• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    CUKI
    CUKI --- ---
    JADR: pojistný termostat z bojleru a zapoj ho na co chceš :-) stojí pár korun a je to spolehlivý
    JADR
    JADR --- ---
    Zdar, není nějaký teploměr s kapilárou co má zvukový alarm když je teplota třeba nad 90 ? Zkoušel jsem hledat ale všechno jsou to drahý věci. Chtěl jsem něco jednoduchýho
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: ahoj díky, bohužel nemám přesné informace jen odhad ze je vysokej cca 6m... Nemam ani pořádný fotky. Až tam pojedu tak to přeměřim zatim koukám na co se mám zaměřit a jaký jsou možnosti
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: To je fakt sileny. Zkusim skorotchana, jestli by neporadil. Jakej je rozmer toho zdenyho komina?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: No spíš nebyl nikdo kdo by těm řemeslníkům řekl jak to má vypadat. Faktura není a spoluvlastník netuší co tam je a asi ho to ani vůbec nezajímá. Stačí mu že je to udělaný jako jinde.
    To je úděl společného majetku. Já byl proti tomu, aby se s tím cokoli dělalo, protože mi to přišlo zbytečný. Ten komín takto fungoval přes 100let a jeho průměr je tak velkej že bych se nijak nebál nějaké katastrofy. Bohužel jsem ho "jenom" platil a teď ho musím "jenom" používat.

Kamna byly pořád otevřený jako na zátop. Ale když jsem je pokusmo ztlumil, tak nebyl žádnej rozdíl, což dřive bylo markantní.
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    Prosím je tady někdo se zplyňovacím kotlem, kdo by se podělil o zkušenosti?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: Holt řemeslníci.Však bys měl mít na faktuře za co si platil.

Aby jsi nedehtoval tak potřebuješ na konci komína dostat teplotu vyšší než je rosný bod spalin , takže prozatím potřebuješ dostat do komína co nejvíc tepla i za cenu vyšších ztrát a spotřeby paliva. jestli máš u kamen nějakou klapku u kouřovodu tak rozhodně nechat naplno otevřenou a nezavírat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: jo je tam prej jen jednovrstvá flexi :-( takže na prd. Nechápu co na tom sálo ty prachy...
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Hele nakonec je to jedno, zkus na to kouknout, jak to tam je, a pak mi klidne napis do posty. Zeptam se kominika co si o tom mysli.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: navíc existuje i nějaký jednovrstvý nerezový komín? Nic takového jsem neviděl.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Nevim první inzerát 6m 150mm byl za 18k. Práce tam neni de facto žádná protáhnout rouru volnym komínem zabere chvilku a pak je tam rozdíl v dani oni to maj za 5%... Věrim že se dá sehnat i levnějc.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: 20 kKC 150 prumer pri vejsce dejme tomu 6 metru? Za ty penize je to podle mne jen cena materialu. Ja mam 200 mm vnitrni 8 metru vejsku a stalo to 35 000 jen v matrosi s poradnou slevou..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: radši bych se podíval, protože podle toho co jsi napsal to vypadá jen na obyč trubu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: stálo to asi 20k tak doufám že třívrstvá
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Podle mne to je tak jak pise PISTA1..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: je to jen holá nerezová trubka, nebo třívrstvák (trubka - izolace- trubka)?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Je to tak jak popisuješ. Velkej komín kterym prolezeš, ale uvnitř je volně vložka s vnitřním průměrem 150, jak by komín měl bejt nahoře utěsněn netuším dole utěsněnej je. Větší problém vidím v tom kolmim napojení od kamen.
    Keramzit podle mě nepomůže protože tam je stejně izolace okolo. Problém je spíše ta vnitřní nerez jako taková.

Nechápu jak bych mohl dehtovat když budu komín dusit pro velký tah? To mi nedává smysl. Dusím tah pro to aby bylo hoření tak akorát. Ale já na kamnech mohu s klapkou dělat co chci, ale výsledek žádnej. Nevím kde by jinde měla být chyba kamna jsou v pořádku Jsou to starý východoněmecký Magnusky ve výborném stavu...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: To je nějaký divný, rotože jestli je vložka udělaná dobře tak by neměl bejt s tímhle problém. Ten většinou bejvá v tom, že má komín po vyvložkování oproti starýmu komínu daleko větší tah, takže musíš kotel hodně dusit a dehtuješ.
    I když to co popisuješ ty spíš vypadá, že máš vložku volně ve velkým komínu, kterej není nahoře a dole utěsněnej takže nahřátím vložky vznikne tah i okolo ní a nasává se odspodu studenej vzduch kterej vložku ochlazuje a ta se rosí a dehtuje. Na to pomáhá obsypat vložku keramzitem
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Bohužel jsem to neobjednával já. Navíc nevím co by se na tom dalo reklamovat, provedeno je to pravděpodobně dobře, jen se to pro tento účel nehodí :-(
    O komínech vím prd :-( Svoje stavby realizuju tak aby nebyl potřeba :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam