• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    JOHY
    JOHY --- ---
    zdravim. plánuju rekonstrukci rodinnýho domu, dole byt 2+1 (v původní opuce), nahoře 4+kk (prakticky novostavba s velmi malejma telenejma ztrátama). Řešim vytápění: tepelný čerpadlo v kombinaci se solárním dohřevem vody. nějaký pro a proti? Jiný řešení? Jde mi i o ekologii, ani ne tak úplnou nezávislost.
    Jinak dům má taky možnost připojení na plyn.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ELBLJ: díky
    ELBLJ
    ELBLJ --- ---
    LINKOS: V principu jsou to naprosto odlišné komínové systémy. Absolut má izostatickou vložku nejvyšší kvality ISO 1, kdy nasákavost vložky je cca 0,5%.

Vzhledem ke stále vyšším požadavkům na těsnost objektů bych rozhodně doporučil komínový systém Schiedel Absolut, který dokáže eliminovat problémy, jedná se o komínový systém těsný, který není propojený s interiérem, tudíž nedochází k pronikání vlhkého vzduchu do samotného tělesa přes mřížku. Systém má také již integrovanou tepelnou izolaci na straně betonového pláště, tudíž nedochází k promrzání komínu a tím zabraňujeme tvorbě rosného bodu v půdní části objektu.

Dále bych doporučil dodatečné zateplení v prostoru nevytápěné půdy a nadstřešní části, abychom komínové těleso chránili proti promrzání.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Chci se zeptat jaký je reálný rozdim mezi komíny schiedel advance a schiedel absolut? Je ta vložka v tom nějak odolnější? Má smysl sáhnout po té vyšší třídě?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YORKI: Do zblbnutí pořád dokola utíráš ze všeho vrstvičku popela.
    ENDER
    ENDER --- ---
    YORKI: to prefiltrujes pres plice :) Ty saze nejsou videt, jsou to male castice...
    YORKI
    YORKI --- ---
    ENDER: A jak se to resi v tech mistnosti?Se ceka az saze sednou...? Kdyz tam neni otvor ani rekuperace.
    ENDER
    ENDER --- ---
    YORKI: nekde jsem nedavno cetl o studii, ze otvirani krbu do mistnosti, posila hrozne moc sazi do vzduchu, takze bych to bez rekuperace nebo otvirani z druhe strany domu uz asi nechtel..
    YORKI
    YORKI --- ---
    PISTA1: ENDER: nad tímhle jsme také přemýšleli, ale v současném řešení na to není z druhé strany (kde ale je tech. místnost) prostor. Zkusíme se nad tím zamyslet. Super podněty. :-)
    ENDER
    ENDER --- ---
    YORKI: z tohodle duvodu uvazuju o tom mit z druhe strany krbu pracovnu/technickou mistnost, ze ktere se bude rovnou i prikladat, takze smerem do obyvaku se bude otevirat pouze pro potreby cisteni skla..
    BOREC
    BOREC --- ---
    GOR: nastavit realne na průtoku na rozdelovaci
    GOR
    GOR --- ---
    PISTA1: Bud jak rikas nebo se smirit s tim, ze mam v obyvaku kotelnu :-)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YORKI: Taky se mě líbí oheň v místnosti, každopádně už ne ten bordel co s tím souvisí a kterýho se nezbavíš. Zlatej kotel ve sklepě.
    Kdybych měl jít do krbu, tak jedině vložku s obsluhou z technický místnosti. Do který by byl přístup přímo z venku, abych si nedělal bordel v baráku.
    GOR
    GOR --- ---
    BOREC: Jee, to je odpoved. Tak zrovna my mame v loznici vsechny skrine i postele bez nozicek. Tak koeficientem dorovnam vykon, a co teplota povrchu?
    BOREC
    BOREC --- ---
    GOR: proč?skříně a postele mají nožičky, vzduch cirkuluje, drobně to asi ovlivní, ale výrazně imho ne. Max je nějaký koeficient s kterým projektant při výpočtu pocita dle m2 místnosti.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    IV0: Krbová vložka nemusí mít nutně výměník. Jsi se nechal unést.
    YORKI
    YORKI --- ---
    IV0: Ženě vadí, že z toho je kouř po baráku a jestli chci přímý oheň,mám si udělat oheň venku :-). Na chalupě také máme krbovou vložku s odendavatelným sklem, když se topí listnáčema.Ale je pravda,že sklo je pořád začoiuené.Trochu jsem doufal, že technologie pokročila a sklo bude stále čisté.Naivní představa.

Moc všem děkuju,že to řešíte. Přemýšlím nad tím jinak.
    YORKI
    YORKI --- ---
    BOREC: Mě dřevo vyloženě baví a jsem pyroman.Kousek lesa také máme.
    YORKI
    YORKI --- ---
    BOREC: Nemáme, je bez výměníku.
    GOR
    GOR --- ---
    MILAZAJICEK:
    BOREC:
    A jak se to teda dela? Preci v cimre, kde mam hodne nabytku (postel, satni skrine) mi silene klesne teplosmenna plocha a nemuzu jit s teplotou podlahy treba na 30 stupnu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam