ABDULAH:
ABDULAH:
Do tý doby dokud náš kapitalismus bude pokřiven dotacemi a hloupostí, tak to co píšeš zdaleka platit nebude. Nechci se hádat, co je a co není kravina, neříkám že to tak musí fungovat, jak píšu s tím článkem nemám žádné praktické zkušenosti, ale zas tak strašný to nebude když se používá v autochladničkách. I když obráceně a výkon do chlazení je tuším mnohem lepší. Zajímají mě ty slabé stránky co a kde je největší problém. Nechci aby to vyznělo že je to jednoduché a že to má fungovat, ale beru to jako zajímavé téma k diskusi, kterou cestou zkusit jít.
Cpát to někam přímo do topeniště nemá smysl, ale v místě kde bude výměník už je to jiná. Ten článek pokud vím tak nepotřebuje nějak výrazný rozdíl teplot. Stále mi jde primárně o ochranu proti přehřátí při výpadku proudu. To jestli by to celé mohlo fungovat samo už je jiná a jistě složitější problematika. A tedy je problém hlavně při velkém výkonu kdy je energie dostatek. Zapalování je zase opak to máš pravdu. Tak bych neviděl takový problém s malým výkonem to obstará kondenzátor bez problémů, ale více problém samovybíjení.
Co se týče teploty tak přeci ta elektronika není přímo v topeništi nevím kolik máš ty stupňů kolem kamen. Ale měla by tam být pokojová teplota. U těch motorů nebude o mnoho víc.
Taky mě zajímá použití u dnešních staveb nikoli o vytápění hradů a stodol. Topení dřevem mi přijde jako zajímavá alternativa, která vede k soběstačnosti, ale prostě dnešní komerčně vyráběné topeniště na takové stavby nejsou zdaleka připraveny a o soběstačnosti se zrovna 2x hovořit nedá, když stejně ke svému chodu potřebují elektrickou síť...
GOR: viz předchozí odstavec, není to přímá reakce na původní dotaz, zajímá mě použití jako takové. účinnost zde není žádný problém, protože ta energie se nikam neztratí :-)
Ad renovace stávajícího stavu. viděl jsem termoelektrický článek z číny u někoho na petrách v maringotce, moc to asi nestálo, soudě podle vybavení. Ale dávalo to asi 50? Wattů na osvětlení. Docela to fungovalo.