• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    A on tu je někdo takovej cvok a sám se udal k tomu, že topí kotlem? Já například topím v kamnech a ty radiátory na stěně mám pro elektrokotel, kdyby bylo třeba. A kdo tvdí něco jinýho je sprostej lhář. ;)

Z komína se mě nekouří pomalu ani při zátopu, jenom když je pod 0 tak se cca 20cm nad komínem sráží pára a dělá asi 6m bílej kouř než se zase rozplyne. Díky bohu nás tu na samotě u lesa trvale bydlí jen 5. Jeden má krakena s automatem na uhlí, jeden valí pelety a zbytek se dře se dřevem, takže zadýmení a snad ani udávání doufám nehrozí.

Co se týče kontrol, tak základ je datovka.
    Ač jí mám od začátku, město jí trvale ignoruje a posílá všechno dopisama. Takže ve chvíli kdy začnou chodit dopisy z odboru životního prostředí, nechám je vklidu ležet na poště. A pokud dorazí kontrola, pošlu je do hajzlu, protože mě neupozornili a já neměl šanci reagovat. To že posílali dopisy je jejich boj, mají ze zákona povinost se mnou komunikovat přes datovku. No a kdyby bylo nejhůř tak sem koukal, že mám v nejbližsím okolí už asi 8 revizáků. Nicméně si myslím že nebudou potřeba :D
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    OGMIOS: tohle je hodne zajimave. udrzuj nas informovane !
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: me by zajimalo co se stane,kdyz jim reknes,ze do tveho domu muzou jen s povolenim k prohlidce. Nebo je tam nejaka sankce kdyz je nepustis?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: 30minut jo? Tak to jsem sam zvedavej, tam snad pujdu taky na ten vybor se na to divadlo podivat :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: No to udání musí mít souvislé video delší než 30min, takže to zatápění být nemůže. Pokud je vše v pohodě, tak jsem pochopil, že si max vezmou vzorek s komína a pak zjistej co se tam pálilo.

Dost by mě zajímalo jak to bude v praxi podle nového zákona vypadat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    No na nase ted prislo udani ze jim coudi komin. Pritom maj novej kotel a v ulici coudej nejmin, vetsinou jim jde max slabe zabarvenej dym, vetsinou se ale spis jen teteli vzduch. Ze prej to je i s dokumentaci od oznamovatele. Takze jestli si nekdo natocil treba pri zatapeni tak potes koste ted se bude travit hodne casu na vybore..
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Taky.... Co by mne zajimalo, jak budou postupovat, kdyz zadna evidence cim kdo topi neexistuje. Podle mne se muzou maximalne vozit po tech, ktery dostali dotaci a upsali se kontrolam a ze budou topit jen podskrabnutym palivem...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: mam krbovky a nechal jsem akorat vycistit komin. Prosvihl jsem neco? :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Mate nekdo udelanou revizi kotle ?
    Nebo jste se na to vykaslali jako ja ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak mám vše vyřešeno. pokojový přístroj se musí zapojit, když se nezapojí kabel, tak to samozřejmě nejde.
    chybové hlášení, že xy je ručně, je způsobeno tím, že se v menu "diagnostika" nastaví u daného zařízení jiná hodnota než "auto" případně "*************" u hodnot, které jsou v procentech.

přišel ještě revizák, upravil teplotu zpátečky ale jinak jsem na to přišel všechno nakonec sám s radama z nyxu a od instalatéra.
    Hoši Děkujem!
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Zapojoval sis to sam? A co techsup vyrobce?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: kabel byl zapojeny do krabice, ve které je řídicí jednotka, ale vevnitř to nebylo propojené
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nefunguje prostorový přístroj, ukazuje teplotu 0 a tuhle chybu:

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    dík za rady, podařilo se mi smazat historii starých chyb, ale tyhle tři tamjsou pořád a mají vždy aktuální datum a čas - asi důsledek špatného nastavení
    SHIN
    SHIN --- ---
    RATTKIN:
    ¨pouzivam tenhle postup
    1/login do servisniho modu
    2/stav kotle:vypnuto
    3/seznam alarmu
    4/naject na konkretni alarm a precist/potvrdit ho (fajfka v pravo dole)
    5/rucni ovladani - na zatop 20% ventilatoru, rucni posuv dle potreby
    6/kdyz vidim ze uz hori uhli, vypnout rucni podavani i ventilator
    7/stav kotle prepnout :zapnuto

pak uz jede vsechno samo
    otacky ventilatoru (pokud k jednotce nemas kontrolni jednotku s ethernetem a ap pro telefon) ridi kotel a jsou promene podle toho jaky je rozdil mezi pozadovanou a aktualni teplotou kotle.
    pokojovej termostat posila do kotle jenom signal (0/1 - topit/netopit)
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Na pravem obrazku, musis tusim vstoupit do menu jeste o stupinek dal (tam kde je plus a fajfka dole u tlacitka, tak tam je potreba potvrdit tu chybu. Taky mne to dost zmatlo poprve..
    Pokud by to nezabralo, sem ochoten si k tomu vecer stoupnout a delat radce po telefonu.
    S tim ventilatorem je to zvlastni, ja taky jeste nemam pokojovej termostat (pristroj) naistalovanej a na vstupu je v kontroleru jen propojkave svorkovnici. Ale muze to bejt tim ze mam viadrus, nicmene FW maji prej udajne az na drobnosti totoznej. Zkousel si technickou podporu Benekovu?

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tady mám ty chybové hlášky, jak se toho zbavím?
    ventilátor jede pořád konstantně (ještě nemám pokojový přístroj) ale ruční ovládání je deaktivované

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: ano
    ZORB
    ZORB --- ---
    A je to chybová hláška která se hlasí blikáním červeně u prostředního tlačítka vlevo?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: jo vypadá to takhle jen je to český a verze softwaru je "benekov"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam