• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    PULKA
    PULKA --- ---
    CLOJSTER: Nakonec mam ty vertical, seděly na ruce výrazně líp (úzká zápěstí), nakonec za 5,5 i s hrudním pásem, takže myslím, že ok. Půjdu je odpoledne vyzkoušet. Akorát nevíte, jak by se daly smazat total asceet a yearly ascent? Už mám hodinky připojený ke svýmu účtu, nainstalovala jsem novej firmware, který smazal vše z hodinek, akorát tohle mi nějak nejde.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    PULKA: Jj jsou velky protoze maji dvojnasobnou vydrz baterky oproti Sport a Vertical modelu. Ta podlouhla cast je gps modul, takze jsou i hodne presny. Pokud ti staci ta polovicni vydrz tak bez do Sport (nemaji barometr) nebo vertical... vsak uvidis az vyzkousis
    PULKA
    PULKA --- ---
    PULKA: každopádně díky za tip - koukám na model ambit 3 vertical, který není tak velký (nemá tu přední bulky část) a dá se sehnat z druhé ruky skoro nový za 6 tisíc, možná se na něj zajedu podívat. 100 hodin trekování mi přijde dost super, na pěší turistiku je to dost i na cca 10 dnů.
    PULKA
    PULKA --- ---
    CLOJSTER: Přijdou mi hrozně velký (rozuměj - vysoký na výšku a jak maj tu pevnou část pod hodinkama tak poměrně široký), na ruce jsem je neměla, možná vyzkouším, ale asi chci co "nejmenší možný", ale ta cena je pěkná (ideální bude se vejít někam 5-8 tisíc, klidně i druhorukový s nějakou přiměřenou zárukou). Druhá věc je, že tomu nejspíš vyměním řemínek za kožený, což tady nepůjde.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    PULKA: A co Suunto Ambit3 Peak? Beh/Koli/Trekking na jednicku plus mnoho dalsiho. A ted po uvedeni Spartana pekne slevy...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Nemáte někdo Suunto Traverse? Případně odkaz na srovnání s Garmin 230/235? Hledám hodinky na běhání a případně kolo, co ale bude možné vzít na delší pěší túru a trekovat tam.
    Na Suunto se mi líbí výdrž během GPS trekování, ale nevím, jak použitelné budou na běhání/kolo, jestli nakonec není lepší skončit u Garmin 230, které mají lepší výdrž než 235... Případně kdybyste se někdo zbavoval nějakých zmíněných, tak klidně koupím z druhý ruky.
    VANIS
    VANIS --- ---
    MINER: do newfiles
    MINER
    MINER --- ---
    VANIS: A uploaduješ to do /NEWFILES nebo přes BaseCamp nebo jinak?
    VANIS
    VANIS --- ---
    MINER: bikemap.net, strava, mapy.cz, velikost souboru netusim ale nejdelsi trasy kolem 100km
    MINER
    MINER --- ---
    VANIS: odkud pochází tvá GPX nejčastěji? Jak velká bývají? Třeba to na tom závisí (?).
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    hele jdou vam synchronizovat treninkove zony z garmin connectu do vaseho zarizeni? mam vsechno nastaveny ale v 810tce to porad je v defaultu...kdyz to nastavim v 810tce rucne, tak to pri dalsi synchronizaci zase vsechno garmin prepise na defaultni hodnoty..kua!
    VANIS
    VANIS --- ---
    MINER: ja posilam do fenix3 rovnou gpx co mi vyplivne cokoliv a nezasekava se mi nic.
    MINER
    MINER --- ---
    BATY: Trasy se jmenují jinak. To jméno je i vidět na začátku toho binárního bordelu FIT formátu a radši to pojmenovávám bez diakritiky a krátce.

Přepíše se to až v hodinkách: nahraji tam 2 soubory a v hodinkách zůstane jen ten nejnovější. Pokud nahraji další na druhý pokus, vybere se zase ten, který je z nich nejnovější a ten zůstane v hodinkách.
    BATY
    BATY --- ---
    MINER: "- když zkonvertuji GPX do FIT na Gpsies, tak mi nejde nahrát víc než jedna trasa - vzájemně se přepisují, i když se jmenují jinak. Zůstane tam jen nejnovější."

A přejmenováváš až ten výsledný soubor, který ti to vyplivne? Pro jistotu se ptám, jestli na tom gpsies zadáváš o název trasy? Aby se všechny ty soubory uvnitř toho FITu nejmenovaly "route" a třeba to těm hodinkám nevadilo. Třeba na název souboru jako takového ani nekoukají.

Ale to jen hádám. Netestoval jsem to. Já to vždy pojmenovávám stejně trasu na gpsies, tak potom ten file jako takový.
    MINER
    MINER --- ---
    MINER: Nemá někdo tip na tu konverzi do FIT? To je fakt past vedle pasti ten Garmin:
    - když do hodinek pošlu GPX, v polovině případů je to zasekne tak, že je potřeba hard-reset, přijdu o data a musím je čtvrt hodiny nastavovat. Říká se, že tyhodinky položí GPX větší než 100kB, ale nedá se na to spolehnout, položí to i menší. Je to loterie.
    - když zkonvertuji GPX do FIT na Gpsies, tak mi nejde nahrát víc než jedna trasa - vzájemně se přepisují, i když se jmenují jinak. Zůstane tam jen nejnovější.
    - když uploaduji do Garmin Connect jako activity (course neumí) a zkonvertuji na course, musím to odmazat nejen z Connect, ale i Strava a Endomondo, kam se to mezitím nasyncuje. Navíc se musí GPX obohatit o časovou stopu dalším toolem, aby to Connect vůbec sežral.

To je fakt past vedle pasti.

Takže asi nejmíň blbý způsob, jak narvat course/route do Garmin Fénix 3 je s každým GPX udělat:
    - konverze GPX do TCX přes gpsies.com
    - konverze GPX waypoints do GPX (takhle malé GPX jen s waypointy ty hodinky nezasekne)
    - konverze TCX do FIT toolem od running badgera CourseTCX2FIT
    - upload FIT to GARMIN/COURSES
    - upload GPX do GARMIN/NEWFILES

Strašlivá experience. Strašně moc bych ocenil, kdyby někdo věděl o funkční konverzi do FIT, která by aspoň snížila ten počet kroků. Teču u toho, kdykoliv to dělám, ale riskovat zaseknutí hodinek, přijít o data, a muset to 15 minut nastavovat je ještě větší peklo.
    SALO
    SALO --- ---
    NYX: sypem si popol na hlavu, to som prehliadol. :/
    doteraz som vzdy potreboval iba z .fit (typicky) do .tcx
    NYX
    NYX --- ---
    SALO: Je tam jen jako vstupni. Miner ho chce jako vystupni.

A popravde se ani nedivim, ten format je fakt na zbliti :-) Mel jsem to "poteseni" implementovat tu cteci cast a uplne mi to stacilo.
    SALO
    SALO --- ---
    MINER: unika, Flexible and Interoperable Data Transfer (FIT) Activity file [T]
    MINER
    MINER --- ---
    SALO: něco mi uniká nebo tam FIT není? Chtěl jsem to zkusit, ale nikde ho tam nevidím..
    MINER
    MINER --- ---
    Glonas mám zapnutý. Recording mám smart, ale to má vliv jen na záznam, ne na gps a zobrazení. To je zapnuté pořád.

To tempo ujede na desítky vteřin. Je to přirozený důsledek nepřesností gps. Garmin to neřeší, nesnaží se to korigovat, Suunto ano, v tom je ten rozdíl. Polar V800 má zase extrémně přesnou gps. Nejlepší na trhu, byť jsou to už pořádně staré hodinky.
    NIXX
    NIXX --- ---
    MINER: jen mě napadá - máš v nastavení Settings/System/Data Recording nastavený "Smart" nebo "Every Second"? Možná by s tím tempem mohlo pomoct zaznamenávání každou sekundu. A co GLONASS? Má nějakej vliv, když je zaplej nebo vyplej?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam