• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    POHODAVOLE: chcem v tom pokračovat? :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOKKTOR: a z ceho se dela ytong? :D
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    POHODAVOLE: porobeton jo, ytong je jeden ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOKKTOR: tak zrovna porobeton dela dost vyrobcu, takze si clovek muze vybrat. Funguje to pak tak, ze ve vetsich stavebninach jedou treba dva druhy a vzdy preferuji jen jeden z nich dle aktualni situace, rentability atd..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    POHODAVOLE: já netvrdím, že na tom projektant vydělává (i když to přirovnání k doktorovi mysim sedí - ten ytong sice prodávají všechny stavebniny, ale vyrábí ho jedna firma). já říkám, že nemusím nutně stavět z ytongu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    CUKI: Co je SKD?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI:
    DOKKTOR:

Ano, projektant nadiktuje ytong, ktery prodavaji kazde stavebniny, tak kde na tom vydela? :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    POHODAVOLE: tak CUKI:
    projektant ti materiál neprodává, ale diktuje ti, z čeho budeš stavět, tzb, atd.
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: to jsi špatně pochopil nenakupuješ přes další zbytečnej článek, ale změna v projektu není zas tak snadná, takže tě k tomu donutí. A když nakoupíš tak on dostane provizi, ať už ve formě peněz, nebo nějakého benefitu, je to jako u doktora...
    CUKI
    CUKI --- ---
    Pokusil jsem se založit diskusi, která je k tématu, abychom tu nezas... jiné téma i když to velmi souvisí. Mělo by to být o ekologickém nízkonákladovém a nízkorozpočtovém stavění
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: aha, tak me by nenapadlo nakupovat pres dalsi zbytecnej clanek..
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: není vyjímkou že projektanti mají provize od dodavatelských firem
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DOKKTOR: tak zrovna projektant ti vetsinou material nedodava ne? :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: zajimala me skladba zdiva vc rozmeru, abych si to dokazal predstavit. Takhle proste vim, ze tam mas beton + nejakej poly, ale to mi moc nerekne vis :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    TANTRAMAN: já mu to žeru, protože vím, že se to dá. akorát musíš vzít do ruky tu kalkulačku s tabulkama sám a nenechávat to na lidech, jejichž hlavním motivem je tě natahnout. ale je fakt, že toto sem už nepatří.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TANTRAMAN: když myslíš... :-)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    CUKI: sorry, ale meles. za 700 se neda nic postavit. nikdo ti to tady nezere a akorat zasiras vlakno. CUKI:
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: to už je nouze když si odpovídáš na vlastní příspěvky :-D
    Tak tajemství to není jak by řekl JdC Je nás tu nepočítaně...
    Ne já nevím co chceš ode mě slyšet. Jako detaily projektu ti tu nezveřejnim, fotky nemam takový aby na tom něco bylo vidět, protože není odkud to fotit. Navíc se mi fotky mého soukromí moc zveřejnovat nechce, stejně tam nic není k vidění. Když ti napíšu že mám betonovou zeď, je tak jako izolace šedej EPS a zevnitř je SKD, tak ti to stejně nic nedá...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Tak to nechápu, obestavěnejch je shodou okolností podobně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam