• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    VANJA
    VANJA --- ---
    SMARIO: moc? nebo vubec?.:)
    jeste jsem nevidel nikoho komu pomohly prasky. MUDr. prej spis ze jako prevence dobudoucna. ja nezaznamenal sebemenci efekt.
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    T_E_L_K_A: ja na to dostal prasky (na prokrveni stredniho ucha), ale moc to nepomohlo...
    T_E_L_K_A
    T_E_L_K_A --- ---
    Ja kdyz jsem byl ted na odlitkach na spunty, tak mi doktor na sporilove rikal, ze spousta sumu a piskani v usich uz se da lecit, ale musi se to udelat co nejdriv... nevim presne jak se to dela, ale veril bych mu. Chystam se zajit se svym sumem.
    CIMPRLICH
    CIMPRLICH --- ---
    dobry jsou usni svice...nevim jestli to pomaha na tinitus kazdopadne je to dost prijemny:)
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    Shodou okolnosti mi tohle ted prislo na mail: http://www.hear-it.org/index.dsp?page=19497
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    ja mam i pocit, ze tohle je puvodcem mych potizi, protoze tohle zarvani na tom koncerte probehlo a v tom uchu to mam horsi, resp temer jenom v nem...
    ja vetsinou kdyz se se mnou nekdo chce bavit pred bednama tak se ho snazim odtahnout jinam...
    VANJA
    VANJA --- ---
    jojo, zrovna ted v patek jsem si ohledne tohodle v crossu uzil svy...:/, posleze jsem uz kazdyho kdo se semnou chtel bavit dopredu upozornoval, at mi hlavne nerve do ucha.
    ABU
    ABU --- ---
    LEVOS_BOB: svata pravda toto, tesat na triko!
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    A jeste jsem si vzpomnel co mi ten usni doktor rikal - ses na konziku/party a tam jede kapela/dj na plny koule, pride kamos a zacne ti neco rvat do ucha (snazi se prervat tu kapelu). Doktor rikal ze tohle rvani do ucha dokaze jednorazove udelat vetsi skodu nez konzik sam. Takze obzvlaste vozraly kamose s odstupem a radsi vodkejvat nez rikat ze nerozumis hehe...
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: to ja mam taky... me zase rikali, ze to dela to jak se meni prisun krve do usi...
    jak by to melo pomoct presne samozrejme nevim.. ale vysvetlovali mi, ze to piskani je nejaky poskozeni a nedostatek kysliku (vsechny ty preparaty fungujou tak, ze prokrvujou nebo maji prokrvit to ucho a tim padem tam dostat kyslik). no a ten kyslik tam dostanes lip tim, ze tam je vetsi tlak a dychas ho koncentrovanej...
    za vyzkouseni to urcite stoji...

me ted jeste ceka vysetreni krcni patere a rehabilitace, tak uvidim.. ono to muze byt jedno s druhym..
    VANJA
    VANJA --- ---
    NOPOLICE: a muzes priblizit v cem by to melo pomoct?
    ...ikdyz .. kdyz pohybuju hlavou, sanici, atp., tak se mi meni intenzita piskani. doktor poudal, ze to muze byt tim jak se mi meni tlak v usich atp.
    ...cimz padem nejaka barokomora by taky mohla mit vliv na tlak v usich, a tim padem i na tinitus...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    A ma nekdo z osazenstva zkusenost zda barokomora pomohla?:)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: tam te muzou poslat z ORL...
    Oddělení bezpečnosti letů « Ústav leteckého zdravotnictví Praha
    http://www.ulz.cz/sluzby/vycvikove-expertizni-cast/oddeleni-bezpecnosti-letu

je to ale docela casove narocny, protoze musis jit minimalne 10x a trva to 90 minut. 15 minut sestup, 15 min vystup a 60 min samotna inhalace
    VANJA
    VANJA --- ---
    Cive barokomora slysim poprvy. Kam ze mam jit?
    SHI
    SHI --- ---
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: ja jsem teda absolvoval ty 3 obvykly postupy a nikde nic nezabralo. ono taky hodne zalezi po jak dlouhy dobe tam jdes. hodne se mluvi o roce jako takovym meznim casovym useku. ze potom se ten zvuk "centralizuje", ze i kdyz by se odstranila pricina tak to zustane, ale to jsem jenom vycetl na netu, nechci pripadne odrazovat od zkouseni.
    na me udelala nejvetsi dojem ta barokomora - simulovanej sestup do 10m pod vodu a a dychani cistyho kysliku.
    btw ten laser maji primo ve Vinohradsky a stoji to asi 1200 za obe usi ale subjektivne doporucuju jit spis na tu barokamoru.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    tedka me napadlo, jestli bych se s z tohohle auditka nemel odhlasit, abych na ten tinitus tak casto nemyslel :)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    VANJA: rika se tomu biostimulacni laser a ma to nejak stimulovat poskozeny bunky v uchu k oprave. jak to presne pracuje nevim, ale v praxi pousti paprsek 2x do ucha a 1x jakoby za ucho. mne to nepomohlo.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    VANJA: ja myslim ze to nema kazdy ORL, protoze je k tomu docela dulezita odhlučněná komora, kde si sednes a fakt posloucháš jen to co ti tam pouštěj a nejsi rušenej okolním "bordelem"
    VANJA
    VANJA --- ---
    a pak bych jeste rad, kdyby mi nekdo osvetlil lecbu laserem. to mi jeste zadnej doktor nenabizel. o co jde presne? dik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam