• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    PILOT45T
    PILOT45T --- ---
    HASH: Vzal bych kus drátu a zkusil spojit všechny varianty svorek 7, 8, 9 (tedy 7 a 8, 7 a 9...). Původní termostat měl asi i napájení z kotle, nový má napájení vlastní. Potřebuješ jen sepnout asi těch 24V. Na to stačí dva dráty.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HASH: já mám nový benekov s termostatem, jen dva dráty. a v nastavení řídící jednotky mám nějaký přepínač, nevzpomínám si jak se to jmenuje ale když to změním, přestane to fungovat.
    HASH
    HASH --- ---
    Mam kotel, ke kteremu byl pripojeny puvodni, nejvic jednoduchy termostat jenom s koleckem
    7 - hneda, 8 - modra, 9 - zem
    Koupil jsem si termostat BPT-22, ktery ma "bezpotencialni kontakt"
    a ma jenom hnedy a modry drat.

Pokud zapojim hnedou a modrou, tak jak byl puvodni termostat, nic se nedeje.
    Co delam spatne?
    Mam pripojit i zem z puvodniho termostatu?

COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: To zní dobře. Kouknu přesně co ma.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: komin cistim tak jednou za pul roku. koleno do komina jednou za 1/4 roku. kotel samotny tak 1x za dva tydny.

doted jsem nakladal tak jednou tydne, ted kdyz se ochladilo tak to spadlo na 6 dni. nasypna je tak 150kg. nikdy jsem to nevazil, jen odhaduju.
    plastova okna, cast domu z ytongu, bez fasady, 130m2, zateplene stropy.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PISTA1: To bohužel netuším. Teď jsem s ni mluvil a ona říká, ze ho čistí spis preventivně. Ale i tak prostě musí ke kotli obden. Nebyly by pelety lepší? Jsou o tolik dražší?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    COWBOY: Není kotel moc předimenzovaný a nepřechází kvuli tomu často do útlumu?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: Něco víc ze zkušeností? Jak často nakladaš, jak částo cistiš, ...?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: ja mam tohle, http://www.stalkot.pl/ stal me 44k i s dovozem spedici az do garaze. 25kW provedeni.
    da se provozovat i s rucnim prikladanim, ale nikdy jsem to nezkousel.
    denni cisteni je fakt otrava, to nesplnuje zakladni podminku automatizace.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: Teď uhlí. V přechodném období to jede na dřevo.
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: Uhlí?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdar topiči. Nemáte nekdo zkušenost s kotlem Florian? Je to na pevná paliva se zasobnikem. Takový ten, co můžete přikládat ručo nebo ze zásobníku. Jako by to byly dva kotle vedle sebe.
    Kamarádka ho ma, ale přijde mi, že se o nej musí až moc starat. Čistit snad obden,...
    Znáte nějaký dobrý (rozumný poměr cena/výkon) podobný kotel, který fakt umí jet dlouho bez nějaké větší péče?
    Diky
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: takže jedno čerpadlo? to má malou spotřebu
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RATTKIN: Dřív sem měl dakona s akunádržema, ale od loňskýho roku vytápím pouze klubkama ;)
    FTN
    FTN --- ---
    CUKI: Teče z toho voda, jasný no. To by se asi dalo vyřešit i tam uvnitř. Každopádně díky!
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: hele a jaký máš topení?
    CUKI
    CUKI --- ---
    FTN: no potřebuješ spit takže fasáda je nutnost. Výhoda je krom letního chlazení topení za zlomek ceny. Na polovinu oproti přímotopu se dostaneš určitě a TČ se dostane i na méně než na třetinu.
    FTN
    FTN --- ---
    CUKI: Jakou má výhodu ta klima oproti přímotopu? Dalo by se to namontovat do vedlejší místnosti (otevřená, neobývaná, nevytápěná)? Moc by se mi to nechtělo dávat na fasádu...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB: jj klasický gelovky
    Bezúdržbový olověný akumulátor 12V 18Ah (1201000900) | T.S.BOHEMIA
    https://www.tsbohemia.cz/bezudrzbovy-oloveny-akumulator-12v-18ah_d247006.html
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: A co tam máš za baterie? olovo v gelu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam