• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    EXCITE: čidel je 3prdele druhů, takže pokud dáš stejnej termostat, tak to na 99% fungovat bude, jestli chceš dát jinej typ tak si můžeš třeba hodit korunou jestli půjde nebo ne.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PISTA1: no mě šlo o to, jestli nějaký ten pověstný odborník neví, jestli ty čidla jsou univerzální nebo můžou mít odlišný parametry.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    EXCITE: Je to divný ale ani moje věštecká koule si neví rady.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Nevíte někdo jestli můžu použít jiný termostat k aktuálnímu čidlu v podlahovce? Je tam bžel napevno a nejde to vyměnit. Důvod je,že mi nějak blbě fungují ovládací prvky toho stávajícího termostatu a chci ho vyměnit.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    TANTRAMAN: to jsem udelal v lednu kdyz jsem prijel na barak po dlouhy dobe. Uvnitr nula, venku 5C tak jsem otevrel okna, dvere a hnedle bylo teplejs :))
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Já se na to chystám dnes lehce nám zatopit. Dohnala mně letní nechuť k zateplení schodů do sklepa/patra.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    zimu ne, jen syrovinu. me fasada jeste teprv ceka.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TANTRAMAN: Už máš zimu? u nás zatím dobrý,zateplení asi funguje.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    dnes jsem pustil teplo do baraku.
    BRUNO
    BRUNO --- ---
    _MARKLAR: www.carrierpm.cz děláme Carrier, dobrá kvalita za rozumnou cenu... mám doma 8let a nešáhl jsem na to a spokojenost, kdyžtak do zprávy - domluvím ti slevu případně i dotace...
    _MARKLAR
    _MARKLAR --- ---
    Ahoj, máte někdo tip na tepelné čerpadlo vzduch-voda o výkonu 7-8 kW, resp. na realizační firmu? Líbí se mi např. Buderus logatherm wpl ar, Vaillant flexotherm a celkově čerpadla od PZP.
    Sedlčansko, okres Příbram
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: pardon, kotel ma 18kw jestli se nepletu.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: do 30kw by měla vpohodě stačit 1", samozřejmě s čerpadlem.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Jakej by mel byt tak nejmensi prumer trubky mezi kotlem a akumulackou?
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: Příště raději budu dřív myslet, než psát.. Jasný samotíž - stoupačky atd..

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB: Nejde, tohle se musí nechat ve stavu v jakým je to teď. Max rozvolnit nebo vyměnit vetily. Nebo kompletní rekonstrukce.
    ZORB
    ZORB --- ---
    EHORA: Jde nějak jednoduše rozdělit otopnou soustavu na okruhy těch dvou bytů?
    CUKI
    CUKI --- ---
    EHORA: Tak nejdřív dokonči rekonstrukci a podle toho dimenzuj to vytápění. Podle toho obrázku to vypadá že vytápíš přinejmenším Karlštejn :-).
    Dělat to v opačném pořadí je nesmysl...
    EHORA
    EHORA --- ---
    V obrázku nejsou uvedeny tepelné ztráty. Údaje jsou vypočteny z katalogových výkonů radiátorů. Skutečné ztráty budou nižší. Jejich hodnoty neznám. Při oknech trojskla, zdi plynosikát 40 cm a brizolit, stropy PZD nebo hurdis + beton pemza 13 cm + lepenka + vistemat lisovaný 2 cm + lepenka + beton 5 cm odhaduji ztráty 50W/m3. Předpokládám současný potřebný výkon asi 30 kW. Další snížení předpokládám zateplením stropů a zdí. Uvažuji, co by bylo vhodné s topením udělat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    EHORA: Není lepší, ekologičtější a i levnější místo hledání vhodného jaderného reaktoru, udělat nejdřív něco s tak šílenou tepelnou ztrátou objektu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam