• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: navíc existuje i nějaký jednovrstvý nerezový komín? Nic takového jsem neviděl.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Nevim první inzerát 6m 150mm byl za 18k. Práce tam neni de facto žádná protáhnout rouru volnym komínem zabere chvilku a pak je tam rozdíl v dani oni to maj za 5%... Věrim že se dá sehnat i levnějc.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: 20 kKC 150 prumer pri vejsce dejme tomu 6 metru? Za ty penize je to podle mne jen cena materialu. Ja mam 200 mm vnitrni 8 metru vejsku a stalo to 35 000 jen v matrosi s poradnou slevou..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: radši bych se podíval, protože podle toho co jsi napsal to vypadá jen na obyč trubu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: stálo to asi 20k tak doufám že třívrstvá
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Podle mne to je tak jak pise PISTA1..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: je to jen holá nerezová trubka, nebo třívrstvák (trubka - izolace- trubka)?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Je to tak jak popisuješ. Velkej komín kterym prolezeš, ale uvnitř je volně vložka s vnitřním průměrem 150, jak by komín měl bejt nahoře utěsněn netuším dole utěsněnej je. Větší problém vidím v tom kolmim napojení od kamen.
    Keramzit podle mě nepomůže protože tam je stejně izolace okolo. Problém je spíše ta vnitřní nerez jako taková.

Nechápu jak bych mohl dehtovat když budu komín dusit pro velký tah? To mi nedává smysl. Dusím tah pro to aby bylo hoření tak akorát. Ale já na kamnech mohu s klapkou dělat co chci, ale výsledek žádnej. Nevím kde by jinde měla být chyba kamna jsou v pořádku Jsou to starý východoněmecký Magnusky ve výborném stavu...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: To je nějaký divný, rotože jestli je vložka udělaná dobře tak by neměl bejt s tímhle problém. Ten většinou bejvá v tom, že má komín po vyvložkování oproti starýmu komínu daleko větší tah, takže musíš kotel hodně dusit a dehtuješ.
    I když to co popisuješ ty spíš vypadá, že máš vložku volně ve velkým komínu, kterej není nahoře a dole utěsněnej takže nahřátím vložky vznikne tah i okolo ní a nasává se odspodu studenej vzduch kterej vložku ochlazuje a ta se rosí a dehtuje. Na to pomáhá obsypat vložku keramzitem
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Bohužel jsem to neobjednával já. Navíc nevím co by se na tom dalo reklamovat, provedeno je to pravděpodobně dobře, jen se to pro tento účel nehodí :-(
    O komínech vím prd :-( Svoje stavby realizuju tak aby nebyl potřeba :-D
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: To co popisujes je na reklamaci toho vyvlozkovani.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUSICEK: Mokrym dřevem to bejt vůbec nemusí. Dali jsme si vyvložkovat komín na chalupě nerezovou vložkou a od té doby máme z kondenzátem taky problém.

Podle mě je nerez velmi dobře tepelně vodivá a díky tomu na stěnách snadno kondenzuje vlhkost pokud se netopí trvale a navíc je třeba inverze. Od té doby ten komín prostě velmi snadno ztratí tah i uprostřed hoření.
    Podle mě díky úzké vložce vznikají v místě napojení na svislý komín velké tlakové ztráty, které zapřičiňující nedokonalý tah.

Od té doby nevznikají saze ale dehet :-(
    ZORB
    ZORB --- ---
    KOUSICEK: A tece to stale, nebo jen pri zatapeni?
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    Dekuji ti, Mrdaci Beden. Zatapel jsem briketami, takze si nemyslim, ze by problem zmizel s vysusenim dreva.

Dokazal bys mi prosim odpovedet alespon na jednu z nize uvedenych otazek?
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    KOUSICEK: normalne se netopi mokrym drevem
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    ahoj, mam problem.

mam vyvlozkovany komin nerezem. sam jsem si nakoupil nejake trubky, koleno, a pripojil stara kamna na drevo. nijak jsem to netesnil. nikde to necudi, ale z pod ruzice mi vyteka zapachajici kondenzat. kamna jsou jen zalozni a budou vyuzivany jen narazove.

mam zhruba predstavu, ze to zase cele rozeberu, nejak utesnim a slozim dohromady. Mam dve otazky:

1. cim to utesnit, aby kondenzat netekl skvirou mezi trubkama.

2. kdyz se mi to podari utesnit, predpokladam, ze kondenzat potece do kamen. zapacha to pri topeni do mistnosti? a ven? je to bezpecne? jak se to resi normalne?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: mas ji to vysvetlit politicky. Ze aspon nebude sama na uklizeni, vareni, prani, zehleni, prebalovani...no proste vsechny ty zensky prace ;)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: vzhledem k tomu, že pobýváme na "větrné hůrce" budu rád, že dům zůstane tam kde je :))
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Bohužel nee, druhou ženskou by přítelkyně v domácnosti asi nerozdejchala :-D

AQUALOCO: hmm ty jsou na prd, to ani nemůže fungovat "chaloupko ke mě čelem..." furt bude stát jak přibetonovaná... :-(
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: nene, nožičky jsou železobetonový! :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam