• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MICKEY_MOUSE: pokud to nejak nenactes v aplikaci v mobilu tak s nejvetsi pravdepodobnosti uz to nikde nenajdes protoze gpx soubory to do telefonu neuklada. export az z webu.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SALO: jj, dotykac mi taky moc nesedi.
    Hmotnost je par g. To spis chybejici teplomer a na ten drzak jsem obcas cet ne moc dobre reference.
    No uvidim jak dopadne ten bazar. Jinak to vidim na E500, zacina to byt akutni (vcera jsem jel KO T3 + 30 km od/k baraku po praci a strava po ceste spadla a ext. logger zacal logovat totalni haluze, takze ac jsem mel nezavisla zarizeni, tak log nemam ani jeden :)

GOSHEWAN: na ANT+ musis mit nativni hw podporu, teda aspon myslim.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    mám dotaz k Sports Trackeru: když si zaznamenávám výlet (workout) a dojde mi baterka, najdu někde záznam a fotky aspoň té části trasy, kdy mi telefon bežel, anebo o všechno přijdu? stalo se mi to dnes a nemůžu nikde najít nic z toho, přičemž tak nějak předpokládám, že tuhle situaci bude ten program mít určitě zmáknutou a průběžně data ukládá tak, aby šla otevřít i při nestandardním ukončení workoutu. poradíte? díky.
    SALO
    SALO --- ---
    ZATAMOKO: zase ma lepsi drziak a je lahsi.. osobne mi ale viac vyhovuje to tlacitkove rozhranie na 705,
    kde mas hmatovu spatnu vazbu, najme v celoprstovych rukaviciach je to vyrazne pohodlnejsie.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    SALO: hm, to je fakt.
    Ocihnu jednu bazarovku E705 bez cidel za 3900. S cidlama by vysel na cca 6000.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    QYDO: kamarad ma myslim od belkinu na iphone a je s tim spokojenej
    QYDO
    QYDO --- ---
    objednal jsem si od belkinu pouzdro na ruku pro sgs2 - má někdo něco zásadního proti? imho na tom neni moc co vymejslet, ale jestli je to shit a je neco lepsiho, necham si poradit
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    HEXXX: no vypadá to tak akorát na ježíška..
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    RESCAPE: smutnik. tyjo ambit maji MNOHEM hezci displej a interface. no uvidim po recenzi. jinak se to zpozdeni ala microsoft surface dalo cekat, i ten rainmaker ma ve fenixech zatim beta fw...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    HEXXX:
    Dobrý den,
    Garmin Fenix bude nejdříve v průběhu podzima 2012, spíše však až na přelomu roku.
    S pozdravem,
    Dušan Svoboda

Picodas Praha, spol. s r.o.
    Evropska 176, 160 41 Praha 6
    www.garmin.cz
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    ZATAMOKO: Ja obcas na sports-tracker app pouziju ten jejich "sun mode", ktery invertuje barvy, a nemam s tim moc problem. Taky na to nekoukam porad no.

Jo, daval jsem ho ke stazeni pod stejnou prezdivkou (;

Ten HR modul ted resim, ale sports-tracker, ktery pouzivam, podporuje snad jen svuj vlastni a jeste ne na iPhonu (proto rikam, ze to je pro me dost padny argument). A pouzivat nejakou dalsi app s ANT+ HW se mi moc nechce, ale mozna to bude (opet) nejlevnejsi cesta [:
    SALO
    SALO --- ---
    ZATAMOKO: 705 vs. 800, ten dotykovy display v 800 ma slabsi kontrast a aj pri vacsich rozmeroch stale to iste rozlisenie.
    je to dost viditelne hlavne na priamom slnku.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    GOSHEWAN: nemuzu teda srovnavat primo s edge 500/705/800, ale citelnost displayu smartphonu mi prisla u tech nemala kusu od htc, lg, samsung, nokia, iphone vzdy horsi nez na kdejake outdoor navigaci od garminu. Predpokladam, ze Edge na tom nebude hure.
    Ten plugin si daval ke stazeni? Mozna jsem pouzil tvuj ;]
    Do shocartu jsem psal prave kvuli nakupu map, vysledek je NE. Poctive si uz leta kupuju ten jejich A4 atlas [letos vc. tech neoficialnich cyklotras], ale to, co k tomu dodavaj na dvd je fakt tragedie [jpg hnusy s artefakty a vodoznaky...]. Lepsi vystup dava mobac...

Pokud mas vyreseny uchyceni na kole a celkove ti vyhovuje koncepce sp s BT cidlama (Sony ma nejakej tlf s moznosti ANT+ cidel, takze bys je pak mohl pouzit i na specialni krabicce), tak bych to neresil a sporttester koupil, az ten telefon rozsekas ;]
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    HEXXX: Vim o nich a sleduji je: iOS (iPhone) Připravujeme. O cene 2K5 nemuzu nejak polemizovat, verim ze je za tim mnoho prace.

btw Proslycha se, ze Seznam (mapy.cz) planuje nejakou offline verzi map. Nevim zda placenou, asi ano - alespon se ceny pohnou (;
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Diky vsem za odpovedi, ja to nemyslim zle, ale opravdu me to zajima (: Napr. jsem nevedel, ze hr/cad cidla jsou (asi u nekterych modelu?) v cene, to mi napriklad pripada jako padny argument, protoze to smartphone v zakladu samozrejme neumi.

SALO: Od toho ta diskuze je (: Me zajima co GPS tracker nabizi oproti smartphonu a pomalu se to dozvidam (coz je jen diky me lenosti zjistit si to sam - na druhou cenu vlastni zkusenosti jsou k nezaplaceni).

RESCAPE: Ptal jsem se na konkretni veci a konkretne tebou vyjmenovane vyhody smartphone vice ci mene resit umi. Pochopitelne ne na takove urovni, ale ty vyhody, ktere jsi jmenoval, mi pripadaly dost male za cenu zarizeni, o kterych jste se zde bavili. Predpokladam ze rozdil mezi trackerem za 2k a za 10k je zasadnejsi nez jen velikost displeje (:

ZATAMOKO: Jen na okraj, ja tohle taky driv resil a mam mtb i silnicku [: Nebudu asi mluvit za vsechny uzivatele trackovani na smartphonu, ale ja mel nejdriv smartphone a az pak zacal trochu jezdit na kole. Trackovani bylo tedy zadarmo (a verim ze takhle to ma vic lidi) a ja se zde snazim zjistit, zda se mi vyplati koupit si neco navic a nebo zda to za tu cenu nema smysl. Krome citelnosti na slunci rikas validni argumenty (ja treba premyslim o porizeni nejakeho toho BT cidla).
    Ke kradeni dat z online map - je to tezke. Ja si je chtel nejak jednoduse koupit (do telefonu, pochopitelne), ale je to jak rikas. Bud to stoji nesmysl (a je levnejsi, ale vopruzove, stahovat si je pres datovy tarif) a nebo nejsou k dispozici vubec. Ja si kvuli tomu dopsal vlastni plugin prave do MOBACu (a ted si pisu i na mapy.cz). Kdyby byla moznost stahnout si je za rozumny poplatek tak budu jednim z prvnich kupujicich.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    GOSHEWAN: prijde mi to jako situace ala "resil jsem mtb nebo silnicku, ale vyhral to trekac, kterej je univerzalni". Ta univerzalnost je ale ten handicap, na silnici to jede pomalu, v terenu to nedrzi :)
    To same smartphone. Celkove to zarizeni umi vse, na co si clovek vzpomene, ale...
    - je to obecne nachylne zarizeni, byt je v nejakem obalu
    - hr/cad jsou dostupna via BT, ale to mas dalsi 2-3k navic
    - horsi citelnost na slunci (uz se vidim jak hledam spravnej uhel pri 35 km/h :)

Proste, nekdo nepujde mesic dva do hospody a koupi specializovanou krabicku za 4,5k vc. hr/cad cidel a nekdo pujde se svym smartphonem jako kazdou stredu do hospody a ve finale jsou vsichni spokojeny :]

Ad mapy: u Garminu mas ty jejich vektorovky (CR Topo) v cene krabicky. Na tlf kdyz chces kvalitni podklady, tak pososat MOBACem apod. sw napr. z cykloserveru. Nicmene to je kradez, at si kazdej rika co chce. OSM a odvozeniny stojej v soucasny dobe za hovno. Na novy turisticky mapy.cz/amapy.cz atd. snad je nejaky sosatko. Ale furt je to corovani cizich dat.
    Nerikam, ze to corovani je spatne/dobre, proste to tak je. Muj nazor je, ze kdyby to nebyli kreteni, tak uz maj davno rozjetej business na el. mapach (pred rokem jsemsi vymenil par mailu s marketakem od shocartu). Prislo mi, ze tihle lidi zasadne nepochopili net business a jeho moznosti.
    Ted jsou nove dostupne shocart-cykloserver mapy v Locusu, ale co jsem si tak pocital dle poctu dlazdic, tak CR vyjde na nejakej totalni nesmysl :(

Btw. v cene 4500 CZK za Edge 500 mas mapu v hodnote 2500 a cidla (hr/cad) za 2000 :]

Kazdopadne to je debata o nicem, jakmile nemas potrebu sporttesteru a staci ti sp, tak ok.
    Ja leta jezdil s papirovou mapou a buzolou. Pak jsem presel na android s Locusem a proste mi to prestalo vyhovovat a spatruju v nejakym sporttesteru s gps logickej vyvoj.

Sry, nejak se to ve me nakupilo... :]
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    GOSHEWAN: hele priznam se ze uz moc nevim jak na tvoje otazky odpovidat nejak to uplne nechapu :)

tracker muzes mit za 2 litry, za 4, za 6, za 8, za 10. to se neda takto specifikovat..
    pro me to vyhody napriklad jsou a velky ale jak rikam pokud ty vyjedes obcas s kamarady na kolo tak pro tebe to vyhodny neni to da rozum.

v tom pripade pro tebe vyhozeny penize, nevyuzijes to tod muj nazor. Treba k tomu casem dojdes tak jako ja a dalsi ze ten tracker poridis..
    SALO
    SALO --- ---
    GOSHEWAN: ono je tu z diskusie hlavne vidiet, ze kazdy mame uplne ine naroky, poziadavky a ocakavania. :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    RESCAPE: Jiste, ale jsou to vyhody v hodnote nekolika tisic? Rekl bych ze pro mnoho lidi rozhodne ne. Baterka, vetsi presnost merene nadmorske vysky a co dal? Do toho srovnani musime zahrnout prave tu cenu - nakonec kdybych mel pocit, ze vyhody prevazuji a cena je tomu primerena, tak do toho jdu hned - a i proto se tady ptam na tyhle veci.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam