• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    VANJA
    VANJA --- ---
    NOPOLICE: a muzes priblizit v cem by to melo pomoct?
    ...ikdyz .. kdyz pohybuju hlavou, sanici, atp., tak se mi meni intenzita piskani. doktor poudal, ze to muze byt tim jak se mi meni tlak v usich atp.
    ...cimz padem nejaka barokomora by taky mohla mit vliv na tlak v usich, a tim padem i na tinitus...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    A ma nekdo z osazenstva zkusenost zda barokomora pomohla?:)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: tam te muzou poslat z ORL...
    Oddělení bezpečnosti letů « Ústav leteckého zdravotnictví Praha
    http://www.ulz.cz/sluzby/vycvikove-expertizni-cast/oddeleni-bezpecnosti-letu

je to ale docela casove narocny, protoze musis jit minimalne 10x a trva to 90 minut. 15 minut sestup, 15 min vystup a 60 min samotna inhalace
    VANJA
    VANJA --- ---
    Cive barokomora slysim poprvy. Kam ze mam jit?
    SHI
    SHI --- ---
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: ja jsem teda absolvoval ty 3 obvykly postupy a nikde nic nezabralo. ono taky hodne zalezi po jak dlouhy dobe tam jdes. hodne se mluvi o roce jako takovym meznim casovym useku. ze potom se ten zvuk "centralizuje", ze i kdyz by se odstranila pricina tak to zustane, ale to jsem jenom vycetl na netu, nechci pripadne odrazovat od zkouseni.
    na me udelala nejvetsi dojem ta barokomora - simulovanej sestup do 10m pod vodu a a dychani cistyho kysliku.
    btw ten laser maji primo ve Vinohradsky a stoji to asi 1200 za obe usi ale subjektivne doporucuju jit spis na tu barokamoru.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    tedka me napadlo, jestli bych se s z tohohle auditka nemel odhlasit, abych na ten tinitus tak casto nemyslel :)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: rika se tomu biostimulacni laser a ma to nejak stimulovat poskozeny bunky v uchu k oprave. jak to presne pracuje nevim, ale v praxi pousti paprsek 2x do ucha a 1x jakoby za ucho. mne to nepomohlo.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    VANJA: ja myslim ze to nema kazdy ORL, protoze je k tomu docela dulezita odhlučněná komora, kde si sednes a fakt posloucháš jen to co ti tam pouštěj a nejsi rušenej okolním "bordelem"
    VANJA
    VANJA --- ---
    a pak bych jeste rad, kdyby mi nekdo osvetlil lecbu laserem. to mi jeste zadnej doktor nenabizel. o co jde presne? dik.
    VANJA
    VANJA --- ---
    LEVOS_BOB: cece ja mam ty odlity spunty earpro custom, filtr 15 decibel, a kyz si chci uzit muziku, tak je proste mit nemuzu, protoze ta muzika nema "koule". jeste chci teda vzit o neco slabsi filtr, jestli se to nezlepsi...

jinac do kapely muzu IN-EARY vrele doporucit, je to hodne platny i kuli ochrane sluchu (pustis si do ucha proste jen tolik kolik potrebujes). ja mam sice jen naky dvoupasmovy za 5 tisic asi, ktery nejsou odlity, takze uplne netesnej (ale jsou to spunty, a i to pomaha). kolegove z kapely maji odlity tripasmovky tak nejak jak pises, okolo 15ti tisic., a nemuzou si to vynachvalit.
    bohuzel tadle varianta je technicky pomerne narocna na to, aby si to mohla dovolit kazda undegroundova kapela.:/
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    LEVOS_BOB: Tak si porid tyhle, jsou lepsi nez penovy, ale ne tak drahy jako odlitky:
    Etymotic ER-20 EtyPlugs - HiFi ucpávky do uší | Sluchatka.net
    http://www.sluchatka.net/69-etymotic-er-20-etyplugs-hifi-ucpavky-do-usi/
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Kdyz sem si nechaval delat vysetreni v Dublinu, mel sem to zadaco od skoly, tak ti usari zaroven delali odlitky vnitrku ucha a vyrabeli silikonovy spunty, ze ti presne sedly (nemuzes je ale pucit kamaradovi :-)) dva pary myslim za 120 euro, pekne v pouzdru do kapsy. Zaroven vyrabeli timhle stylem i in-ear monitory coz bylo asi 500 eur. Sice palka ale jeden mistni zvukar rikal ze je pouziva i na michacky, ze prej hodne kvalitni.

Mozna by se vyplatilo investovat do takovych spuntu. Ja si je neporidil hehe, pouzivam ty penovy.
    ABU
    ABU --- ---
    aha, aha...ja slysel o nejakych sofistikovanych merenich od jedne profesorske kapacity, tak to bude asi neco jinyho
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    v Bohnicich to treba nemaj, vedle je commhealth - audiologie, foniatrie, ale neni to ze by te tam mohli poslat hned, je treba se objednat...

ABU: doporuceni neni treba a nestoji to nic...
    F99
    F99 --- ---
    jj to ma kazdej usni lekar... trva to cca 10 minut.. a pri opakovanych navstevach zjistis, jestli se ti sluch nezhorsuje, protoze dost casto plati, ze tinitus je naprd, ale nemusi mit vliv na kvalitu sluchu.. s vyjimkou, ze proste rusi, ale sluchove ustroji jsou porad v pohode
    VANJA
    VANJA --- ---
    alespon ja nebyl na ORL, kde by to nemeli teda.:)
    VANJA
    VANJA --- ---
    ABU: todle mereni maj snad na kazdym ORL.
    ABU
    ABU --- ---
    NOPOLICE: takze to neni spec. klinika? a muzu tam jit jen tak nebo na doporuceni/za prachy?
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    ABU: audiologie, pousti ti ruzny tony ruzny intenzity do sluchatek, kdyz to slysis tak zmacknes tlacitko. podle toho ti udelaji graf jak slysis nebo co ti piska v uchu. ve vinohradsky je to soucast orl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam