro aku nadrz neni vhodne, tam naopak potrebujes, aby se voda menice maximalne pozvolna, aby se necerila, protoze pak beres od vrchu nejteplejsi vodu
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: to ano. ale co myslis tim rozkmitavat? jent o ze se to bude otevirat a zavirat nebo neco dalsiho?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:

ad 2
    samozrejme, ale radiator ma kolem 6 litru vody / metr delky,s akumulackou se ti toto reseni ze zacatku bude "rozkmitavat" nez se celek nahreje, pokud nebudes mit spojite ovladany ventil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam