• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Takže zde nákres naší topné soustavy. Doufám, že to bude srozumitelné. Ty dvě nepopsané šipky znázorňují schodiště.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: si objednej malej bagrik. Stoji okoli 600 za hodku + doprava, tak si to pak jen zahodis a mas klid ne? :)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    OGMIOS: Jj, krátký gauč, přesně ten máme doma. :)))
    OGMIOS, MRDAC_BEDEN: Zkusíme dnes zatopit jen do ložnice a uvidíme. Já nakreslím schéma naší soustavy. Když bude i jiné řešení, než výměna kamen, tak bude jen a jen ráda.

Ad 4) Náš tarif spíná i odpoledne, takže kdyby se na noc ztlumily a ráno pustily naplno, tak by to nějakou službu udělalo. Ale to stěhování je problém. Zatím "nejschůdnější" řešení bylo vybourat zeď v tenkém místě, kde bývaly dveře a znovu to zazdít. Ale k tomu se opravdu mám problém odhodlat. Jinak další důvod, který mi byl uveden proti rozebrání je křehnutí už nevím čeho vevnitř (kontakty, vodiče???), co by se mohlo poškodit a přestaly by topit.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    SHADOWALKER: 1) zavri vsechny radiatory a nech otevreny jenom v loznici, uvidis co to dela
    2) provizorne by mohlo stacit prendat teplotni cidlo spinani cerpadla z odchozi trubky na vratnou a pohrat si s nastavenim teploty, pripadne jenom prenastavit teplotu, aby cerpadlo jelo klidne nepretrzite - moderni cerpadla pro byt berou od 6 do 30W
    3) ohen "zere" kyslik i s vlhkosti, takze by mohlo pomoct nechavat otevrene dvere od krbovek do loznice (pokud to de)
    4) stehovat stare akumulacky, rozdelvat je a cokoliv s nima delat je dost spatny, obvlast ty stare. Je v nich klasicka skelna vata, ktera uz po letech zcela ztratila konzistenci a jakymkoliv dotekem se zacne vznaset, vyrit... A obvlaste v loznici jsou akumulacky nevhodne - natapeji se pres noc, takze nejvetsi vedro mas od 4 do 6 rano a navecer mas zase kosu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    jinak se ptam jak to funguje s proudenim vody v topny soustave. no mam silenej budovaci plan kdyz chci nahodit druhej zdroj tepla(kotel) v budove garaze a propojit to do stavajici topny soustavy. naivne jsem si myslel ze bych mohl vyuzit stavajici asi 7metrovy cesty chranickou co je asi metr hluboko v zemi a protahnout tam al-pex trubku. jenze topenar mi rika ze to tak nejde ze se to bude kroutit a udela se tam pytel a bude se tam drzet vzduch a to i pres cerpadlo ktery by to tahalo a ze to neodvzdusnim a kotel se mi bude pretapet. prej mam vykopat novou cestu a dat tam rovnou trubku s urcitym spadem. no prusvih je ze se mi nechce kopat :D
    tak ted jak to je s tim drzenim se vzduchu v trubkach? udela se mi to tam a nebo tu vzduchovou bublinu cerpadlo vytlaci?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KARETAKARETA: to znam :D ja kdyz se natahnu v obyvacku u krbu, je zhasnuto a celej pokoj je zalitej tim cervenym svetlem od ohne, to se tak krasne usina. jenze gauc je kratsi nez ja a pak jsem zlamanej jak slak :D
    ale jinak muzeme ti to tady cely rozebrat proc to netopi a pomoct najit nejlepsi reseni problem jestli mas zajem ;)
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    SHADOWALKER: ani oknem je dovnitř nedostanete? Myslím kladku nebo něco takového..??
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    OGMIOS: Jasně. To poslední dobou podezřele často děláme. Ale bolí mě z toho záda.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SHADOWALKER: no nejlevnejc by vyslo spat u kamen :D
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    PISTA1: Nový. Jestli začne topit ložnice, když se vše ostatní zavře nevím. Budu to muset přes víkend vyzkoušet.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SHADOWALKER: radiátory a kohouty sou už nový, nebo ještě starý ( http://forum.tzb-info.cz/docu/diskuze/1268/126855/0024001.jpg )?
    Když všechny ostatní radiátory zavřeš, začne topit ložnice?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ALDARION: pardon..
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    POHODAVOLE: Myslel jsem, že ty akumulačky už mají někde v garáži a jen je nejsou schopní dostat do ložnice ("vcelku přestěhovat nejdou"). Pokud by je měli ještě k tomu kupovat, tak bych se na to vykašlal taky.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    POHODAVOLE: To já vím...
    ALDARION: Úzké schody patro a půl nahoru a pak patro dolů. Stěhováky jsem zkoušela, ale ty akumulačky co máme v garáži tam fyzicky nejdou dostat. Jinak máme d8, takže akumulačky by se opravdu vyplatily. Jen bychom asi museli investovat do nějakých novodobějších - menší, lehčí.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ALDARION: ja bych to k tem akumulackam moc nesmeroval. Stoji to akoratr dalsi penize. Jestli chtej setrit, tak musej stejne naplno zacit topit drevem..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SHADOWALKER: tak ono jde o to, ze cim dyl budes cekat, tim dyl budes topit el. za nesmysl, takze je lepsi maknout..
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    SHADOWALKER: Jaký máte tarif na elektřinu? Pokud máte nějakou kombinovanou variantu s nízkým tarifem ("nočním proudem") nebo jak se tomu teď říká, třeba kvůli boileru, tak by se tam ty akumulačky mohlo vyplatit dovléct. (Příliš mnoho schodů znamená, že se neprotočíte a nevylezete, fyzicky to nejde, nebo že jsou moc těžké a nad vaše síly? Druhý typ problému by mohlo vyřešit najmutí stěhováků, nebo jen inzerát tady na Nyxu, sehnat dva siláky, každému dát pětikilo a večeři...;))
    Jinak na to kašli a, jak řekl POHODAVOLE, přitápěj přímotopem.
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    POHODAVOLE: Systém je špatně od začátku. Kombinace neznalosti a špatně zvolené topenářské firmy. Kamna jsme koupili s domem, zbytek jsme si zmrvili sami. ;)

Jinak já doufám, že je to na jednu sezónu a příští rok koupíme nová kamna. Ale s jistotou to říct nemohu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SHADOWALKER: reseni bych volil dle toho, kdy budes moc koupit novy kamna. Jestli budou na pristi sezonu, tak bych neresil nic slozityho a topil dal primotopem, protoze jakykoliv drazsi reseni budou vyhozeny penize, kdyz to budes pouzivat kratce. Ja mam tyto a jedu s nima druhou sezonu a nemuzu si stezovat. Jestli chces usetrit, tak si vytiskni nejlevnejsi nabidku z netu a skoc s tim do Hornbachu, kde ti to jeste o x % snizi a tusim, ze je tam i vyssi zaruka. Jinak je to samo jen nastrel. Vubec netusim, jaky potrebujes vykon do radiatoru. Tyhle kamna maj vyhodu v tom, ze netopej moc do vzduchu, takze v jejich blizkosti se da zit a jeste nam vytopi mistnost nad. Ceny v Hornbachu byla pod 18k..

Mantova AL s výměníkem Krbová kamna s výměníkem - HAAS+SOHN
    http://www.haassohn-rukov.cz/...zby/vyrobni-program/krbova-kamna-vymenikem/mantova-al-vymenikem.html

Btw ten system funguje takhle spatne uz od zacatku? Mas vycistenej vymenik?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SHADOWALKER: Pardon, teď koukám, že jsem to tam nenapsala...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam