• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: to ja mam taky... me zase rikali, ze to dela to jak se meni prisun krve do usi...
    jak by to melo pomoct presne samozrejme nevim.. ale vysvetlovali mi, ze to piskani je nejaky poskozeni a nedostatek kysliku (vsechny ty preparaty fungujou tak, ze prokrvujou nebo maji prokrvit to ucho a tim padem tam dostat kyslik). no a ten kyslik tam dostanes lip tim, ze tam je vetsi tlak a dychas ho koncentrovanej...
    za vyzkouseni to urcite stoji...

me ted jeste ceka vysetreni krcni patere a rehabilitace, tak uvidim.. ono to muze byt jedno s druhym..
    VANJA
    VANJA --- ---
    NOPOLICE: a muzes priblizit v cem by to melo pomoct?
    ...ikdyz .. kdyz pohybuju hlavou, sanici, atp., tak se mi meni intenzita piskani. doktor poudal, ze to muze byt tim jak se mi meni tlak v usich atp.
    ...cimz padem nejaka barokomora by taky mohla mit vliv na tlak v usich, a tim padem i na tinitus...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    A ma nekdo z osazenstva zkusenost zda barokomora pomohla?:)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: tam te muzou poslat z ORL...
    Oddělení bezpečnosti letů « Ústav leteckého zdravotnictví Praha
    http://www.ulz.cz/sluzby/vycvikove-expertizni-cast/oddeleni-bezpecnosti-letu

je to ale docela casove narocny, protoze musis jit minimalne 10x a trva to 90 minut. 15 minut sestup, 15 min vystup a 60 min samotna inhalace
    VANJA
    VANJA --- ---
    Cive barokomora slysim poprvy. Kam ze mam jit?
    SHI
    SHI --- ---
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: ja jsem teda absolvoval ty 3 obvykly postupy a nikde nic nezabralo. ono taky hodne zalezi po jak dlouhy dobe tam jdes. hodne se mluvi o roce jako takovym meznim casovym useku. ze potom se ten zvuk "centralizuje", ze i kdyz by se odstranila pricina tak to zustane, ale to jsem jenom vycetl na netu, nechci pripadne odrazovat od zkouseni.
    na me udelala nejvetsi dojem ta barokomora - simulovanej sestup do 10m pod vodu a a dychani cistyho kysliku.
    btw ten laser maji primo ve Vinohradsky a stoji to asi 1200 za obe usi ale subjektivne doporucuju jit spis na tu barokamoru.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    tedka me napadlo, jestli bych se s z tohohle auditka nemel odhlasit, abych na ten tinitus tak casto nemyslel :)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: rika se tomu biostimulacni laser a ma to nejak stimulovat poskozeny bunky v uchu k oprave. jak to presne pracuje nevim, ale v praxi pousti paprsek 2x do ucha a 1x jakoby za ucho. mne to nepomohlo.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    VANJA: ja myslim ze to nema kazdy ORL, protoze je k tomu docela dulezita odhlučněná komora, kde si sednes a fakt posloucháš jen to co ti tam pouštěj a nejsi rušenej okolním "bordelem"
    VANJA
    VANJA --- ---
    a pak bych jeste rad, kdyby mi nekdo osvetlil lecbu laserem. to mi jeste zadnej doktor nenabizel. o co jde presne? dik.
    VANJA
    VANJA --- ---
    LEVOS_BOB: cece ja mam ty odlity spunty earpro custom, filtr 15 decibel, a kyz si chci uzit muziku, tak je proste mit nemuzu, protoze ta muzika nema "koule". jeste chci teda vzit o neco slabsi filtr, jestli se to nezlepsi...

jinac do kapely muzu IN-EARY vrele doporucit, je to hodne platny i kuli ochrane sluchu (pustis si do ucha proste jen tolik kolik potrebujes). ja mam sice jen naky dvoupasmovy za 5 tisic asi, ktery nejsou odlity, takze uplne netesnej (ale jsou to spunty, a i to pomaha). kolegove z kapely maji odlity tripasmovky tak nejak jak pises, okolo 15ti tisic., a nemuzou si to vynachvalit.
    bohuzel tadle varianta je technicky pomerne narocna na to, aby si to mohla dovolit kazda undegroundova kapela.:/
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    LEVOS_BOB: Tak si porid tyhle, jsou lepsi nez penovy, ale ne tak drahy jako odlitky:
    Etymotic ER-20 EtyPlugs - HiFi ucpávky do uší | Sluchatka.net
    http://www.sluchatka.net/69-etymotic-er-20-etyplugs-hifi-ucpavky-do-usi/
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Kdyz sem si nechaval delat vysetreni v Dublinu, mel sem to zadaco od skoly, tak ti usari zaroven delali odlitky vnitrku ucha a vyrabeli silikonovy spunty, ze ti presne sedly (nemuzes je ale pucit kamaradovi :-)) dva pary myslim za 120 euro, pekne v pouzdru do kapsy. Zaroven vyrabeli timhle stylem i in-ear monitory coz bylo asi 500 eur. Sice palka ale jeden mistni zvukar rikal ze je pouziva i na michacky, ze prej hodne kvalitni.

Mozna by se vyplatilo investovat do takovych spuntu. Ja si je neporidil hehe, pouzivam ty penovy.
    ABU
    ABU --- ---
    aha, aha...ja slysel o nejakych sofistikovanych merenich od jedne profesorske kapacity, tak to bude asi neco jinyho
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    v Bohnicich to treba nemaj, vedle je commhealth - audiologie, foniatrie, ale neni to ze by te tam mohli poslat hned, je treba se objednat...

ABU: doporuceni neni treba a nestoji to nic...
    F99
    F99 --- ---
    jj to ma kazdej usni lekar... trva to cca 10 minut.. a pri opakovanych navstevach zjistis, jestli se ti sluch nezhorsuje, protoze dost casto plati, ze tinitus je naprd, ale nemusi mit vliv na kvalitu sluchu.. s vyjimkou, ze proste rusi, ale sluchove ustroji jsou porad v pohode
    VANJA
    VANJA --- ---
    alespon ja nebyl na ORL, kde by to nemeli teda.:)
    VANJA
    VANJA --- ---
    ABU: todle mereni maj snad na kazdym ORL.
    ABU
    ABU --- ---
    NOPOLICE: takze to neni spec. klinika? a muzu tam jit jen tak nebo na doporuceni/za prachy?
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    ABU: audiologie, pousti ti ruzny tony ruzny intenzity do sluchatek, kdyz to slysis tak zmacknes tlacitko. podle toho ti udelaji graf jak slysis nebo co ti piska v uchu. ve vinohradsky je to soucast orl...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam