BOREC:
CUKI:
Termostat je Auraton 2005. Tenhle termostat ma nastaveni 2 teplot - denni a nocni. Na dobu kdy byvame doma nastavuju denni teplotu a na dobu kdy spime nebo nejsme doma nastavuju nocni teplotu.
Denni mam 21,25 °C a nocni mam 20,00 °C, protoze mi bylo doporuceno tecnikem ze ten teplotni rozdil by mel byt max 1,5 °C, protoze pri vyssim rozdilu se to prestava stavat ekonomicky vyhodnym, protoze kotel pak musi vydat hodne energie aby se dostal na tu vyssi (denni) teplotu.
Co se tyce teploty, vychazi nam to tak ze v obyvaku ted nikdy neni vice nez 21 °C, coz nam vyhovuje. U vnejsich sten je teplota spise 19-20 °C. V obyvaku mam termo hlavice otevreny na max, protoze obyvak ma nejvetsi tepelny ztraty pres jednu stenu na terasu, ktera je skoro cela prosklena, takze to je mistnost kterou je nejnarocnejsi vytopit. V obyvaku je taky umisteny ten termostat.
Zbytek mistnosti reguluju (krome koupelny) na nizsi teplotu pres termo hlavice, takze nemam uplne pocit ze bysne ten dum pretapeli :D
Jo ten kotel tam je "novy" 12 let :D. Je to Protherm LEV 30.
Kotel ma teplotni cidlo na severni strane domu, podle venkovni teploty automaticky nastavuje teplotu otopne vody. Jde to vypnout a nastavovat teplotu manualne, ale prijde mi to jako fajn funkce. Nebo ne? Momentalne to je nastavene tak, ze okolo tech -12 °C hreje otopnou vodu na cca 67 °C. Pri teplotach okolo nuly topi tusim cca na tech 50-55 °C Jaky mam tepelny spad nemam moc jak zjistit, nemam na to budik.
Z toho co jste napsali mi tak nejak vychazi ze to mam nastavene zhruba dobre, nebo by jste mi doporucili neco delat jinak? :)