• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak mám vše vyřešeno. pokojový přístroj se musí zapojit, když se nezapojí kabel, tak to samozřejmě nejde.
    chybové hlášení, že xy je ručně, je způsobeno tím, že se v menu "diagnostika" nastaví u daného zařízení jiná hodnota než "auto" případně "*************" u hodnot, které jsou v procentech.

přišel ještě revizák, upravil teplotu zpátečky ale jinak jsem na to přišel všechno nakonec sám s radama z nyxu a od instalatéra.
    Hoši Děkujem!
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Zapojoval sis to sam? A co techsup vyrobce?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: kabel byl zapojeny do krabice, ve které je řídicí jednotka, ale vevnitř to nebylo propojené
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nefunguje prostorový přístroj, ukazuje teplotu 0 a tuhle chybu:

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    dík za rady, podařilo se mi smazat historii starých chyb, ale tyhle tři tamjsou pořád a mají vždy aktuální datum a čas - asi důsledek špatného nastavení
    SHIN
    SHIN --- ---
    RATTKIN:
    ¨pouzivam tenhle postup
    1/login do servisniho modu
    2/stav kotle:vypnuto
    3/seznam alarmu
    4/naject na konkretni alarm a precist/potvrdit ho (fajfka v pravo dole)
    5/rucni ovladani - na zatop 20% ventilatoru, rucni posuv dle potreby
    6/kdyz vidim ze uz hori uhli, vypnout rucni podavani i ventilator
    7/stav kotle prepnout :zapnuto

pak uz jede vsechno samo
    otacky ventilatoru (pokud k jednotce nemas kontrolni jednotku s ethernetem a ap pro telefon) ridi kotel a jsou promene podle toho jaky je rozdil mezi pozadovanou a aktualni teplotou kotle.
    pokojovej termostat posila do kotle jenom signal (0/1 - topit/netopit)
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Na pravem obrazku, musis tusim vstoupit do menu jeste o stupinek dal (tam kde je plus a fajfka dole u tlacitka, tak tam je potreba potvrdit tu chybu. Taky mne to dost zmatlo poprve..
    Pokud by to nezabralo, sem ochoten si k tomu vecer stoupnout a delat radce po telefonu.
    S tim ventilatorem je to zvlastni, ja taky jeste nemam pokojovej termostat (pristroj) naistalovanej a na vstupu je v kontroleru jen propojkave svorkovnici. Ale muze to bejt tim ze mam viadrus, nicmene FW maji prej udajne az na drobnosti totoznej. Zkousel si technickou podporu Benekovu?

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tady mám ty chybové hlášky, jak se toho zbavím?
    ventilátor jede pořád konstantně (ještě nemám pokojový přístroj) ale ruční ovládání je deaktivované

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: ano
    ZORB
    ZORB --- ---
    A je to chybová hláška která se hlasí blikáním červeně u prostředního tlačítka vlevo?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: jo vypadá to takhle jen je to český a verze softwaru je "benekov"
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: CO je tam za typ toho rizeni Climatix? S timdle ovladanim http://www.viadrus.cz/doc/cms_library/ovladaci-panel-climatix-pol871-979.png ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak dík, počkám do silvestra, jestli to přestane smrdět.

ještě mám dotaz na počítač co to řídí, umíte z toho vymazat chyby? třeba to na mě pořád hlásí, že není připojený odpopelňovač, který opravdu není připojený. ani není zadaný v počítači že by měl být připojen, tak by to snad nemělo hlásit, jak se to hlášení maže?
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Minulej rok sem taky instaloval novej kotel, trvalo to asi mesic, nez se vsechno "zatahlo" a nesmrdelo...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    to bude ono, vypaluje se barva, izolace atp..to přestane, pokud topíš pořád,tak si myslím,že rychle.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    kotel je novej, starý komín se frézoval a vložkoval teď v listopadu. před tím jsme měli 20 let starej čmouďák
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RATTKIN: kotel je starej nebo novej?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EXCITE: dělal se v listopadu nový komín, to bude smrdět celou zimu?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RATTKIN: imho se vypaluje, mě takhle delší dobu smrděly krbovky,což byl trochu problém v obýváku
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: v kotelně je první den po vyčištění kotle taková kokosová vůně, druhý a třetí den už je to spíš smrad, co to může být?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam