• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    V čem tkví vlastně výhoda litiny oproti plechu?

Nemá někdo zkušenost s Thorma Landshut, nebo Haas and sohn Skarnes?
    LANDSHUT | Krbové kachle | THORMA Výroba, k.s.
    https://www.thorma.sk/krbove-kachle/landshut/
    SKARNES | Krbová kamna | Produkty | Haas + Sohn
    https://haassohn-rukov.cz/cs/produkty/krbova-kamna/skarnes

Nějak mi to zatim přijde rozumnej poměr cena/výkon v obou případech. Maj obě externí vzduch i dvojitý spalování. Jen mi přijde, že se do obojího vejdou jen malý polena (30max)

Budu rád za poznatky
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: kdyz sundam tu hlavici nasilne, predpokladam topeni pojede na plno.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: Zkusil bych to prolejt WD pak malý kladívko a poklepávat kolem dokola matky jestli neodlehne a nepvolí.
    Pak už zbejvá vypuštění vody ze systému, (zavření výstupů z radiátoru pokud to umožňuje) vyšroubování termostatický vložky a rozdělání třeba ve svěráku. Tady bych spíš zrovna vyměnil vložku za nějakou s nešroubovacím zacvakávacím systémem kde ti už tohle hrozit nebude.
    Případně destrukce hlavice, Kdy na vložce zbyde jen převlečná matka, podržet ořechem šestihran na ventilu a matku vyšroubovat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: to sem zkusil stejne se to vytoci. Asi zavolam topenare...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: Hlavici nadoraz protisměru povolování matky, pořádně chytnout aby se netočila. Matici do sikovek a zabrat. Asi bych se nebál to jemně prostříknout WD, to ničemu neublíží.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: to se presne delo :) jeste ze je topeni zavzdusneny.... jak to mam povolit ?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: Jen si typnu, povoloval si ventil i s hlavicí proto ti z toho tekla voda. Při povolování se ti otáčela celá hlavice a ne jenom ten kroužek.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    zkusil jsem sundat hlavici z topeni abych vyfotil co tam je za konec a zacala strikat voda... jak se to sundava to neni za ten krouzek ?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RATTKIN: Dekuji.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    COWBOY: já mám benekov automat. minule jsem měl trochu mostu a na tento rok už jsem objednal všechno mostecké.
    na začátku to trochu dehtovalo, ale to asi bylo nedostatečným tahem, teď v pohodě.
    prodloužil jsem intervaly mezi přikládáním na 2x a pohoda
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Měl bych dotaz na zdejší topiče uhlím. Zvláště pak na ty, kteří topí automatickým kotlem. Je rozdíl mezi Bílinským a Mosteckým ořechem 2? Případně jaký. Řeším to pro kamarádku. Bílinský má v nabídce za 3250,-kč/t, mostecký za 2990,-kč/t.
    Díky za info.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAINBOF: mě hodně pomohl revizák, věděl mnohem víc i než certifikovaný instalatér se školením.
    Revizák na to kouknul, takhle že ne a předělávali se čidla (můj kotel má hodně čidel a automatické řízení)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    takze sme na zacatku. ten manual k vailantu je desne tlustej :( zatim necham pustenej zebrik v koupelne aspon ale...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RATTKIN: Však proto máš v místnosti s kotlovým termostatem manuální hlavice aby tam byl zajištěnej stálej průtok.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    není to tak, že musí bejt něco otevřené, aby mohla voda dokola?
    čerpadlo to prorve, i když je to zavřené.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COWBOY: takze to neva. supr.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RAINBOF: No když bude vše vytopené, zavřou se hlavice, vytopi se místnost s termistatem a kotel se vypne nebo přejde do útlumu, podle kotle.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COWBOY: jenze co kotel na situaci kdyz bude vse zavreno
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RAINBOF: No to právě uděláš těmi hlavicemi, které budou hodně přiškrcené v místnosti s termostatem. Takže se ostatní místnosti stihnou vytopit a ohlídají to termohlavice.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam