GOSHEWAN: prijde mi to jako situace ala "resil jsem mtb nebo silnicku, ale vyhral to trekac, kterej je univerzalni". Ta univerzalnost je ale ten handicap, na silnici to jede pomalu, v terenu to nedrzi :)
To same smartphone. Celkove to zarizeni umi vse, na co si clovek vzpomene, ale...
- je to obecne nachylne zarizeni, byt je v nejakem obalu
- hr/cad jsou dostupna via BT, ale to mas dalsi 2-3k navic
- horsi citelnost na slunci (uz se vidim jak hledam spravnej uhel pri 35 km/h :)
Proste, nekdo nepujde mesic dva do hospody a koupi specializovanou krabicku za 4,5k vc. hr/cad cidel a nekdo pujde se svym smartphonem jako kazdou stredu do hospody a ve finale jsou vsichni spokojeny :]
Ad mapy: u Garminu mas ty jejich vektorovky (CR Topo) v cene krabicky. Na tlf kdyz chces kvalitni podklady, tak pososat MOBACem apod. sw napr. z cykloserveru. Nicmene to je kradez, at si kazdej rika co chce. OSM a odvozeniny stojej v soucasny dobe za hovno. Na novy turisticky mapy.cz/amapy.cz atd. snad je nejaky sosatko. Ale furt je to corovani cizich dat.
Nerikam, ze to corovani je spatne/dobre, proste to tak je. Muj nazor je, ze kdyby to nebyli kreteni, tak uz maj davno rozjetej business na el. mapach (pred rokem jsemsi vymenil par mailu s marketakem od shocartu). Prislo mi, ze tihle lidi zasadne nepochopili net business a jeho moznosti.
Ted jsou nove dostupne shocart-cykloserver mapy v Locusu, ale co jsem si tak pocital dle poctu dlazdic, tak CR vyjde na nejakej totalni nesmysl :(
Btw. v cene 4500 CZK za Edge 500 mas mapu v hodnote 2500 a cidla (hr/cad) za 2000 :]
Kazdopadne to je debata o nicem, jakmile nemas potrebu sporttesteru a staci ti sp, tak ok.
Ja leta jezdil s papirovou mapou a buzolou. Pak jsem presel na android s Locusem a proste mi to prestalo vyhovovat a spatruju v nejakym sporttesteru s gps logickej vyvoj.
Sry, nejak se to ve me nakupilo... :]