• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Jak si pán přeje, k jeho topení se už dál nebudu vyjadřovat ;D

Jen k mýmu topení, nevymejšlel sem ho já. Ale nějakej člověk před 30 - 50 lety kterej tomu nejspíš opravdu rozuměl, protože šlape bez nejmenších problémů do dnes ;)
    Jen sem měnil kotel, kterej fungoval 20 roků a možná by i pár dalších vydržel. Ale štvala mě na něm šikmá šachta plněná zepředu, ve který se stabilně zasekávalo dřevo. A riziko toho, že může kdykoliv začít týct a schánět, předělávat kotel někde v únoru a -20 není moc pěkná představa :(
    Pak jen takový drobnosti pro zvýšení komfortu a zjednodušení obsluhy, jako termohlavice a teploměry. ;)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    MAKROUSEK: to neznam, tyhle nase "mrdky" pardon, mozno zase naprogramovat na tisic zpusobu. tudiz jen ten zvuk.., z dlouhodobyho hlediska asi nic, zvyk sem si kdyz bylo treba na jiny kalibry!
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    PETRUSKA:
    problem tehle regulace dle referencni mistnosti je v tom, ze treba pres den vyhrivas i loznici, ackoliv to obvykle neni potreba a kdyz stahnes teplotu termostatu, tak pak bude kotel vypinat brzy, driv nez ostatni mistnosti budou vytopene na pozadovanou teplotu
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    PISTA1: Diky za reakci - nakonec jsme vybrali asi tenhle - http://elektronics.lars.cz/auraton-2030-rth.html,je dost podobny tomu, cos posilal ty. Na to vedro se ted prave strasne tesim :) na prach uz min, ale co se da delat.
    HAWKS: mno tak prenest termostat do loznice prave vidim jako reseni, az bude ten prenosny.
    DOKKTOR: stazeni radiatoru v obyvaku asi probehne s tema kamnama - vic rozhozeny, nez je to ted, uz to stejne nebude
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    AQUALOCO: Prave. Kdyztak leps jsou pro kolegu takovy ty ventily, co jsou dole, na trubkach, pred topenim. Ty jsou jenom otevreno / zavreno a cvaknuti neni moc slyset.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    MAKROUSEK: myslis takovou tu potvoru na baterky? taky si zvykam zatim.., uprosterd ticha nic moc.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    JEZZEK: My zkouseli robotickou hlavici a rozhodne nedoporucuju v loznici, protoze sem tam se probudi a zavrci, jak krouti kohoutkem.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    BIOH: a jakej dům budete vytápět? znáš aspoň cca ztráty, nemýlim-li se jde o roubenici?
    JEZZEK
    JEZZEK --- ---
    Ahoj,
    premyslim o nejakem systemu pro nastaveni topeni pres LAN, pripadne pres internet.
    Nasel jsem tohle, nejake zkusenosti, pripadne doporuceni nejake alternativy?
    Termostatické hlavice systém MAX! | Regulace vytápění | Conrad.cz
    http://www.conrad.cz/termostaticke-hlavice-system-max.c0812043
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    http://atmos.cz/czech/images/zapojeni2/28.jpg
    tohle je planek pro to co potrebuju ja...akorat tady treba konkretne jestli to dobre chapu neni vubec zadna regulace toho kolik tepla pujde do radiatoru a kolik do akumulacky. proste tam na ferovku dali T-kus a jedem.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SASOS: dik
    SASOS
    SASOS --- ---
    TANTRAMAN: jestli muzes, tak to tam klidne dej, ja na to asi nemam prava ;)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SASOS: dame to na nastenku ?
    SASOS
    SASOS --- ---
    OGMIOS: hele jukni se sem, je to stránka Atmosu, kde maji 55 zapojení kotlů a aku nádrží. třeba tam najdeš něco co by ti pomohlo.
    ATMOS - Dalších 55 doporučených zapojení s příslušenstvím
    http://atmos.cz/czech/instalace-kotlu-006-dalsi-doporuce-zapojeni
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: to se ale da vzdycky posunout tam nebo tam a upravit ;) ja v tom problem nevidim.
    spis me vic zajima jestli je neco co by mohlo delat problem pri zapojeni 2 zdroju. je tam jeste neco co sme nenacali na co si dat pozor?
    HAWKS
    HAWKS --- ---
    OGMIOS:
    pokud ti to takto vyhovuje, tak je vse v poradku
    V mem pripade bych z takoveho systemu nadseny asi uplne nebyl..
    nehlede na situaci, kdy zase muzes dojit k tomu, ze v dusledku hydraulicke nerovnovahy ti pujde vic vody do jednoho nez do druheho
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: tak za prve...bez si prosimte dat par facek za roh a pak se vrat a uz me neprud ze jsem debil kterej nic neumi, tohle prosimte si nadale jen mysli ale uz to sem nepis pac to neni konstruktivni. kdyz nechces pomahat ale jen se tady chlubit tak potes koste. a ne, nesnazis se mi radit..z tebe vypadly 2 veci a zbytek jen nekonstruktivne kritizujes, nic konkretniho.
    a taky si rekni jak dlouho si doma ladil nez si se dostal na dnesni stav? jak jsem te pochopil tak ti trvalo nekolik let nez si se dopracoval k tomu co mas dneska a jeste to budes stejnak dal ladit tu i tamhle.

takze kdyz to sesumiruju...chces pomahat? moji situaci znas. me odhodlani znas. tak prosimte co mas pro me prinosneho?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    HAWKS: uz jsem psal ze mam kombinovanou aku nadrz se zasobnikem na TUV. takze kdyz neni nahrata aku nadrz tak neni doma tepla voda a o tom nemuzu doma diskutovat. takze ja ted fakt nevim..to je pro vas pul hodina rozjezdu pri topeni drevem tak dlouho? mi nerikejte ze zatopite a za 5 minut mate doma vsechno. me prijde pul hodina docela fer. a ano, celej system se mi za pul hodiny nenatopi, za tu pul hodinu jen hrejou rozumne radiatory a je tepla voda na myti. proto mi ted vyhovuje ze to mam stabilne nastaveny 50/50 a proto ani nechci zavadet elektroniku.
    a hlavne ja mam ten problem ze se mi z podlahovky vraci studena voda ktera moc ochlazuje celej system. kdyz vypnu podlahovku tak celej system natopim i na vic. tak ano, tu podlahovku potrebuju predelat..ano, ale na tom jsme se uz shodli.

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Přemýšlíte o koupi automatického kotle florian?
    Podívejte se na naše video a chuť vás přejde :)
    vlog Automatický kotel na tuhá paliva Florian Ignis 22 kW - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ujkOyFdKqOk
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: Rozdíl mezi mojím a tvým topením je ten, že já mám funkční vyváženej systém a ty polofunkční bastl.

Ty se furt snažíš (ač o tom víš kulový jak si sám přiznal) vymejšlet ptákoviny který nemůžou pořádně fungovat. Když se ti tu snažíme poradit že to tak nepůjde, pořád to tak chceš dělat.Místo toho sis měl nejdřív pořádně nastudoval a pochopil principy jak topení funguje, na netu se materiálů válej tuny, jen nesmí bejt člověk línej hledat a číst. A pak se teprva ptát na konkrétní problémy zapojení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam