• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ROSTA6: Tak to bleda zavist, jak mas tvrdy spanek. Ja bych to druhou noc rozslapal.
    ROSTA6
    ROSTA6 --- ---
    ROSTA6: nekupoval jsem to u conrada ale v http://shop.fkt.cz/sada-lan-gateway-cube-2x-termostaticka-hlavice-eq3-max+dp174918/ , rekli mi tam ze to neni original, ale funguje to stejne :)
    ROSTA6
    ROSTA6 --- ---
    MAKROUSEK:
    CUKI: mám v bytě http://www.conrad.cz/programovatelna-termostaticka-hlavice-99017-eq-3-max.k560897 s centralni jednotkou která je na internetu. Funguje to super. Zaplatilo se to za rok. Jinak to servo rve jak strelene. Ale ani v loznici v noci to nijak extra nevadi
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1:
    jen bacha na tom WC může být problém s vysycháním sifonu. Záleží jak funguje regulace. Měl sjem s tím problém bytě kde byly stoupačky. Odjel jsem na 3 dny a sifon prázdnej...
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Pěkný, ale co je to na tom íčku, za k-ci? Ta vypadá dost zajímavě...

Ten systém vytápění je pro nějakej hotel? Vždyť to má výkon asi 13kW...
    WC a 1kW topení je asi extrém i u naprosto nezateplené budovy. Možná by stálo tu otopnou soustavu nadimenzovat na reálnej výkon, díky tomu by se mohl snížit teplotní spád a teplota na primáru. Dáky tomu by to mohlo bejt efektivnější...
    BEDRICHKANGOO
    BEDRICHKANGOO --- ---
    ahoj, mohl bych poprosit o typ na Kotel na tuha paliva, spokojenost, uzivatelsky komfort.?
    jedna se nahradu za 30 let stary dakon, horem plneny, vykon myslim 24kw.
    nabizi se hned opet dakon dor f 24, nema ho zde nekdo?
    topenar mamce nabizel jeste viadrus, rozdil je ze dakony jsou plechove, viadrus litinove, cena podobna, ma litinov obecne nejake vyhody?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: přiznám se že tohle není moje parketa, ani nevím pořádně jak to funguje, ale důležité je aby se to regulovalo přes vzdálené čidlo. Nevím jestli to musí zrovna mít servopohon, ale jsem si jist, že to může být neslyšitelné, měli jsme to v práci i v zasedačce, nikdy jsem nic neslyšel...
    voda se prostě složitě reguluje, vždy je to něco za něco...
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CUKI: To je prave to, co nemuzu - servopohon. Vrci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: pořiď si něco takového: http://www.conrad.cz/sada-bezdratoveho-termostatu-pro-radiatory-7-35-c.k561800. Měření teploty na topení ti je k ničemu, tebe zajímá teplota v místnosti...
    CUKI
    CUKI --- ---
    CHEVALIER: koukni raději na topné hlavice s ekvitermní regulací, bude sice asi dražší, ale komfort neporovnatelný a tím taky něco ušetříš. Hlídat teplotu radiátoru, když to není dominantní akumulační plocha s velkou plochou vyzařování do celé místnosti je znouzecnost.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: nevím co čím točí, ale takové ty nepříjemné pazvuky dělá rozdíl teploty na zpátečce. Často se to stává u stoupaček v panelácích, kde někdo prohodí na radiátoru vstup z výstupem. Takže zkontrolovat celej okruh! To že se to po otevření hlavice ztiší je jen vyrovnáním teplot, ne hlavicí.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CHEVALIER: Acha, tak to se omlouvam, to neznam.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    MAKROUSEK: No já zrovna myslel hlavici, která se ovládá ohřátím topného drátu uvnitř. Ta je úplně tichá .:-)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CHEVALIER: Ano. Peklo, sem tam vrni, jak tim toci. Rozhodne ne do loznice, my si na to nezvykli ani v obyvaku a vratili jsme tam normalni.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Setkali jste se někdy s termoelektrickou hlavicí radiátorů? Např. Danfoss? máte s tím nějaké zkušenosti?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SWIST: Na to je takovy hezky loutkovy serial v televizi - taky to tam tak nejak nacpou a pritlucou a pak si vzdycky potresou rukou.
    SWIST
    SWIST --- ---
    CUKI: Ok, to jsem nechtěl slyšet,a le obával jsem se že to tak dopadne. Díky, no.. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SWIST: Jestli to dobře chápu, tak od spodu nahoru jsou palubky nad tím chybí parotěska, pak je tam 4cm mezera nad tím stlačená vata a nad tím OSB na kterých je krytina?

Pokud ano tak to doporučuji co nejdříve předělat v zimě se bude hromadit ve vatě vlhkost navíc tam bude dost TM.
    Ta mezera mezi palubkama a vatou je zbytečná, ta měla být pod i nad pojistnou hydroizolací. Jinak vaty je tam zoufale málo, pokud to můžete předělat dejte tam alespoň 30 cm.

Doporučuji rozebrat palubky, udělat něco s tou vatou, přidejte klidně ještě jeden rošt, omezíte tím TM na ten rošt pečlivě připevněte parotěsku a přelepte všechny díry a spoje butylenovým tmelem nebo oboustranou butylenovou páskou. Následný podhled s palubek musí být udělán tak, aby se veškeré prostupy kotvících prvků zadělali tím tmelem. Doporučuji to udělat sám, ne si na to zvát dělníky, je třeba to udělat hodně pečlivě.
    SWIST
    SWIST --- ---
    POHODAVOLE: No něco takového, obávám se. Tak to je pěkný. :X
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam