• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    RESCAPE: obvod umi nastavit sam, ale je lepsi si ho nastavit rucne, to mas nejpresnejsi...

mne prijde, ze rychlost ukazuje docela dost presne, v lese nevim, tam vetsinou ani nemam moc cas koukat na tachometr :)

Kazdopadne chodim s garminem i behat a samozrejme, ze cim pomaleji se s nim hybes, tim min presny to je, tak i pri tom behani muzu rict, ze presnost gps je moc dobra a jsem moc spokojenej... Proti telefonum ve spojeni s aplikaci endomondo je to nebe a dudy, delal jsem parkrat i porovnani, kdy jsem bezel jak s telefonem, tak s garminem a garmin ma trasu uhlazenou jak detskou prdelku :) nekde ten obrazek jeste mam ulozenej...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    BATY: no tak by to melo byt a v garminu ti taky nereknou nic jinyho, otazka je jak to je v realu :)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    STAJA: v nejaky cesky recenzi jsem cetl ze se ten obvod nastavi sam a neni potreba nic manualne nastavovat (jestli to vubec jde?)..
    mam 500 jen na zaznam trasy a nadmorskou vysku a tak funguje dobre, aktualni rychlost gps ukazuje relativne dobre jen kdyz jedes konstatni rychlosti a nekde kde nejsou stromy..
    jakmile jezdis v terenu , v lese tak je to uplne mimo.. trasu ale zaznamenava dobre i pocet km myslim ze zvlada..

nevim jestli nutne potrebujes mit prehled o aktualni rychlosti ale podle me ty senzory jsou zbytecny pokud nejezdis nejak zavodne a musis studovat kazdy slapnuti do pedalu..
    BATY
    BATY --- ---
    No tak mi to nedalo a volal jsem primo do Garmina, kde mi bylo receno, ze pokud sparuju Edge 500 a senzor na rychlost, tak na displeji uvidim informace ze senzoru.
    BATY
    BATY --- ---
    kolega co ma edge 500 i senzor rychlosti mi odepsal:

"Nevím, jestli jsem měl příležitost to někde pořádně ozkoušet. V jednom místě za Kladnem, kde je nejspíš slabej GPS signál mi ty hodnoty docela lítaj, tzn. na displeji to asi bude fakt spíš ukazovat data z gps :("

Coz by potvrzovalo to, co jsem psal uz predtim. Sice je to nelogicky... Treba se to v nejakem z dalsich firmware upravi a nebo napsat dotaz primo na garmin. Jestli to takhle je, tak je to divny.
    Data ze senzoru jdou na displej urcite dostat tak, ze se vypne GPS. Ale ja bych chtel mit zaznam trasy, takze to by pro me rozhodne nebyl workaround...
    BATY
    BATY --- ---
    MILTRON: Takhle by to bylo idealni, ale ja muzu jen spekulovat, protoze speed senzor nemam. Chtelo by se to zeptat nekoho, kdo ho ma... :)
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    Jak tak koukam, ty vama do nebes vychvalovany Garmini nejsou zas tak dobry:) Pokud je to jak BATY pise, je to podle me docela blbost. V GPS zaznamu jsou data ze senzoru docela zbytecna, ne? Pokud je senzor na neco dobry, tak na ukazovani aktualni rychlosti. Me by davalo smysl, ze do zaznamu GPS dava data z GPS, rychlost na display zobrazuje ze senzoru.
    Ja uz konecne budu mit brzy konkurencni vec garminu - Bryton Rider 21, jsem zvedav jak tam bude tohle vyreseny, dam vedet.
    BATY
    BATY --- ---
    STAJA: Az to budes mit, tak jdi pred barak, otoc prednim kolem a uvidis :)

Ohledne toho videa, typek mel asi vadnej kus :) A taky je doporucene, sem tam udelat soft reset pristroje, pokud se ti GPS zda nejaka divna, dlouho se chyta pri startu atd. Soft reset nevymaze zadne tvoje nastaveni ani zaznamy.
    BATY
    BATY --- ---
    STAJA:
    cdmackay
    October 4, 2012 at 12:26 am#343
    thanks for the helpful review.
    quick question, please: if you have the speed/cadence sensor attached, and GPS active, which method is used for displaying speed/distance?
    Would you expect any difference in accuracy between the speed sensor and GPS, and do you get to choose which to display?
    thanks much indeed.

cdmackay
    Garmin FAQ:
    https://support.garmin.com/support/searchSupport/case.faces?caseId={6af715b0-0260-11e2-e8a7-000000000000}
    When using the Speed/Cadence Sensor (GSC 10), the speed and distance will be recorded based on this sensor instead of GPS data.

Rainmaker
    October 4, 2012 at 1:37 pm#345
    In general, it depends on the situation. For mountain biking with lots of switchbacks, you tend to get better speed data via the sensor.
    However, for general road riding, I’ve found that GPS speed display is more than accurate for 99.9% of use cases.
    Now, the one thing to keep in mind is that ultimately this is just display, not recording of data (unless you outright turn off GPS).

Takze bych rekl, ze to je tak jak pises. Pokud mas pripojeny senzor, tak data o rychlosti bere ze senzoru.

Jak to je, pokud tam nechas automatiku na obvod rychlosti to nevim, ale asi tak jak pises, nastavi to nejaky obvod a pak uz to jede podle toho, ale jistejsi a presnejsi by asi bylo si ten obvod nastavit na pevnou hodnotu... GPS ti ho na tom kilometru muze nastavit trosicku jinak a pak na 100km trase to muze byt znat...

A posledni vec, ten garmin na tom videu ma starej fw. A za dalsi, nejsem si jistej, jestli i kdyz pouzivas senzor, tak garmin sice zaznamenava data ze senzoru, ale udaje na displeji muzou byt porad zobrazovany z GPS. Pak se ti muze stat, ze v lese to treba nejak divne skace, ale ve vysledku na pocitaci by to uz bylo presne.
    Proto zatim nevidim duvod si senzor kupovat, protoze vysledny data jsou presny na 99% i bez senzoru a jestli i se senzorem uvidim na displeji data z GPS, tak je mi to stejne k nicemu, takze asi tak. Ale nejlepsi by asi bylo napsat na helpdesk@garmin.cz :)

STAJA
    STAJA --- ---
    RESCAPE: no chtěl bych si koupit minimálně verzi HR premium, tzn s tím lepším hrudním pásek. Ale uvažuju u verzi bundle premium v které je i čidlo kadence které zároven slouží jako senzor rychlosti. Z jedné strany snímá magnet kliky a z druhé strany snímá magnet zadního kola (rychlost). Problém je že mi nikdo neřekl jak bude fungovat aktuální rychlost, mám strach že když pojedu do krpálu v lese tak to bude blbě snímat skrze stromy a rychlost bude skákat. Navíc tohle video mě znepokojuje... http://www.youtube.com/watch?v=FLKwjGQSmgs

jezdím MTB a ideálně bych si přál, kdyby během prvního km se zkalibroval senzor rychlosti na obvod kola pomocí gps jak to píše garmin, ale pak už mi to snímalo rychlost ze sensoru ale ne z GPS a to už nikdo neví :/
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    STAJA: GE 500 mám bez všech těch senzorů který se daj dokoupit.
    Ale s největší pravděpodobností to potom bude měřit všechno právě podle senzoru (rychlost, vzdálenost atd..) a GPS ti bude jen zaznamenávat trasu..
    Senzor kadence se dává na kliky a ten měří jen kadenci myslím, takže na rychlost a vzdálenost by neměl mít vliv..

Chceš pořizovat i senzory? budeš to mít na silnici nebo na MTB?
    STAJA
    STAJA --- ---
    Dotaz na vlastníky Garmin edge 500, dokáže mi někdo vysvětlit jestli když máte senzor rychlosti (kadence) si pak bere garmin rychlost z GPS nebo tohoto senzoru? Případně kdy si to přepíná nebo jestli se to dá nastavit co používat primárně? Nikdo mi to zatím nedokázal odpovědět... děkuji :)
    WERT
    WERT --- ---
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: nizkou zatez zarazuju v pripade jizdy na trenazeru....
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: pro recovery je super zaradit obcas do treninku cviceni s pte 2-3. nebo to resit tak jak pisou v tom pdf, 1. tyden nizke pte, 2. tyden stredni pte, 3. tyden vysoke pte a takhle to cyklit, ale chapu, ze je opruz se tyden hejbat jak lenochod :)
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: tak hr min/max svou vim, takze to mam nastaveno dobre... PTE mivam kolem 3-4, ale stejne ten recover time mivam vysokej
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: activity class + hr min/max, takze PTE vzdy 5 :)
    jsem v tomdle novej (vzdy jsem logoval maximalne mobilem), tak mi chvili trvalo, nez jsem se zorientoval.
    btw docela haluz mit po ranu tepy na 40bpm, takovej polovicni zombie mod :D
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: recovery time tam mivam taky sileny... co konretne jsi mel spatne? activity class?

a jinak uz se to synchronizuje, je to vzdy nahlasi chybu a pak to najednou projde...
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: vic ti neporadim :(
    vymazani historie se mi docela hodilo, mel jsem tam asi 100h recovery (ze zacatku jsem mel spatne nastavene ty udaje o sobe)
    aspon ze vylepsili tu navigaci..
    docela by se mi libilo, kdyby to umelo sparovat a logovat ten garmin teplomer.
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: hlavne nechapu, proc vzdy pri upgradu FW smazou celou historii v hodinkach...

hmm ani vypnuti/zapnuti moveslink nepomohlo :|
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam