• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    CHIBITCH
    CHIBITCH --- ---
    jen nahodou, nemate tu nekdo Amiigo? me to vcera dorazilo, tak se chci zeptat, jestli s tim nemate nekdo zkusenosti
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    WERT: tak to ja nevim, nerd trackery nepouzivam, to asi resis s kamosema v jinym auditku
    WERT
    WERT --- ---
    ...to sou problemy toto... a sezeni u pocitace ti spocita jaka druzice?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    STAJA: nejde uplne jen o naky brutalne rozhozeny trasy, presne do cesty mi to nenamaluje skoro nikdy - prijde mi proste divny ze si muzes namalovat trasu rucne ale nemuzes namalovat segment

nemyslel jsem ani nejaky behani v zastavbe, kde nikdo jiny nepobezi - treba na vitkove kam chodim behat ja a siroke okoli by se tech segmentu dalo udelat hodne a bylo by to zajimavy, ale v principu me sere, ze ho nemuzes zaznamenat presne - jenom na zaklade toho jak ti to tvy zarizeni nakresli - coz jak pisu vyse neni nikdy presne -- tudiz budes kuprikladu behat segment 2,78 km Krejcarek - Hlavak, kterej bezel a zalozil jeden clovek, jenze v realu to je 2,93, takze vsechny statistiky mas uz vlastne zkresleny ... jako chapu argument ze je jedno jak je to daleko, dulezity je cas a zebricek, ale hergot proto si kupuju techniku za tisice az desitky tisic a nebeham se stopakama na krku, pasmem pod pazi a zapisnikem za trenkama

btw ten garmin porad neni multisport, to je fakt jabkarna - neni tam fotbal a basketbal, ale hlavne ze tam je driving a flying
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    STAJA: segmenty v městské zastavbě jsou nesmysl, časem to nebude problém, ale dneska to ještě nefunguje s automatickým přitahováním k trasám / chodníkům ve městech.
    STAJA
    STAJA --- ---
    LEDOFREDO: hele rucne to nejde, ale je to jednodussi vytvorit automaticky, ne? jinak pokud ti mezi baraky blbne gps signal, tak by se ti stejne nesparoval beh s tim segmentem, ne?
    STAJA
    STAJA --- ---
    MIKE23: no vzdyt o to jde, porovnavat svuj cas a jak se zlepsujes na jakem tepu ten segment das pripadne jake watty vynalozis, tam vidis jak si budujes formu.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    WERT: já spíše segmenty vyhledávám při cestách (20-100 km) do okolí ;) Někdy člověk objeví zajímavá místa, kudy jezdí desítky až stovky lidí.
    WERT
    WERT --- ---
    MIKE23: od toho to je ne... jednak ted ti to uklada tvy vykony podle roku,... a taky ti to porovnava tvy efforts v grafu, takze vis kdys jel na max kdys to flakal atd. Takze i stejny kolecko nikdy nemusi bejt stejny.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    STAJA: Segmenty jsou fajn věc, ale myslím si, že se vyplatí hlavně tam, kde jezdí či běhá více lidí pravidelně ... jako můžu si udělat privátní, ale jednou si na nich udělám rekord a ten už nepřekonám, nemám s kým soupeřit a maximálně můžu porovnávat výkony sám se sebou.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    STAJA: a uz umi delat segmenty rucne ? me prijde padly na hlavu delat segment z trasy ktera je diky barakum v meste zaznamenana cik cak ... ... tak sem se kouknul sam a neumi .. debilita ..
    STAJA
    STAJA --- ---
    LEDOFREDO: Na endomondu jsem zacinal a shodou okolnosti pred tremi dny jsem zrusil sync z garminu na endomondo a uz pouzivat nebudu, je to jednoduchy a pro vetsinu i dostacujici, ale za 3 roky se tam nic nezmenilo. Pro me jednou z nejdulezitejsich veci jsou segmenty ktery ti ukazou jak na tom jsi, kdyz porovnavas jen sebe, vytvoris si i privatni segmenty kde testujes svoji vykonnost. Bonus je ted ze strava automaticky porovnava behy kdyz bezis stejnou trasu. Garmin konecne se sebou zacal neco delat a predelal rozhrani a v lete pribyly segmenty i na garmin connectu, ktere jdou ted nove nahrat do Garmin edge 510, 810 a 1000. celkem vychytavka a jednoduse se da porovnavat se svym nebo i nekoho jineho casem behem jizdy. Co se tyce statistik tak pouzivam tohle http://www.mytreneek.cz/?a=denik/stranka&nick=Staja a prijde mi to prehlednejsi a vidim hned presne co a jak jsem delal pri jake intenzite. Navic statistic je tam mraky, na co si clovek vzpomene. Kdyz skoncim trenink tak automaticky se pres BT ulozi z edge 510 na garmin connect, ten udela hned sync na stravu a az se prihlasim na mytreneek, to kontroluje nove aktivity na strave a ulozi mi je to. Sparuje to i beh a kolo oproti strave.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    s BT sluchatkama zkusenosti nemam, s planem jo --- upravuje se dle kontrolnich behu, ktere jsou v tom planu obsazeny .. mel jsem plan na zlepseni casu na 10k na necele tri mesice a ten kontrolni beh tam bylo jeden v pulce
    jinak osobne musim rict ze s tim planem jsem byl hodne spokojen a byl dost shodny s tim jaky bych si delal ja sam + mi vyhovovalo, ze sem mel ten bic aplikace ktera mi to hlida - nevynechal jsem jediny trenink
    sluchatka jsem pouzival jenom pro intervaly a to jen ve forme pipani .. hlaseni tempa , km atd. je v dlouhodobem horizontu podle me otravne ... ty treninky nejsou slozite a opakuji se, takze clovek to nastaveni ma v hlave a vystaci si fakt jenom s pipanim na zacatek/konec intervalu a na to mozna ani sluchatka nepotrebuje
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    OK, díky za info, Stravu vyzkouším. Mě na Endu zaujala ta možnost vygenerovat si běžecký program s určitým cílem, kdy se ten program upravuje podle aktuální kondice získané z naběhaných dat. K tomu jsem chtěl použít to BT sluchátko, bohužel tedy dle odpovědí se zdá, že s tím nikdo zkušenost nemá. Nevadí, díky.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    jestli je endo mrtvy tak strava je overrated hype, ktery taktez brzo odezni

- za me endo prebiji stravu, jak je psano nize, prijdou mi tam lepsi statistiky a dodal bych ze endo je vic multi-sport, zatimco strava je cilena hlavne na kolo a beh
    - ted sem koukal, ze upravovali to garmin UI, pridali naky veci co ma konkurence (automaticke pojmenovavani behu podle mista obslehnute ze stravy kuprikladu) - jestli budou takhle pokracovat a vykradou vsechno dobry od ostatnich tak bych nakonec moh zustat jen u garminu, ale momentalne to mam tak, ze bezim s hodinkama, pak pustim BT, nahraje se to do gamin, endo a strava a pokud se chci na neco podivat tak jdu vzdycky do enda, prijde mi proste nejprehlednejsi ... do stravy jdu jenom pokud se chci podivat na zebricek nyxaku
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    pouzivam oboje, synchronizuje se mi to samo a endomondo mam nejaky veci radsi..treba u behani se mi u kazdyho behu lip nachazi kde jsem mel nejrychlejsich 5km, 3km apod..ma myslim lip delany statistiky za mesic, rok, podle sport, celkove, vyvoj treba prave casu na 5km v case apod. Na strave se mi aktualne fakt moc libi jak sama pozna trasy co beham, da je k sobe a analyzuje mi jak mi to kdy slo apod, fakt hodne pekny. Z hlediska ui mi prijde endomondo strava i runkeeper tragicky..obcas jsou nektery veci nesmyslne schovany ci nemozny.
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    TAURUS: Ono to v minulosti mohlo být fajn, ale poslední dobou to fakt přebíjí STRAVA. Osobně jsem odešel od obou, koupil jsem si hodinky Garmin (Fenix 2), vydrží logovat až 20 hodin a šetřím si baterku na smartphonu. Přes Garmin Connect data sypu na endomondo, strava a mapmyfitness ;)
    WERT
    WERT --- ---
    TAURUS: je to proste takovej maglajs a neprehlednej odpad:)
    Endomondo bylo dobry na zacatku, pak z toho udelali desne osekanou kravovinu a ted uz tam ani nikdo neni. Strava je lepsi a ted uz ukazuje i recovery a fitness. Takze je to epsi nez endomondo.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    WERT: Můžeš to nějak rozvést? Já tam mám pár aktivních kamarádů a celkově mi vyhovuje.
    WERT
    WERT --- ---
    TAURUS: Endomondo je mrtvy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam