Diky za rady, vlastne jste vsichni potvrdili moje obavy.
ZORB: kombi bojler asi neni realny, nemuzu otopny system propojit s TUV. Respektive muzu, ale jen za cenu vetsich uprav, nez chci ted delat.
COWBOY: Primotopy jsem taky promyslel. Jednoduche ovladani a instalace, nizka porizovaci cena vs. drazsi provoz. Ale chci drevo, ktere si muzu udelat +- sam a k ty chalupe proste patri. Navic mam k tem primotopum (zrejme iracionalni) odpor.
CUKI: nevim, jake parametry domu bys potreboval znat. Ale je to vcelku bezna sudetska chalupa, kterou chci zvelebit, trochu lip zateplit a upravit pro komfortnejsi uzivani s vyhledem na to, ze bychom se tam s rodinou mohli jednou prestehovat. S tim take souviseji ty uvahy smerem k AN, od ktere bych ocekaval napriklad lepsi tepelnou pohodu poranu.
Varianta toho elektrickyho kotle vedle kotle na drevo vam taky prijde blba? Pocitam, ze by treba jel jen na nocni proud.
Jinak k tem interierovym kotlum mam taky dotaz, ktery se tyka propastnych rozdilu v cene. Jsou treba za 20k, ale treba takovy verner s velmi podobnymi (nebo jen mirne lepsimi) technickymi parametry je klidne za 75k. Chapu, ze jsou rozdily v kvalite, ale tohle mi prijde podezrele velke rozpeti
Budu vdecny za kazdou informaci, co kdo muze doporucit, cemu se obloukem vyhnout, na co pri vyberu dat obzvlast pozor.