• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SHADOWALKER: tak ono jde o to, ze cim dyl budes cekat, tim dyl budes topit el. za nesmysl, takze je lepsi maknout..
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    POHODAVOLE: Systém je špatně od začátku. Kombinace neznalosti a špatně zvolené topenářské firmy. Kamna jsme koupili s domem, zbytek jsme si zmrvili sami. ;)

Jinak já doufám, že je to na jednu sezónu a příští rok koupíme nová kamna. Ale s jistotou to říct nemohu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SHADOWALKER: reseni bych volil dle toho, kdy budes moc koupit novy kamna. Jestli budou na pristi sezonu, tak bych neresil nic slozityho a topil dal primotopem, protoze jakykoliv drazsi reseni budou vyhozeny penize, kdyz to budes pouzivat kratce. Ja mam tyto a jedu s nima druhou sezonu a nemuzu si stezovat. Jestli chces usetrit, tak si vytiskni nejlevnejsi nabidku z netu a skoc s tim do Hornbachu, kde ti to jeste o x % snizi a tusim, ze je tam i vyssi zaruka. Jinak je to samo jen nastrel. Vubec netusim, jaky potrebujes vykon do radiatoru. Tyhle kamna maj vyhodu v tom, ze netopej moc do vzduchu, takze v jejich blizkosti se da zit a jeste nam vytopi mistnost nad. Ceny v Hornbachu byla pod 18k..

Mantova AL s výměníkem Krbová kamna s výměníkem - HAAS+SOHN
    http://www.haassohn-rukov.cz/...zby/vyrobni-program/krbova-kamna-vymenikem/mantova-al-vymenikem.html

Btw ten system funguje takhle spatne uz od zacatku? Mas vycistenej vymenik?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SHADOWALKER: Pardon, teď koukám, že jsem to tam nenapsala...
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    POHODAVOLE, OGMIOS: Ono je to jak jsem psala na začátku. Ten výměník je úplně na hovno. Papírově má 9kw, ale reálně podle mě tak 2kw (odhaduji laicky a nasraná). A ještě je směnná plocha ve výklenku vzadu v topeništi, takže většina tepla utíká vesele do komína. Druhá věc je, že by to asi potřebovalo jiné čerpadlo s delším dojezdem, případně úplně překopat okruh, aby šlo teplo nejdřív do té ložnice, protože zbytek domu se částečně vytopí vzduchem. Ale samozřejmě ideální bude vyměnit kamna.
    Což mě přivádí k původní otázce, čím to na zimu zflikovat, abychom ve spánku neumrzli. ;) Trochu přeháním, ale jen trochu. Cokoliv zůstane mimo peřinu ráno vypadá jako po zimní procházce... třeba nos.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SHADOWALKER: hm tak to je divny. Ja mam dost podobnej system, takze krbovky s vymenikem + podlahovka + radiatory. Kdyz zatopim, tak mi prijde, ze jde vetsina do podlahy a loznice zacina poradne topit az po zahrati podlahy / uzavreni ostatnich radiatoru z duvodu vytopeni miostnosti. Kolik ti dava vymenik kw?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SHADOWALKER: no a to se ti to nenatopi a nezapne znovu pozdejs?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    POHODAVOLE: V tuto chvíli jsou po domě přiškrcený, v místnosti u kamen vypnutý a v ložnici naplno otevřený.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SHADOWALKER: ty hlavice na radiatorech mas nastaveny tak, ze vypinaj pri nejaky teplote v mistnosti nebo jsou otevreny porad?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    POHODAVOLE: Jinak radiátory mají akorát nějaké základní hlavice, ale to asi není to o čem mluvíš.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    POHODAVOLE: Máme radiátory napojené na výměník v kamnech. Podle mě je problém v tom, že je okruh moc dlouhý, výměník na hovno a okruh se spíná podle teploty vody v trubce za topením. Tudíž jakmile vychladne (což je velmi rychle) čerpadlo se zastaví a teplá nemá šanci dotéct do ložnice. Maximálně to tam natlačí vlažnou z předchozího sepnutí.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SHADOWALKER: proc ji nemuzes vytopit? Mas maly vykon nebo je problem jinde? Jestli mas radiatory a nedojde tam tepla voda, tak se to da resit i priskrcenim radiatoru na vstupu? Samo musi to stelovani na sobe mit :)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Máme v domě jaksi zmrvené topení. Což je na dlouhý vyprávění a všechna řešení jsou dost nákladná, ale potřebujeme nějak na zimu "dotopit" ložnici. Ložnice je na konci okruhu a na víc než 14 stupňů ji v tuto chvíli prostě nevytopíme a to ještě nezačalo pořádně mrznout. Navíc je to nejvlhčí místnost v domě (dům z druhé půlky 19. století). Potřebujeme ji tedy nějak přitopit. Ideální by byly akumulačky - ovšem zatím jsem nenašla někoho kdo by byl ochoten je rozmontovat a na místě sestavit (vcelku přestěhovat nejdou - příliš mnoho schodů). Takže něco jiného. Zatím tam přitápíme elektrickým topítkem, ale přijde mi to drahé a neefektivní. Bylo by řešení použít místo toho infra topítko? Chápu, že nám tam bude příjemně, ale nevím co to udělá s místností. Případně napadá vás nějaké jiné řešení? Předem moc děkuji.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    EXCITE: tvuj argument chapu, ale to si muzeme rict za 10 let. ale osobne mam pocit, ze tomu kotli je to jedno.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXCITE: jde o to jaký máš možnosti výkonu. Mě jede kotel furt, ale někdy jede na 1kw a někdy na víc, takže vypnutej je max kvůli cezu..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TANTRAMAN: & POHODAVOLE: co jsem si si tak přečetl, způsob furt zapnutej kotel +hlavice je asi největší průser pro kotel,tím ,že ho neustále zapíná a vypíná.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    COWBOY: A navíc loni na konci zimy umřela tchyně, která bydlela pod námi a byt zůstal prázdný, takže se tam teď jenom temperuje. Což je taky znát.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No hlavně jsem na kotli (který měl dosud v gesci tchán) našel nálepku, že příští prohlídka by měla proběhnout v srpnu 2011. A je fakt, že občas sám od sebe vypne. Po zapnutí se z něj pak občas ozývají ukrutné rány, jak se uvolní nějaká bublina přímo v tom kotli.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: jasný to vychytas..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No já topím první zimu po napojení podkroví, takže se to musím naučit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: jen pro porovnani, vcera jsem musel po dlouhy dobe zapnout el. a topil jsem na 35 a teplota uvnitr byla 25 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam