• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: A topeni je cely den a celou noc studeny?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Takže topení v úterý ráno cca v 8 hodin nastaveno na 15°C. Termostat v obýváku a hlavice v kuchyni. Nicméně nic zásadního zatím nevidím. Na kotli jako takovém se nic neprenastavovalo.

COWBOY
    COWBOY --- ---
    MRDAC_BEDEN: Ne. Venkovní čidlo to nemá.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    COWBOY: a nemas tam i ekvitermni regulaci dle venkovni teploty?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Tak pokud kotel topi, je tam jeste neco jineho, co mu rika at topi.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: Ty oranžový proužky se tam objeví, pokud je nastavená teplota vyšší, než aktuální. Termostat ani hlavice nepozná, jestli kotel běží.
    Je to starý, cihlovo kamenný dům. Ale tohle dělal i vloni celou zimu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Tak holt barak jeste nevystydl po lete. At je rada a neresi :-))). Vzdyt vidis, ze kotel netopi, to by tam byly takovy oranzovy sloupce.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: Je to samostatný vesnický dům. V tom čase nikdo v domě není. Kuchyň má okna na jih, ale obývák na západ.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Tak holt ji tam topi nekdo jinej, slunicko nebo soused.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: V tomhle pokoji je jenom termostat. Pokoj s hlavicí vypadá takhle.

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Ale psals, ze ma termostat a hlavici. Ukaz jeste graf od hlavice...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RATTKIN: Tak tady je ten obrázek. Jsem si rikal, ze by ta teplota mohla trochu spadnout a ono prd.

COWBOY
    COWBOY --- ---
    RATTKIN: Je bez zapalování. Takže nastavit nezamrz na termostatu a na té hlavicí dal bude topit v koupelně nebo chodbě. Díky.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    COWBOY: když máš nezamrz, tak ideální.
    je tam hystereze, 1 stupeň to bude určitě lítat. Teploměr možná taky má nějakou nepřesnost.
    náš uhelný kotel má minimální spotřebu, aby nevyhasly uhlíky, ale jestli má zapalování tak pohoda.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    COWBOY: nevím co je netatmo, ale když jedeme pryč, nastavíme všude, kromě místnosti s termostatem na hlavici hvězdičku. Na termostatu nastavíme 15 stupňů nebo kolik je minimum.
    Ještě je jeden radiator, který je pořád naplno, aby topení mělo okruh.

kotel vydrží víc jak týden bez obsluhy, ale občas musí přijít nakladač, měsíc to fakt nedá.

ideální je zanechat instrukce, jak den před příjezdem obnovit nastavení.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    COWBOY: Jde mi o to, že teplota v místnosti s termostatem je prakticky neustále o cca 2-3°C vyšší, než ta nastavená.
    Říkám si, co to udělá, když na termostatu nastavím protizamrz, jestli to stačí něho jestli je potřeba ještě nastavit nižší teplotu otopné vody. Ten kotel navíc nahriva bojler tuv.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Aha, ještě mi nenabehla prémiovka. Tak později.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Chlapi topiči, potřeboval bych poradit. Kamarádka ve svém domku topí automatickým kotlem se zásobníkem. Má tam.namontovany termostat od Netatmo. V místnosti, kde je ten termostat je radiátor plně otevřený bez další regulace. V kuchyni má ještě další radiátor s hlavicí taky od Netatmo. Teď se chysta na.dovolenou na měsíc. A chtěla by co nejvíc omezit topení, aby se ten kotel nemusel tak často nakládat. Přijde mi, že ten kotel moc neposlouchá. Nebo mám přehnaná očekávání?
    Tohle je graf od toho termostatu.
    Můžete mi něco poradit.
    CUKI
    CUKI --- ---
    GOR: není to sic jako v mládí, kdy se na podzim pravidelně trávili večery při petrolejce a rozhlasu po drátě, ale stává se to při kalamitách celkem často.

ZORB: Proč to není realizovatelný? Proto, že to komerčně nikdo zatím nedělá? Kolik to může stát? Mě přijde že je to v ceně otopné soustavy dost pakatel. Jen na to nejsou dotace, tak to lidem tolik nevoní...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam