• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MICKEY_MOUSE: ty aplikace v telefonu proste nekdy udelaji nelogickej fail takze nepremyslet na tim tolik. proste to v tom poslednim bode mohlo ztratit signal a pak kdyz si to stopl udelal to konec na poslednim pointu. asi tak nejak to bude bych rekl...

PS: mi se k tem vyhodam gps trackeru pomalu dostaneme :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Tak já nevim. Začínám bejt zase zmatenej. :) Dnes jsem radostně opustil SportsTracker a přešel na Endomondo, který se mi zdá o míle napřed ve funkcích. Teoreticky to vypadalo perfektně, ale hned po prvním výjezdu trochu nechápu záznam trasy - ačkoli jsme vyjel z domu a dorazil taky domů (čili okruh), zaznamenaná trasa končí odhadem půl kilometru od domova a dál už jako bych nejel. Jediné, co mě napadá je liják, kterej mě cestou zastihl, ale na druhou stranu - lilo celou cestu zpátky, čili proč by to přestalo měřit až kousek před domovem? Tohle teda skutečně nechápu. Máte podobnou zkušenost? To zase SportsTracker měřil úplně v pohodě a má i vychytanější sdílení a ukládání. V Endomondu nemůžu při ukončení workoutu zadat jeho jméno ani při sdílení napsat žádnou poznámku. Prostě se to uloží a nasdílí a hotovo. Tak už mám zase dilema. :)
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    Dotaz:

- existuje nastroj, kterej mi v GPX logu dokaze vymenit START/CIL trasy za libovolnej jinej trasovej bod?
    (konkretne se jedna u zaznamenavani gpx/gpd logu u turistickyho Garminu)
    Diky
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: vsetky tie 3 rozdielne hodnoty boli namerane s tepakom (tolko k presnosti tych algoritmov) :P
    na Endomondo som importoval .tcx z Garmina, z ktoreho som zmazal udaj o kcal

btw., mna osobne tie cisla o kaloriach vobec nezaujimaju ale myslim si, ze trochu precenujes schopnost kritickeho
    uvazovania sirsej populacie. :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: myslím, že každému, kdo v hlavě nosí rozum a používá ho je jasné, že tyhle údaje je potřeba brát nikoli absolutně, ale jen jako jakési měřítko toho, co jsem se sebou dělal. na přesně měření těchto údajů existují stroje za tisíce i statisíce a ani jejich výsledky se liší a dost. podle mého jde o to, aby si člověk řekl - fajn, dal jsem si do těla, a to, že mi program krom ujetých kilometrů můj výkon vyčíslí i ve spálených hamburgerech, vypocené vodě, kaloriích a kde čím podobným beru jako fajn přidanou hodnotu. když pojedeš na kole padesát kilometrů anebo sto, tak taky nespálíš dvakrát tolik, to bude záležet na X dalších faktorech včetně jedinečnosti tvého organismu.
    a pokud jsi koukal do toho článku co jsme linkoval, je rozdíl i pokud používáš/nepoužíváš měřič tepu. s ním si dovedu představit, že mohou být výsledky ještě víc vypovídající, ne-li absolutně, tak aspoň relativně tomu, jak jsi si dával do těla.

a ještě snad jeden pohled - když sníš pytlík bonbónů, tak ti taky nikdo přesně nevyčíslí, kolik kaloriií jsi skutečně nabral, přestože nějaké číslo na pytlíku napsané bude. takže i kdyby ten sporttester měřil přesně, k ničemu ti to v praxi nebude. prostě měj radost z těch čísel, užívej si, jak krásně spaluješ, a neřeš, kolik to ve skutečnosti dělá, to není vůbec podstatné. tohle když už, tak řeší spolehlivě váha a zrcadlo. :)
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: pre uplnost, Endomondo si mysli, ze som spalil 3019 kalorii. ten rozptyl je dost velky.
    Garmin je, samozrejme, uplne mimo. tych +/- 3000 sa zda byt realnejsie ale stale mi tieto cisla, odvodene
    od nejakych odhadov, predpokladov a moznych korelacii pridu zavadzajuce. urcite by som si na ich zaklade
    v ziadnom pripade neplanoval stravovanie, co moze zvadzat ludi, ktori sa snazia sportovanim schudnut a su
    do velkej miery cielova skupina tychto produktov... (a potrebuju tu motivaciu, ktoru spominas)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: tak úplně od pasu to zase není. :)
    kdyby tě to zajímalo detailněji, tak tady: https://getsatisfaction.com/endomondo/topics/calories_calculation_method?utm_medium=widget&utm_source=widget_endomondo
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: teba motivuju uplne nahodne cisla, "vycucane z prstu"? :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: a není to taky o tom brát věci trochu s nadsázkou? myslím, že právě tohle Endomondo dělá tou vodou a buď to pochopíš, nebo ne. :) myslím, že tě ta různá čísla mají především motivovat, potěšit, žes něco spálil, vypotil, než abys u toho seděl a spekuloval. pro spoustu lidí jsou tyhle programy především o motivaci a s tou myšlenkou i vznikly, a je celkem druhotné, jak moc ta čísla "sedí".
    SALO
    SALO --- ---
    (a k tym kalorickym hausnumeram, Garmin si mysli, ze som spalil 5138 kalorii, Strava 3456)
    SALO
    SALO --- ---
    STAJA: len tak pre tu srandu, maly experiment, kolko vody som dnes podla Endomondo vypotil?

7-28-12 9-04-33 AM.tcx (1292634 B)
    SALO
    SALO --- ---
    STAJA: lol. kolko vody si vypotil? to je asi take hausnumero ako spalene kalorie bez akychkolvek "tvrdych" dat (power meter).
    STAJA
    STAJA --- ---
    MICKEY_MOUSE: dneska jsem si všiml že endomondo ukazuje i pocasi za jakého jsem absolvoval vyjizdku a zaroven i cca kolik vody jsem vypotil...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    HEXXX: takže o důvod víc přejít ze SportsTrackeru na Endomondo? zkusím to hned zítra. :)
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    RESCAPE: stejne tak endomondo...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    ZATAMOKO: zatim se mi nestalo ale kdyz to natvrdo vypnes v prubehu aktivity a pak zapnes tak to je ulozeny a muzes dal pokracovat takze s baterkou to bude to stejny. tzn o zaznam neprijdes...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    RESCAPE: jak se chová E500, když mu dojde šťáva během záznamu?
    Uloží doposud projetou trasu, nebo to taky "shodí ze stolu"?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RESCAPE: pomalu se s tím začínám smiřovat, nikde jsem žádná data nenašel a v telefonu mi to ukazuje poslední workout ze včerejška.
    ale přijde mi to úplně nepochopitelný, že takhle rozšířená aplikace tohleto neumí ošetřit. fakt nechápu, podle mě to denně řeší půl světa.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MICKEY_MOUSE: pokud to nejak nenactes v aplikaci v mobilu tak s nejvetsi pravdepodobnosti uz to nikde nenajdes protoze gpx soubory to do telefonu neuklada. export az z webu.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SALO: jj, dotykac mi taky moc nesedi.
    Hmotnost je par g. To spis chybejici teplomer a na ten drzak jsem obcas cet ne moc dobre reference.
    No uvidim jak dopadne ten bazar. Jinak to vidim na E500, zacina to byt akutni (vcera jsem jel KO T3 + 30 km od/k baraku po praci a strava po ceste spadla a ext. logger zacal logovat totalni haluze, takze ac jsem mel nezavisla zarizeni, tak log nemam ani jeden :)

GOSHEWAN: na ANT+ musis mit nativni hw podporu, teda aspon myslim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam