• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: Já mám doma prostorovej termostat od kotle v šuplíku. V kotli stejně nesmí voda vychladnout pod tuším 50 stupňů. Kotel má nastavenou teplotu otopný vody a zbylou regulaci zvládnou termostatický hlavice. Prostorovej termostat připojím při připojování kombi bojleru a s trojcestným ventilem, který bude uzavírat okruh, aby kotel při dohřejvání na nastavenou teplotu otopný vody, nevytápěl celej dům...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: Přiznám se, že ten systém vůbec neznám. Na tělesech jsou jenom ta bílá kolečka. Tak, jak to je teď postavené to vydrží max 3 dny, ale když začne mrznout, tak spíš dva.
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: Jak dlouho vydrží zásobník, když termostatický hlavice na tělěsech budou nastavený na nějakou temperovací teplotu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: No měl jsem na mysli že je třeba řešit pouze vytápění před příjezdem ne?
    Takže termostat bude nastavenej jako kdyby tam člověk byl, ale bude zapojen přes spínání přes GSM.

Je jasné že pokud je to 2in1 bude to míc více možností, ale je otázkou jestli jsou potřeba. Pokud si objednám hračku za 5k byl bych rád, aby byla spolehlivá.

Mám doma třeba od nich asi sedm termostatů PT712/713 a z toho 3 už odešli. Reklamace zamítnuta z důvodu zničení indukcí. Přitom byl každej v jiný místnosti. Jeden spíná třeba topný okruh 170W a topné kabely od termostatu k podlaze jsou cca min 10-20cm od kabelu s čidlem. Jak by to asi mělo být daleko pro výkony běžné podlahovky?

Takže (nejen) z tohoto důvodu bych se snažil systém navrhnout, aby v případě problémů byl snadno zaměnitelný ta něco jiného.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: delaj,dnes jsem na to koukal pt 32 gst myslim... On i tedle termostat pres mobil zase jen dava signal topit/netopit. Proc to kombinovat s dalsimi a jak to udelat aby se to nehadali,si rad poslechnu
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS:
    COWBOY:
    Ty GSM termostaty nebo i samostatné GSM spínání dělá tahle firma taky. Dokonce maj spínání i přes wifi (to už je ale trošku dražší). Určitě si člověk vybere. Akorát mám na tuto firmu velmi rozporuplné názory. Na jednu stranu dělaj pěkný šikovný věcičky, co velmi usnadní regulaci mnoha věcí v domácnosti. Na druhou stranu mají velmi tragický servis. Respektive to, jak se stavějí k záruce, bych doporučoval ten systém navrhnout co nejvíce obměnitelný. Tedy termostaty by měli být samostatné a GMS spínání také. Protože vadu výrobku totiž vždy hodí na zákazníka. Mám 3 strany reklamačních protokolů, nebylo to jen u mě, a všude zamítavé stanoviska. :-(
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    COWBOY: nejcasteji montujem todle,da se tam nastavit kazdy den zvlast: https://www.elektrobock.cz/prostorovy-termostat/p43

ten pres mobil sme davali jen jednou,ale od koho uz nevim
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LINKOS: No přesně něco takovýho bych tam potřeboval dát. Akorát nevím, co přesně mám hledat.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    COWBOY: ale ten kotel musi natapet podle nejakyho termostatu. Namontoval bych tam termostat s nastavitelnou teplotou pro kazdy den zvlast a pak nechal jen udrzovat teplotu a natopit pred prijezdem... Dneska ti delaj i termostaty,ze do nej prdnes simku a pak pres mobil nastavuje teplotu z druhyho konce republiky...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PISTA1: Místa tam moc není. Uz teď je problém se protáhnout mezi nasypkou a bojlerem, když jdu čistit roury.
    Regulace tam nejspíš není vůbec žádná. To by taky potřebovalo, ale vůbec netuším, co ma smysl dávat.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    COWBOY: A podle čeho ten automat na kotli pozná jak má topit? nějaká regulace tam bude. Učitě musí jít nastavit na kolik má vytápět.

Výdrž na pár dní navíc by vyřešil nástavec násypky aby se tam vešlo víc uhlí, místa tam je podle fotky dost ;)
    VITI
    VITI --- ---
    COWBOY: na 2-3 dny bych to neresil, nalozil bych kotel a za zbyly cas nemuze barak nejak moc prochladnout
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdar odborníci, jdu si pro radu. Řeším problém kamarádky. Bydlí ve starém zděném baráku na vesnici. A dům vytápí zde již zmiňovaným kotlem ignis florian se zásobníkem. Jenže teď začala pracovat v Praze a to vždy na dva až tři dny odjíždí. Takže buď musí dojet naložit kotel nebo tam poslat rodiče. Prostě tři dny kotel bez přikládání nevydrží. Taky se mi to nezdá úplně rozumné, topit celou tu dobu, jako by tam byla. V obýváku jsem viděl nějaký termostat, ale páni od kotle jí řekli, že to je termostat na plynový kotel a s tím co má to pracovat nebude. Tak jsem začal uvažovat o přidání do systému elektrického kotle, který bude barák temperovat po dobu, co tam není. Je to rozumné nebo je to nesmysl? Případně napadá někoho něco lepšího. S penězi na tom není zrovna růžově. Do práce a tedy i na přikládání to má skoro 50 km jednu cestu.
    Díky
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    Nekdo zkusenosti s krbovou vlozkou s TV vyme nikem a moznosti zadniho prikladani? Dik
    SASOS
    SASOS --- ---
    PISTA1: no teoreticky ano, ale třeba já jsem na první revizi čekal v pořadníku přes měsic a půl.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SASOS: takže na udělání revize času dost. :D
    SASOS
    SASOS --- ---
    4. ledna to odchazelo poštou, mě to přistálo v ruce 9. ledna a pohovor je 29. ledna , takže no stress
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SASOS: No pěkný. Tak ono jinak než na teplej bonz to vzniknout nemůže, protože úředníci si sami rozhodně nebudou přidělávat práci, tím že by obcházeli baráky a koukali jak to komu kouří.

Nejhorší je, že ty hovada co naložej plnej kotel uhlí, zavřou tomu vzduch a zamořej půlku vesnice, mají papírově všechno v pořádku, takže na ně úřad stejně nemůže :(

Btw kolik si dostal času na dostal na dovalení papírů?
    SASOS
    SASOS --- ---
    RATTKIN: No nejlepší je, že jsem se do toho podnětu svezl se sousedem, kteréj hulí jako fabrika a já měl za posledních 15 let nejprv zplyňovací Atmos s ventilatorem a teď Dakona FB2 automat a všichni v okolí se shodujou na tom, že od nás reálně není vidět, že topíme :). Prostě se jde jen po papírech :) a vzalo se to šmahem
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SASOS: jestli nemáte tohle, tak to snad bude dobrý: https://youtu.be/ba7ZBplVcys
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam