• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: tohle mám doma a absolutně mi to nejde nastavit :-(
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    JADR: za sebe můžu doporučit tohle http://www.ebay.com/...gital-Temperature-Controller-50-110-f-Sensor-Thermostat-Control-/291045169194
    Za dvě kolča máš nastavitelnej alarm a zrovna i ovládání "čehokoliv". ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JADR: ono stačí i čidlo, kterým spoustis čerpadlo, akorát na něj napojis něco, co dělá bordel..
    CUKI
    CUKI --- ---
    JADR: pojistný termostat z bojleru a zapoj ho na co chceš :-) stojí pár korun a je to spolehlivý
    JADR
    JADR --- ---
    Zdar, není nějaký teploměr s kapilárou co má zvukový alarm když je teplota třeba nad 90 ? Zkoušel jsem hledat ale všechno jsou to drahý věci. Chtěl jsem něco jednoduchýho
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: ahoj díky, bohužel nemám přesné informace jen odhad ze je vysokej cca 6m... Nemam ani pořádný fotky. Až tam pojedu tak to přeměřim zatim koukám na co se mám zaměřit a jaký jsou možnosti
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: To je fakt sileny. Zkusim skorotchana, jestli by neporadil. Jakej je rozmer toho zdenyho komina?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: No spíš nebyl nikdo kdo by těm řemeslníkům řekl jak to má vypadat. Faktura není a spoluvlastník netuší co tam je a asi ho to ani vůbec nezajímá. Stačí mu že je to udělaný jako jinde.
    To je úděl společného majetku. Já byl proti tomu, aby se s tím cokoli dělalo, protože mi to přišlo zbytečný. Ten komín takto fungoval přes 100let a jeho průměr je tak velkej že bych se nijak nebál nějaké katastrofy. Bohužel jsem ho "jenom" platil a teď ho musím "jenom" používat.

Kamna byly pořád otevřený jako na zátop. Ale když jsem je pokusmo ztlumil, tak nebyl žádnej rozdíl, což dřive bylo markantní.
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    Prosím je tady někdo se zplyňovacím kotlem, kdo by se podělil o zkušenosti?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: Holt řemeslníci.Však bys měl mít na faktuře za co si platil.

Aby jsi nedehtoval tak potřebuješ na konci komína dostat teplotu vyšší než je rosný bod spalin , takže prozatím potřebuješ dostat do komína co nejvíc tepla i za cenu vyšších ztrát a spotřeby paliva. jestli máš u kamen nějakou klapku u kouřovodu tak rozhodně nechat naplno otevřenou a nezavírat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: jo je tam prej jen jednovrstvá flexi :-( takže na prd. Nechápu co na tom sálo ty prachy...
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Hele nakonec je to jedno, zkus na to kouknout, jak to tam je, a pak mi klidne napis do posty. Zeptam se kominika co si o tom mysli.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: navíc existuje i nějaký jednovrstvý nerezový komín? Nic takového jsem neviděl.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Nevim první inzerát 6m 150mm byl za 18k. Práce tam neni de facto žádná protáhnout rouru volnym komínem zabere chvilku a pak je tam rozdíl v dani oni to maj za 5%... Věrim že se dá sehnat i levnějc.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: 20 kKC 150 prumer pri vejsce dejme tomu 6 metru? Za ty penize je to podle mne jen cena materialu. Ja mam 200 mm vnitrni 8 metru vejsku a stalo to 35 000 jen v matrosi s poradnou slevou..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: radši bych se podíval, protože podle toho co jsi napsal to vypadá jen na obyč trubu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: stálo to asi 20k tak doufám že třívrstvá
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Podle mne to je tak jak pise PISTA1..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: je to jen holá nerezová trubka, nebo třívrstvák (trubka - izolace- trubka)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam