• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    COWBOY: já mám benekov automat. minule jsem měl trochu mostu a na tento rok už jsem objednal všechno mostecké.
    na začátku to trochu dehtovalo, ale to asi bylo nedostatečným tahem, teď v pohodě.
    prodloužil jsem intervaly mezi přikládáním na 2x a pohoda
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Měl bych dotaz na zdejší topiče uhlím. Zvláště pak na ty, kteří topí automatickým kotlem. Je rozdíl mezi Bílinským a Mosteckým ořechem 2? Případně jaký. Řeším to pro kamarádku. Bílinský má v nabídce za 3250,-kč/t, mostecký za 2990,-kč/t.
    Díky za info.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAINBOF: mě hodně pomohl revizák, věděl mnohem víc i než certifikovaný instalatér se školením.
    Revizák na to kouknul, takhle že ne a předělávali se čidla (můj kotel má hodně čidel a automatické řízení)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    takze sme na zacatku. ten manual k vailantu je desne tlustej :( zatim necham pustenej zebrik v koupelne aspon ale...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RATTKIN: Však proto máš v místnosti s kotlovým termostatem manuální hlavice aby tam byl zajištěnej stálej průtok.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    není to tak, že musí bejt něco otevřené, aby mohla voda dokola?
    čerpadlo to prorve, i když je to zavřené.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COWBOY: takze to neva. supr.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RAINBOF: No když bude vše vytopené, zavřou se hlavice, vytopi se místnost s termistatem a kotel se vypne nebo přejde do útlumu, podle kotle.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COWBOY: jenze co kotel na situaci kdyz bude vse zavreno
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RAINBOF: No to právě uděláš těmi hlavicemi, které budou hodně přiškrcené v místnosti s termostatem. Takže se ostatní místnosti stihnou vytopit a ohlídají to termohlavice.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mistnost s termostatem ma strop 4.5m a je bez oken takze mame vestavbu a zrovna tady topime minimalne. takze termostat to bude furt vypinat. i kdyz jinde bude zima.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: to namaluju...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: To je jednoduchý.
    V místnosti kde máš termostat necháš čistě manuální hlavice, do ostatních termohlavice.
    Těma manuálníma vyvážíš topení tak, aby se ti stihly vytopit na požadovanou teplotu ostatní místnosti dřív, než místnost s kotlovým termostatem.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tak nam doma udelali ustredni topeni na turbokotel vailant ecotek pro 236/5-3 misto plynu. zatim se s tim seznamuju ale uz vidim par hovadin co se povedlo udelat.
    mame 4 mistnosti na jeden okruh ale termostat jen v jedne z nich. dostal jsem napad:

vymenim hlavice za riditelne a budu ovladat kazdou mistnost zvlast. co se ale stane kdyz by kotel jel a vsechna topeni by byla zavrena ? to by se mu nevracela voda ne ? rikam si tak necham jen zebrik v koupelne ale bude to stacit ?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: dík dal jsem si to do kalendáře
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RATTKIN: přes léto jednou za čas (měsíc) na pár minut pustit.
    Lepší regulátory maj tzv letní provoz, kdy určitým intervalu pustěj čerpadla a protočej sem tam servoventily aby nezalehly.

Většinou je v čerpadle jen nějaká usazenina a stačí ho rozebrat,povolíš ty 4 imbusy, pořádně ho vyčistíš a je zas pokoj.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    má se oběhové čerpadlo mimo sezonu, nebo v sezoně nějak servisovat?
    odešlo mi (skřípání) a nechtějí uznat záruku
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RATTKIN: No volal jsem do eFlorian, tam mi dali číslo na technika a ten mi řekl, ať dám útlum klidně o 15°.
    Ten můj plynový jede od roku 98. Je tedy kondenzační, ale to by na korozi kotle nemělo mít vliv.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    COWBOY: já mám taky ocel a v manuálu mám že vstup by měl být min 60 kvůli nízkoteplotní korozi a že jinak propadne záruka na prorezavění kotle. Revizák to taky kontroloval, tak si myslím, že je to důležité, ale je to tvůj kotel.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RATTKIN: Tělesa jsou ocel. Kde je to čidlo na vodě ti neřeknu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam