SALO: myslím, že každému, kdo v hlavě nosí rozum a používá ho je jasné, že tyhle údaje je potřeba brát nikoli absolutně, ale jen jako jakési měřítko toho, co jsem se sebou dělal. na přesně měření těchto údajů existují stroje za tisíce i statisíce a ani jejich výsledky se liší a dost. podle mého jde o to, aby si člověk řekl - fajn, dal jsem si do těla, a to, že mi program krom ujetých kilometrů můj výkon vyčíslí i ve spálených hamburgerech, vypocené vodě, kaloriích a kde čím podobným beru jako fajn přidanou hodnotu. když pojedeš na kole padesát kilometrů anebo sto, tak taky nespálíš dvakrát tolik, to bude záležet na X dalších faktorech včetně jedinečnosti tvého organismu.
a pokud jsi koukal do toho článku co jsme linkoval, je rozdíl i pokud používáš/nepoužíváš měřič tepu. s ním si dovedu představit, že mohou být výsledky ještě víc vypovídající, ne-li absolutně, tak aspoň relativně tomu, jak jsi si dával do těla.
a ještě snad jeden pohled - když sníš pytlík bonbónů, tak ti taky nikdo přesně nevyčíslí, kolik kaloriií jsi skutečně nabral, přestože nějaké číslo na pytlíku napsané bude. takže i kdyby ten sporttester měřil přesně, k ničemu ti to v praxi nebude. prostě měj radost z těch čísel, užívej si, jak krásně spaluješ, a neřeš, kolik to ve skutečnosti dělá, to není vůbec podstatné. tohle když už, tak řeší spolehlivě váha a zrcadlo. :)