• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Hele, je tu někdo, kdo dokáže rozumně vysvětlit, jestli má cenu regulovat topení ve smyslu, že jdu do práce na 8, tak nechám byt klidně vystydnout, aby se vytopil zase na příchod v 17. Případně na víkend, který je v mém případě 4 denní. Je to zděný (cihlový) barák, zateplený polystyrenem.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOTCOM: https://www.krby-pruhonice.cz/
    To je ten kamarád. Je spolehlivý.
    SHIN
    SHIN --- ---
    RATTKIN: pokud chceš v C27 pálit pelety místo uhlí, musí se vyměnit retorta a v nastavení časováni podávaní , ale tam je na to myslim preset. Jinak podává šnek spodem stejně jako uhlí.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    vazeni, nemeli byste tip na solidniho dodavatele krbu do RD? mam na mysli krbovou vlozku + provedeni obezdeni podle naseho navrhu
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    máte prosím zkušenosti s tímto?
    Ventilátory pod plechový radiátor TERMÍK | Šetřiče.Eu
    https://www.setrice.eu/termik-plechovy
    jde o ventilátor pod plech. radiátor, pro lepší (urychlení) proudění vzduchu v místnosti. Náš problém je ten, že radiátor máme na zdi vedle fran. oken. Nemůže být tedy pod okny a nemůže tam teda docházet k té cirkulaci díky studenějšímu vzduchu. Připadá mi použití ventilátoru jako logické řešení, ale třeba je to nesmysl..
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    RATTKIN: ma presne tohle, ta vetsi krabice je zasobnik kterej celej naplni peletama a z toho to snekovej podavac automaticky sype do kotle, umi se to i nejak samo zapalit (v tom nastavci na dvere kotle je nejake zhaveni). Nevim jak dlouho ten zasobnik vydrzi naplnenej, kazdopadne si to dost pochvaluje, nemusi zdaleka tak casto chodit prikladat a ta automatika to drzi na vykonu +- tak akorat, aby zbytecne neplytval

    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MARTYYNO: nemáš k tomu fotku?
    Můj Benekov c27 je oficialně na uhlí a pelety, má šnekové podávání zespodu
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    RATTKIN: no to bude pravdepodobne prave to, ze k tomu potrebujes ten automaticky podavac :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MARTYYNO: zkusil jsem pálit štěpku z větví a nějak to šlo, ale malý výkon, musel bych podávat častěji, ale to budu ladit až na peletách.
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    RATTKIN: svagr ma kotel Atmos a pelety taky umi sice bez mechanickeho zasahu, ale musi k tomu mit takovej podavac spiralovej, nelze je sypat primo, teda mozna by to slo, ale je to strasne neefektivni, spravne to funguje pouze kdyz to ten podavac prubezne davkuje po troskach
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mám kotel Benekov C27 na uhlí, dle manuálu umí i pelety. Prý bez mechanického zásahu. Zkoušeli jste někdo jak to chodí na pelety?
    THONDAS
    THONDAS --- ---
    Zdravím vespolek,poraďte mi prosím jak dobře vytápět dvě oddělené (spojené ale neprůchozí)unimobuňky tak aby tam nebylo přetápěno a zároveň se ohřívala TUV.Mám v hlavě akumulačku napojenou na romotop espera 03(3.5-9kw)kdyby někdo věděl proč je nebrat nebo co místo nich budu rád.No a celý to by mělo přívod ohřevu ze solárů.Cca 3kw vyhrazený na aku část která by byla celkem max 300l, nerad bych větší.Zhruba 120l TUV zbytek by slo do podlahovky/radiatorů(v tom ještě nemam jasno ale spíš podlahovka).Zateplený to bude cca 10 dřevovláknem,nová okna takže ztráty by neměly být velke.Bydlíte někdo v něčem podobném?Díky
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    DOKKTOR: Dopadlo to tak, že mi prostě přišel email, že akceptovali výpověď ke dni 31.12.2023. :)
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    DOKKTOR: Diky, proste jsem jim poslal vypoved a uvidime. A ano, na dobu neurcitou maji posledni cenik z 1.1.2023, cili extremne vysoky ceny se stropem, kterej prave brzy prestane platit.

    Pokud lepsi cenu nenabidnou, holt proste prejdu k E.ONu, kterej ma ceny (i na dobu neurcitou) pod stropem uz ted...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: ještě aby nedošlo k mejlce, psal jsem to se zalepenýma očima na mobilu, tak jsem se snažil být stručný, čili je to dost v nadsázce. dvakrát jsem od nich odcházel, jednou se nechal zlákat, protože ta nabídka na první pohled vypadal fakt dobře. po roce po porovnání faktury s veřejnou nabídkou konkurence jsem tu chybu podruhé už neudělal. ale ano, když člověk postraší odchodem, tak pošlou jiný, lepší ceník. nevím jak teď, ale jestli ještě ted drží pořád stropové ceny, tak u mě by si punc férového obchodníka rozhodně neudrželi a neměl bych žádný motiv tam zůstávat.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MYKEZ: mam zkusenost, je to par let zpatky, ze po podani vypovedi cezu zacnou chodit nabidky, ktere se nedaji odmitnout 😊
    MYKEZ
    MYKEZ --- ---
    Podobnej dotaz, akorát máme smlouvu na dobu neurčitou u ČEZu. Ceníky jsou stále starý, tedy od 1.1.2023 (nesmyslně vysoké ceny oříznuté vládním stropem).

    Vzhledem k výpovědní lhůtě 3 měsíce je nejvyšší čas buďto podat výpověď (a vyhnout se tak extrémně vysokým cenám od roku 2024, pokud nevydají nový ceník), nebo nějakým způsobem získat individuální nabídku (nižší než je strop), no a nebo prostě počkat a doufat, že od 1.1.2024 bude nový ceník a rozumné ceny (což se asi stane, ale stejně to je risk).

    Co byste udělali? Máte třeba zkušenost, že po podání nebo alespoň zmínění výpovědi je ČEZ prodej schopný nabídnout individuální cenu podobnou aktuálnímu ceníku třeba u EONu? Díky :)
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Navážu tady obecně na kolegu s fixací resp. dodavately energií viz THE_MIRACLE:

    Skončila mi stará smlouva na bývalou s fixací á MWh(1500,-) a teď mám nabídku za MWh za 5000,- (bez fixace) resp. MWh za 4200,- s fixací na 15mes .
    Jaké máte současné zkušenosti s tarify dodavatel? Lze efektivně snížit cenu tím, že současného dodavatele upozorním na levnější nabídku? +- v jakých řádech % slevy se pohybujeme?
    Díky, případně pokud to tady někdo dělá budu rád za PM.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    TANTRAMAN: Ja nedam dopustit na Daikin, japonska firma, co se uz nekolik desetileti specializuje na tepelna cerpadla.
    BOREC
    BOREC --- ---
    TANTRAMAN: Viessmann Vitocal 200-S
    Případně Stiebel HPA O Premium.
    Oproti ostatním nejlepší COP při minusovych teplotách
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam