• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: Jako třeba tohle?
    Home Control set s hlavicemi
    https://www.elektrobock.cz/home-control-set-s-hlavicemi/p1738
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    Dotaz - existuji ventily ovladane pres internet? Mam po chalupe rozvedene trubky s teplou vodou z kotle, ale chtel bych stridave vytapet mistnosti, nektere ano, nektere ne. A chtel bych to pres net zapinat a vypinat. Existuje neco takoveho, co by uplne trubku zavrelo a pak by ji to otevrelo?
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Tak to je pohoda. Je fakt, že minulej rok mi přivezli uhlí, co jim moklo tejden venku. Nakonec, kdo ví co to taky bylo za uhlí. Letos je to pohoda, taky čistím jednou za měsíc..
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: ano, ale nevnimam to jako hrozbu. zasobnik na chvili otevru, prohrabnu ho lopatkou. vlhkost odejde a jede se dal.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: A to topis vlhkym uhlim, z kteryho ti kondenzuje vlhkost v zasobníku?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: to je zvlastni, jak na to kazdy kotel reaguje jinak.
    mymu kotli (stalkot) je to uplne jedno. jednou za mesic az dva ho na hodinu vypnu a vymetu smetackem prach co se nasbiral na zebrech.
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Ja osobně, pokud bych měl na výběr, bych mokrý uhlí nepřikládal. Už jen těch sazí co to vygeneruje. Minulej rok sem neměl na výběr a musel sem čisti kotel jednou do týdne.
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: Přesně, přijdu do kotelny a smrad, celou sezónu se mi to nestalo. Pak kouknu ta tlakoměr a to samý zjištění.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PISTA1: jo včera mi taky hůř hořely krbovky, musel jsem víc otvírat spodní vzduch.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak aby toho nebylo dneska málo, tak mě ještě odešlo ovládací servo na kotli ;(

Hodinu sem hledal kam sem založil rezevní, ale našel :D
    Takže jdu hned objednat další.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TANTRAMAN: mám automat. V zásobníku kondenzuje voda, ale pravda jinak to hoří. Ale aby mi to nezrezlo?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    RATTKIN: jaky mas kotel ? ani kotli s rucnim prikladanim by to vadit nemelo. automatu je to uplne jedno.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    v zimě jsem musel kupovat uhlí. Dostal jsem ho mokré. Je to Ořech II v pytlích po 25 kg.
    Za tři měsíce to moc neuschlo. Uschne to přes léto samo, nebo s tím mám něco dělat?
    Ty igelitové pytle mají mikro dírky.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak dneska fakt úlet.
    Kotel zaboha nechtěl hořet, dýmal do kotelny jak prase, přes hodninu trvalo než se konečně rozjel. To se mě za tuhle sezónu ještě nestalo.
    Pak mě napadlo kouknout na novej mobil kdemám tlakovej senzor, ukázal 960 hPa, tak už se vůbec nedivím že to nechtělo hořet.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WODA: Tak se to většinou dělá. Bohužel nejteplejší místnosti jsou v nejstudenější části. Do toho bych dal raději nějaké přímotopy na dobu, kdy se prostory využívaj.
    Jinak žádná stavba potřebovat dýchat nepotřebuje, jen se nesmí zadržovat vlhkost v k-ci. Nicméně to roubený bych udělal rošt vyplnil vatou, alespoň 10-15cm. a Přes to ty prkna.
    WODA
    WODA --- ---
    CUKI: mame kolem sroubeny casti prkenny obyti, jsem zvedavejy co pod nim najdu. Nechci to s tou izolaci ale prehanet, tyhle chalupy potrebuji dychat... budu zateplovat hlane strechu a stit a ladit okna.

V kamenny casti je koupelna a kuchyn.

S tim sluncem nevim, chalupa je stitem primo na jih, cili strechy jsou na V a Z a maji dost ostry sklon. Jsme ve Slukovskem vybezku.
    WODA
    WODA --- ---
    OGMIOS: je to chalupa, kde se ted uz drevem topi, jsme na to vybaveny. Ale je pravda, ze uvazuju o prikladani zadni stenou z predsine.

TANTRAMAN: tuhle moznost jsem podrobne nezkoumal, ale mam za to, ze naklady jsou neumerne velky pro barak, ktery neni obyvany stale. Zvlast pokud by to mel byt jen zalozni zdroj vedle dreva.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WODA: Tak pokud se bude bydlet jen v tý původně obytný části, bude to jiný než když se využívá i ta kamenná hospodářská část. Nicméně ta kamenná se bude nahřívat klidně několik dní, čili v tom střídavém použití je další a i tato akumulace naprosto nevhodná.
    Pokud je jen trochu možné pro pozdější použití by nebylo špatné nasadit slunce. Záleží na jakém svahu to je v jaké nadmořské výšce a v jaké části sudet.
    Jinak alespoň trochu zateplit se také vyplatí, dá se to udělat i v rámci sudetské vyzáže. Ty bohatší chalupy byly kryté ještě prkením překrytím, která se dá zaizolovat vhodně vatou.

Na trvalé bydlení ta AN také nebude mít takový smysl jako u klasické stavby, protože tyhle chalupy mají sami o sobě nemalou akumulaci, nicméně to neznamená že to nemá význam.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WODA: Navíc na léto je můžeš sundat a dát na půdu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WODA: V kuchyni klidně do podlahy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam