• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: 3 roky
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: jak dlouho tam byly?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Tak co, kdopak z vás ještě neproved test baterek v záložním zdroji u kotle?
    Já zrovna zejtra valím pro nový. Místo 12hodin mám výdrž 57 minut :(
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RATTKIN: Diky
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    COWBOY: řídící jednotka na mém kotli má dvě možnosti řízení- sepnutí kontaktů pro topit a rozpojení pro netopit- tak se dělala regulace před lety a půjde tam libovolný retro termostat, a pak na jiných dvou kontaktech několik variant podporovaných termostatů s displejem a teploměrem kde se dá i sledovat provoz kotle a částečně ho řídit. Podle teploty se řídí ne jen jestli topit-netopit, ale kolik. jen v tomhle režimu funguje ekvitermní regulace spolu s venkovním teploměrem
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: Tak ona má Florian Ignis. A topí orechem 2.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Chci se zeptat, je nějaký zásadní rozdíl mezi termostatem pro plynový kotel a pro kotel na pevná paliva?
    PILOT45T
    PILOT45T --- ---
    HASH: Vzal bych kus drátu a zkusil spojit všechny varianty svorek 7, 8, 9 (tedy 7 a 8, 7 a 9...). Původní termostat měl asi i napájení z kotle, nový má napájení vlastní. Potřebuješ jen sepnout asi těch 24V. Na to stačí dva dráty.
    HASH
    HASH --- ---
    ja mam kotel Vaillant a moc netusim, kde nejaky prepinac hledat
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HASH: já mám nový benekov s termostatem, jen dva dráty. a v nastavení řídící jednotky mám nějaký přepínač, nevzpomínám si jak se to jmenuje ale když to změním, přestane to fungovat.
    HASH
    HASH --- ---
    Mam kotel, ke kteremu byl pripojeny puvodni, nejvic jednoduchy termostat jenom s koleckem
    7 - hneda, 8 - modra, 9 - zem
    Koupil jsem si termostat BPT-22, ktery ma "bezpotencialni kontakt"
    a ma jenom hnedy a modry drat.

Pokud zapojim hnedou a modrou, tak jak byl puvodni termostat, nic se nedeje.
    Co delam spatne?
    Mam pripojit i zem z puvodniho termostatu?

COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: To zní dobře. Kouknu přesně co ma.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: komin cistim tak jednou za pul roku. koleno do komina jednou za 1/4 roku. kotel samotny tak 1x za dva tydny.

doted jsem nakladal tak jednou tydne, ted kdyz se ochladilo tak to spadlo na 6 dni. nasypna je tak 150kg. nikdy jsem to nevazil, jen odhaduju.
    plastova okna, cast domu z ytongu, bez fasady, 130m2, zateplene stropy.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PISTA1: To bohužel netuším. Teď jsem s ni mluvil a ona říká, ze ho čistí spis preventivně. Ale i tak prostě musí ke kotli obden. Nebyly by pelety lepší? Jsou o tolik dražší?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    COWBOY: Není kotel moc předimenzovaný a nepřechází kvuli tomu často do útlumu?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: Něco víc ze zkušeností? Jak často nakladaš, jak částo cistiš, ...?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: ja mam tohle, http://www.stalkot.pl/ stal me 44k i s dovozem spedici az do garaze. 25kW provedeni.
    da se provozovat i s rucnim prikladanim, ale nikdy jsem to nezkousel.
    denni cisteni je fakt otrava, to nesplnuje zakladni podminku automatizace.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: Teď uhlí. V přechodném období to jede na dřevo.
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: Uhlí?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam