• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: ako vravi ZATAMOKO, prepinanie medzi cyklokomputerom, mapou a profilom
    (a pripadne navigacnymi obrazovkami) je dost casta aktivita.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MICKEY_MOUSE: no ja od doby, co mam E705, za jizdy docela preklikavam. Zvlast, kdyz jedu nekde poprve.
    Predevsim mezi mapou (vc. zoomovani) a obrazovkou s hlavnimi udaji.
    Samozrejme, ze to neni pravidlo, ale proste tu krabicku vyuzivam vic nez, kdyz jsem mel klasiku.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: nejdřív bych chtěl uvést na pravou míru - já se s tebou v žádném případě nehádám. jsem rád za jakékoli názory k věci.
    a co se týká toho cyklocomputeru: především jsem přesvědčený, že za jízdy nepotřebuju s cyklokomplem vůbec nijak laborovat. nevidím jediný důvod to dělat krom mačkání stopek (Laps), a na to tam je klasické tlačítko. pokud bych fakt potřeboval prolízat menu, tak prostě zastavím. už proto, abych si nerozbil hubu. čili "procházení funkcema a nastaveníma za jízdy" mně osobně přijde jako utkvělá představa, ale nic ze života. počítače používám na kole dvacet let, ale stejně na ně koukám leda v hospodě nebo doma po výšlapu a jediný, co mě za jízdy sem tam zajímá je, kolik mám najeto. ano, uznávám, že první tři dny, kdy bude kompl novej, na něj budu čumět furt, to je jasný. ale pak už ho začnu skutečně používat.

moje otázka na zkušenosti ze srovnání EDGE 705 a 800 se týkala především funkcí - jestli to je obsahově úplně stejné, nebo má 800 něco navíc nebo naopak odebráno/změněno. tohle jsem nikde nenašel a už vůbec ne přehledně, proto jsem tu vypustil ten dotaz. že to vypadá každý trochu jinak a má jinej firmware je mi tak nějak jasný.
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: netvrdil som, ze ten dotykovy display s rukavicami nefunguje. pisal som, ze nemas hmatovu
    spatnu vazbu, takze musis cumiet na display, aby si nasiel a stlacil to spravne tlacitko. ergonomicky mi pride
    ovela jednoduchsie (a bezpecnejsie) pocas jazdy mackat zboku vystupene tlacitko palcom (co predstavuje
    drvivu vacsinu interakcie so zariadenim v pohybe), pricom sa mozem v pohode drzat riaditok, nez zodvihnut
    ruku a lovit nieco na displayi ukazovakom. chapem, ze kazdy mame ine naroky ale uz len z tohto jedineho
    dovodu bola pre mna 800 vyradena z akehokolvek dalsieho zvazovania o kupe.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Kdyby to někoho zajímalo, narazil jsem na šikovnou recenzi Garmin Edge 800: http://www.dcrainmaker.com/2010/08/garmin-edge-800-in-depth-first-look.html
    Obsahuje i videa, krom jinych i tolik diskutovane ovladani v ruznych rukavicich ( http://www.youtube.com/watch?v=XsvL88NFCvs&feature=player_embedded ).
    Přijde mi pojatá co možná nejobjektivněji s tím, že se recenzent snažil ten produkt skutečně testovat (na rozdíl od řady předsudků, které se válejí různě po fórech a nakonec zjistím, že danej člověk ten kompl neměl nikdy v ruce).
    Osobně si vůbec nemyslím, že značkoví výrobci typu Garmin jsou tupani, kteří vypouštějí ven nesmysly jen na základě toho, že je něco prima napadlo. Tipuju, že to všechno hodně zkouší a ladí, než se rozhodnout to vypustit mezi lidi. Já tomu EDGE 800 věřím.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Nejaky tipy na indoor cycling videa, treninky do cyklotrenazeru. Idealne kdyz to na me bude mluvit cesky. Na youtube jsem dohledal nejaky vide kde si lidi toceji vyjizdky kamerou na helme, tak neco podobnyho treba s "training muzikou" :)
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: ano, vyzeraju uplne inak a maju rozdielny operacny system. :)
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    SALO: aha, to je pro me zajimave info. jsou mezi nimi jeste nejake dalsi rozdily?
    SALO
    SALO --- ---
    FATBOZZ: mam 705, nie 800. a je to znamy bug, ktory pokial viem, stale nie je fixnuty.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    SALO: ad schody, to bude sw problem ne ? nahlasoval jsi to na nejakej garmin support ?
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: osobne si myslim, ze 800 je celkove krok spat oproti 705. dotykovy display so slabsim kontrastom
    (kvoli dotykovej vrstve), absencia hmatovej spatnej vazby pri mackani tlacitok (velmi otravne hlavne v chladnejsom
    pocasi s hrubsimi rukavicami), schody v datach profilu stupania ("0%, 10%, 0%, 10%" namiesto "5%, 5%, 5%, 5%").
    v podstate jedina vec, ktoru by som z neho bral, je ten otocny drziak oproti nasuvaciemu. dufam, ze dalsia generacia
    opusti dotykovy display ale velmi tomu neverim :/
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    netusite nekdo, jestli garmin pripravuje novy model cyklocomputeru rady Edge, navazujici na modely 705 a soucasny 800? chci si to poridit a rad pockam, pokud by neco v dohlednu melo vyjit. anebo existuje nebo se pripravuje na kolo neco lepsiho? diky.
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    tak ambity jsou nakonec doma.

Prvni dojem je... zvlastni
    1) baleni je opravdu hodne spartanske... bila krabicka a v ni jen hodinky, kabel a hrudni pas (bral jsem variantu s hrudnim pasem)
    2) chybi mi zony tepu... u T3 se krom HR LIMITS daly nastavit i limity jednotlivych zon, u ambitu jdou nastavit jen horni/spodni limit celkove - to jsem na T3 nepouzival. Na druhou stranu, da se nastavit pro ruzne aktivity ruzne limity
    3) jsou velky, nador na hubene ruce vypada trochu divne, ale myslim, ze si clovek zvykne...
    4) libi se mi, ze nastaveni lze delat i pres movescout na kompu. Nemusim to slozite lovit v hodinkach

Ted ceka nejake testovani. Az s tim toho neco najedu, tak dam dalsi info...
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    zas podle popisu na jednom shopu by to umet melo "Graf tepové frekvence vreálném čase"
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: ja jsem asi dost rozhodnut pro suunto. Jen by me zajimalo, zda zaznamenavaji prubeh tepu po dobu treningu, nebo jen prumer+peak pro jednotlive kola (tak to maj napr T3)
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: dej pak vedet pro co ses rozhodl, vedu stejn boj jako ty :)
    tady nejaky videa z fenix:
    http://www.gpscity.com/garmin-fenix-videos.html
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    je tu nekdo, kdo vlastni Suunto Ambit?
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Kdyz jsme u toho, hodne uvazuju, ze si poridim Garmin Forerunner 610. Chtel bych si zaznamenavat trasy a tepy z behani, kola, bezek, brusli apod. Zaroven mam rad ruzne technicke vymozenosti, tak proto vybiram spis high-end model. Na DC Rainmaker vysla docela prizniva recenze:

DC Rainmaker: Garmin Forerunner 610 In Depth Review
    http://www.dcrainmaker.com/2011/04/garmin-forerunner-610-in-depth-review.html

Nekdo nejake zkusenosti?
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: garmin connect mi je milejsi z ruvodu, ze ho prave napr strava.com podporuje. Zatimco u suunto bych musel resit jiny zpusob, jak prenest zaznam do stravy. Na druhou stranu, aktualne mam logy z vyletu v sw od suunto, ktera se do movesocuta daji importovat... u toho ambit... netusi nekdo, zda se z toh oda dostat nejaky GPX zaznam? at uz dodatecne stahnout z movescout.com, nebo rovnou vytahnout z hodinek?

HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: oboji je kombinace hiking hodinek a sporttesteru. ambit ted dostanou update, kdy bude take mozne zobrazovat trasu a bude mozne pripojovat standartni ant+ zarizeni. co jsem cetl, tak lidi si chvali garmin connect a movescout od suunto moc radi nemaji. s nejakym podrobnejisim srovnani sporttest funkci budes muset pockat idealne na review od dcrainmaker..

co je videt uz ted je mnohem hezci interface a lepsi display u ambit:

oproti tomu fenix je takovy humpolacky..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam