• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    CADAVRE
    CADAVRE --- ---
    CUKI: je to starej, nezateplenej barák, takže ztráty budou asi celkem velký, jak velký jsou ale přesně nevim.

TANTRAMAN: Pozdě :D už tam jedny máme, vytápěj nám celkem dobře asi 4 místnosti, už ale odcházej, tak se snažíme zjistit, jestli by nějaký silnější kamna utáhly celej barák. Radiátory už jsou rozvedený.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: ja myslel ze mas tabulky podle kterych se orientacne urcujou treba radiatory podle typu/materialu domu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CADAVRE: metry jsou celkem zbytečná informace, potřebuješ znát tepelné ztráty!
    CADAVRE
    CADAVRE --- ---
    Nevíte prosím někdo o krbových kamnech s výměníkem, které by měly velký výkon? Potřebovali bychom s nimi vytopit cca 320 metrů krychlových, takže nějakých 12 kw do výměníku. Půjde takový prostor vůbec vytopit krbovkama?
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    No, co se tyka DS chlapek vyhral soud o nahradu skody, kdyz mu posilali veci postou, prestoze mel DS. Jo, mozna byl i chvilku zabaslej, ale pak je v tom vykoupal.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: Mam pocit, že už od tebe povolení nepotřebujou, to je ten kontroverzní zákon do lidských práv. Vlastně i do presumpce neviny. Nadruhou stranu opodstatnění omezováním ostatních, co by rádi dýchali...
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: tak s tou nadovkou nemáš pravdu, ona je tam taková formulace, že poštou se mohou posílat věci, které svojí povahou jsou nevhodné pro datovku. Já jsem před několika lety si datovku zařídit chtěl, ale pak jsem zjistil že spousta úřadů mi to stejně pošle poštou s odkazem na tento odstavec. Typicky to dělá často třeba KN. Takže jsem od datovky upustil. JEDINOU POVINOST MÁŠ TY POKUD SI JI ZŘÍDÍŠ, JI UŽ VÝHRADNĚ POUŽÍVAT!
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    PISTA1: ses si tou povinnosti komunikace pres datovku jisty?
    Ja jen vim, ze to plati pro me, jakozto osvc majici datovku, ale jestli to je obousmerna povinnost, tak super :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    A on tu je někdo takovej cvok a sám se udal k tomu, že topí kotlem? Já například topím v kamnech a ty radiátory na stěně mám pro elektrokotel, kdyby bylo třeba. A kdo tvdí něco jinýho je sprostej lhář. ;)

Z komína se mě nekouří pomalu ani při zátopu, jenom když je pod 0 tak se cca 20cm nad komínem sráží pára a dělá asi 6m bílej kouř než se zase rozplyne. Díky bohu nás tu na samotě u lesa trvale bydlí jen 5. Jeden má krakena s automatem na uhlí, jeden valí pelety a zbytek se dře se dřevem, takže zadýmení a snad ani udávání doufám nehrozí.

Co se týče kontrol, tak základ je datovka.
    Ač jí mám od začátku, město jí trvale ignoruje a posílá všechno dopisama. Takže ve chvíli kdy začnou chodit dopisy z odboru životního prostředí, nechám je vklidu ležet na poště. A pokud dorazí kontrola, pošlu je do hajzlu, protože mě neupozornili a já neměl šanci reagovat. To že posílali dopisy je jejich boj, mají ze zákona povinost se mnou komunikovat přes datovku. No a kdyby bylo nejhůř tak sem koukal, že mám v nejbližsím okolí už asi 8 revizáků. Nicméně si myslím že nebudou potřeba :D
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    OGMIOS: tohle je hodne zajimave. udrzuj nas informovane !
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: me by zajimalo co se stane,kdyz jim reknes,ze do tveho domu muzou jen s povolenim k prohlidce. Nebo je tam nejaka sankce kdyz je nepustis?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: 30minut jo? Tak to jsem sam zvedavej, tam snad pujdu taky na ten vybor se na to divadlo podivat :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: No to udání musí mít souvislé video delší než 30min, takže to zatápění být nemůže. Pokud je vše v pohodě, tak jsem pochopil, že si max vezmou vzorek s komína a pak zjistej co se tam pálilo.

Dost by mě zajímalo jak to bude v praxi podle nového zákona vypadat.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    No na nase ted prislo udani ze jim coudi komin. Pritom maj novej kotel a v ulici coudej nejmin, vetsinou jim jde max slabe zabarvenej dym, vetsinou se ale spis jen teteli vzduch. Ze prej to je i s dokumentaci od oznamovatele. Takze jestli si nekdo natocil treba pri zatapeni tak potes koste ted se bude travit hodne casu na vybore..
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Taky.... Co by mne zajimalo, jak budou postupovat, kdyz zadna evidence cim kdo topi neexistuje. Podle mne se muzou maximalne vozit po tech, ktery dostali dotaci a upsali se kontrolam a ze budou topit jen podskrabnutym palivem...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: mam krbovky a nechal jsem akorat vycistit komin. Prosvihl jsem neco? :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Mate nekdo udelanou revizi kotle ?
    Nebo jste se na to vykaslali jako ja ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak mám vše vyřešeno. pokojový přístroj se musí zapojit, když se nezapojí kabel, tak to samozřejmě nejde.
    chybové hlášení, že xy je ručně, je způsobeno tím, že se v menu "diagnostika" nastaví u daného zařízení jiná hodnota než "auto" případně "*************" u hodnot, které jsou v procentech.

přišel ještě revizák, upravil teplotu zpátečky ale jinak jsem na to přišel všechno nakonec sám s radama z nyxu a od instalatéra.
    Hoši Děkujem!
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Zapojoval sis to sam? A co techsup vyrobce?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: kabel byl zapojeny do krabice, ve které je řídicí jednotka, ale vevnitř to nebylo propojené
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nefunguje prostorový přístroj, ukazuje teplotu 0 a tuhle chybu:

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    dík za rady, podařilo se mi smazat historii starých chyb, ale tyhle tři tamjsou pořád a mají vždy aktuální datum a čas - asi důsledek špatného nastavení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam